Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék venni egy fényképező...

Szeretnék venni egy fényképezőgépet, de a párom nem engedi, szerintetek is nem éri meg?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok. Diákmunkából és ösztöndíjból van egy kis pénzem és már nagyon régóta szeretnék egy jó fényképezőgépet, mert már meguntam, hogy a telefon képei torzítanak, nem a valóságot adják, nem szépek a képek és a videók is rossz minőségűek. Samsung galaxy s7-em van egyébként.

Canon eos 250D-t néztem ki, ami most 205 ezer kb.

Nincs fotós előképzettségem. Amire használnám: család, barátok, állatok, természet fotózására. Családi rendezvényeink videózására, illetve majd ha lesz gyerekünk akkor őt is szeretném fotózni majd és videózni.

Egyelőre ennyi a terv.

Vőlegényem kitért a hitéből mikor mondtam, azt mondta, hogy ő nem venné meg a helyemben, meg ennyiért sok és nézzek olcsóbbat.

Viszont ahogy néztem a többiről, hogy hogy fotóz meg videóz nem annyira tetszettek, mint ez. Pl. Néztem a canon eos 2000D-t. Olcsóbb, de szerintem ez jobb.

Szerintetek? Kérlek, ha valaki esetleg jobban ért hozzá hálás lennék, ha válaszolna nekem. Rossz lenne tényleg utólag megbánni a vételt, de már tényleg régtől szeretnék egy gépet és mindig is úgy voltam vele, ha már veszek egy viszonylag jobbat szeretnék. Bár tudom, hogy ez még mindig nem olyan profi gép, mint amikor egy fotóshoz elmegyünk, hogy csináljon rólunk képet :) de nem baj.

Köszönöm szépen a hozzáértő válaszokat nektek előre is!

2020. aug. 15. 22:49
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
69%
Az a gond, hogy ennyiért kapsz egy alap gépet objektívvel, de itt nem szokott megállni a történet, mert még kell majd venned pár objektívet, plusz akkut stb. Sajnos benne van a pakliban, hogy hirtelen fellángolás lesz, és hamar polcra kerül a gép, hiszen azt nem fogod folyton magaddal vinni, mint a jóval kényelmesebb mobilt. Mi legalábbis így jártunk a fényképezőgéppel. Igaz az jóval olcsób Olympus gép volt. Első körben ,én inkább egy olcsóbb használt gépet néznék, és ha nem mégsem jön be a hobbi, akkor mégsem buksz akkorát.
2020. aug. 15. 23:12
 2/44 anonim válasza:
100%
A használt, de nem leharcolt géppel jobban jársz. Árban sokkal kedvezőbb, teljesítményben viszont nincs nagy eltérés. A facebookon is lehet jó canont találni, van aki komplett felszereléssel árulja. Szerintem először próbálj ki egy olyat, aztán ha továbbra is érdekel, akkor érdemes később egy jobbképességüt újonnan venni. :)
2020. aug. 15. 23:16
 3/44 anonim ***** válasza:
12%
Ez már egy félprofi dslr gép, cserélhető objektívvel. Ami nem biztos hogy előnyös, ha valaki kezdő. Nem tudsz vele gyorsan, megörökíteni egy pillanatot, mint egy compact, vagy bridge fényképezővel. A te dolgod, és a te pénzed, de a helyedben max 100 ezerért egy bridge gépet vennét, amit könnyű kezelni.
2020. aug. 15. 23:35
 4/44 anonim ***** válasza:
Compact gépet eleve nem szabad venni ha komolyan gondolja az ember a fotózást. Olyampus SP620-asunk volt, de sok esetben használhatatlanak tűnt, mert nem ott exponált amikor éles lett volna a kép, akváriumomat konkréten lehetetlen volt fotózni vele. Huawei P9-es telefonom stabilan sokkal jobb képeket csinált. Ilyen szempontból jobb egy DSLR gép, ahol többek közt van manuális fókuszbeállítás is
2020. aug. 15. 23:47
 5/44 anonim ***** válasza:
22%

Szia!

Amit te szeretnél az egy félprofi tükörreflexes gép.

A türörreflexes gépekkel nem szabad vidózni, mert nagyon hamar tönkremegy a visszacsapó és nagyon a javítása.

