Miért vesznek sokan APS-C gépet kit obival használva, miközben ezek az objektívek élességben még a még a 1"-os szenzorok felbontását sem nagyon tudják?
Annak idején én is gondolkodtam egy 4/3-as gépen, de nekem is rövid volt a legnagyob zoom obija is. Pana G7+14-140mm.
Családi mindenesnek inkább választottam az FZ1000-et, ami lényegesen olcsóbb volt, másrészt tele van extra funkciókkal, plusz a 16x-os zoom nem elhanyagolható. Amatőr szinten óvodai, iskolai rendezvényekre tökéletes. .Sőt még koncert felvételekhez is egy külső audio eszközzel.
Ami érdekes, hogy van egy orosz esküvői videós aki szintén FZ1000-rel kezdte, de már ő is beújított először egy Pana G7-el. Most újabban egy G80-al.
https://www.youtube.com/user/Pteradactel/videos
Értem én, hogy a Pana milcek " egy magasabb liga" és aki pénzt is akar keresni a kamerájával, annak bizony az FZ1000 kevés lesz. A gyertyafény keringőhöz kell az 1.8-as fix obi.
Éppen ezért hangsúlyozom, hogy amatőr szinten, családi környezetben az FZ1000 is megteszi...:)
#11 az a gép valóban jó cucc, de mi van a DSLR gépekkel, pl. Nikonnál 1.5-es kivágással, ráaggatsz egy 18-200-as obit, és lesz egy 27-300-as stabis géped... Igaz nem lesz ekv. 400 a vége, de majdnem.
Az FZ1000 még használtan is 120-140 ezer forint környékén mozog, ahogy láttam. Videós Nikon váz + az említett obi szerintem bőven kijön belőle szintén használtan.
Igaz, én is egy min. micro 4/3 szenzoros, de nem cserélhető obis, nagy zoom-os, 1080p50 videó képes univerzális gépre vágyom, de ilyen még nem létezik.
Engem amúgy a gépemben (GH2) nem is a zaj maga, hanem az zavar, hogy szinte az egész zaj színzaj, amit ha szűrsz, tönkreteszi a képet, totál fakó, nem életszerű lesz.
Canonnál, Nikonnál a zaj sima grain-ként