Ezen kívül cserélhetőek az objektívek anélkül a gép nem működik és nagyon kényesek, könnyen megkarcolódnak, begombásodnak és a lencsén belül porosodhatnak, aminek a takarítása szintén rettentő drága.

Nem beszélve arról, hogy amiről képet szeretnél készíteni, ha jó képeket szeretnél nagyjából mindegyikhez más objektív kell.

Ha tényleg nagyon jó képeket szeretnél és egy új fényképezőgépen gondolkozol, akkor ajánlom a hasonló kinézetű digitális kompakt gépeket, amik belépéshez tökéletesek és időtállóbak mint a tükörreflexesek.

2020. aug. 15. 23:52
 6/44 anonim ***** válasza:

*nagyon drága a javítása.

neharagudj kimaradt.

2020. aug. 15. 23:53
 7/44 anonim ***** válasza:
91%

Született itt egypár sületlen válasz, kétlem, hogy ezek a válaszolók láttak-e közelről bármilyen fényképezőgépet… mérsékelt tisztelettel kiigazítom ezeket, mert megtévesztőek:

" Nem tudsz vele gyorsan, megörökíteni egy pillanatot, mint egy compact, vagy bridge fényképezővel."

Egy dslr gyorsan és pontosan fókuszál, kézbe kellene venni egyszer egyet, meglepő lesz a tapasztalat. A totál kezdő is használhatja a különféle automata üzemmódokat, viszont a gép lehetőséget ad a beavatkozásokra. Átlagos IQ esetén a több lehetőség előny, nem hátrány.

"a helyedben max 100 ezerért egy bridge gépet vennét, amit könnyű kezelni."

Semmivel sem könnyebb célra tartani és nyomni a gombot, viszont a bridge rossz fényviszonyok között padlót fog, lassan fókuszál és hányás képeket készít, viszont a dslr még vidáman és pontosan dolgozik. Érthetetlen tanács, miért kellene gyengébb gépet venni.

"A türörreflexes gépekkel nem szabad vidózni, mert nagyon hamar tönkremegy a visszacsapó és nagyon a javítása."

Minden egyes videó "elhasznál" egy tükörfelcsapást. Miért is megy tönkre hamar? Érthetetlen tanács.

"nagyon kényesek, könnyen megkarcolódnak, begombásodnak és a lencsén belül porosodhatnak,"

A felsorolt rémségek nem a dslr optikákat fenyegetik, hanem minden optikára érvényesek lehetnek, kompaktgépre, távcsőre. A gombásodásnak megfelelő klíma kell, elvárhatóan gondos használat esetén nem kockázat. És nem, nem karcolódik könnyen.

"Ha tényleg nagyon jó képeket szeretnél és egy új fényképezőgépen gondolkozol, akkor ajánlom a hasonló kinézetű digitális kompakt gépeket, amik belépéshez tökéletesek és időtállóbak mint a tükörreflexesek."

Ez pedig már szimpla rosszindulat vagy nagyon mély hozzánemértés, hogy "nagyon jó képekhez" kompakt gépet ajánlani... Érthetetlen tanács.

Ami viszont megfontolandó az itteni válaszok közül az a jó állapotú használt gép, olcsóbban megkaphatod a dslr élményt. Bár a 250-nél a kihajtható lcd nyomós ok lehet és a nagyobb terjedelmű iso is jobb, mint a 2000d-nél. És persze, egy dslr bővíthető, ez a jó benne. Később vehetsz hozzá más lencsét, stb. A Canon az egyik legnépszerűbb márka, így a használt piacon is folyamatosan kb. mindent be lehet szerezni, különféle állapotokban és árakon. Cserébe nagyobb táskát és súlyt kell vinni, bár a 250d kimondottan kicsi dslr.

"Bár tudom, hogy ez még mindig nem olyan profi gép, mint amikor egy fotóshoz elmegyünk, hogy csináljon rólunk képet :)"

Kérdező, klasszikus tévhit, hogy a jó kép az biztosan valami szuper géppel készül. Valójában a megvilágítási trükkök ismerete hatásosabb, mint a paraméterek hajhászása.

2020. aug. 16. 02:09
 8/44 anonim ***** válasza:
3%

Na megjött az észkombájn, a profi fotós, aki mindenkit lealáz! 😄😄😄 Kérdező, senki másra ne hallgass csak rá😄😄

Egyébként ajánlom figyelmedbe Budai Petur csatornáját, aki tényleg ért a fotózáshoz, és a gépekhez is. Ez egy 3 éves videó, de talán még aktuális lehet: [link]

2020. aug. 16. 02:31
 9/44 anonim ***** válasza:
10%

Igaza van párodnak,drága is és az ember nem viheti magával és nem is visszük mindig magával fényképezögépét ,telefon még mindig kéznél van .

Volt fényképezőgépek egy kompakt gép szuper képet készített mai is megvan férjem használja.viszont a fényképezőgép átkell tölteni képeket számítógépre stb macerás .

2020. aug. 16. 07:05
 10/44 anonim ***** válasza:
63%

addig biztos h igaza van a párodnak h ez nagyon sok pénz ennyi idősen és ha a közös életre (pláne együtt) sporoltok, meg már gyerekben gondolkodtok, akkor nem biztos, hogy tisztán gazdaságilag megéri. de tisztán gazdaságilag az ékszerek, jó kaják, bulizás, pia, cigi és még egy csomó minden más sem éri meg, amikre sokan sokat költünk. mindenkinek más a fontos és ami fontos, arra hajlandóbbak költeni is.

hogy mennyire macerás, vagy teher egy nagyobb gép, az leginkább attól függ, hogy áll hozzá az ember. akit nagyon érdekel a fotózás, ez a hobbija, az pénzt is szívesen áldoz rá (kell is, mert drágák az eszközök és mindig kellenek újabb kiegészítők, sőt ha nem kellenek is jönnek a vágyak és vásárolna az ember) és energiát is, mint ahogy egy nagyobb gépet is szívesen hurcol a jobb képek érdekében.

hogy ez a lelkesedés meddig tart ki valkinél, az nagyobb kérdés. de ez is egyedileg eltér és még csak a korábbi hobbikból sem biztos, hogy lehet következtetni rá. sokaknál örökké tart, másoknál hamar elmúlik, mert elsőre nem is olyan nagy és nehéz, de minden nap már cipeli a fene.

mi nem tudjuk, te melyik vagy a kettő közül. a rossz hír, hogy te is csak akkor tudod meg, ha kiprobálod és megtapasztalod h milyen érzés és mit kapsz cserébe, illetve, hogy amit kapsz cserébe, az NEKED elég fontos lesz-e, hogy kitarts mellette.

én hurcolom a nagy gépet mindenhova, ha kell, ha nem - de van kisebb gépem arra az esetre, ha nem akarom a nagyobbat cipelni, hogy mégse menjek gép nélkül (és még így is van, amit csak telefonnal fotózok le, aztán meg olykor bánom, máskor nem annyira).

barátnőm viszont minden tudás birtokában még akkor is inkább telefonnal fotózik, ha én cipelem neki a nagyobb gépet.

de van olyan barátom is, aki azért adta el a nagyobb gépét, mert a barátnője nem hagyta fotózni még a kirándulásokon sem “mert csak piszmogsz vele és folyton rád kell várni miatta”, így meg minek hurcolja és porosodjon a polcon a gép?

hogy számodra mi a jó döntés, azt neked kell kitapasztalnod. aztán neked kell a proddal elfogadtatni is. jó eséllyel nem csak egyszer, hanem többször, vagy akar rendszeresen is.

egyetértek azokkal, akik azt mondják, használtan olcsóbban hozzájuthatsz és így pénzt spórolhatsz meg. van némi rizikó a használtban, de nem olyan nagy - persze minél jobban értesz a gépekhez, annál kisebb a rizikó, mert jobban fel tudod mérni a gép állapotát.

azokkal csak mérsékelten értek egyet, akik szerint ne ezt a gépet vedd, hanem ezt-azt, ezért meg azért. ez egy jó gép. kezdéshez, tanulni, kimondottan jó. vannak jobbak is, rosszabbak is. sokan sok félét ajánlottak, akár igazuk is lehet a saját megközelítésükből, bár ahogy mások is rávilágítottak, vannak durva tárgyi tévedések is. azt, hogy NEKED mi jön majd be, csak te tudod kideríteni, senki más nem tudja megjósolni.

próbálj keresni valakit az ismerősök között, akinek van ilyen/hasonló gépe, kérdezd meg a tapasztalatait, kérd kölcsön, próbáld ki, menjetek el vele kirándulni, cipeld helyette, probald ki milyen volna, ha a tiéd lenne.

2020. aug. 16. 07:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!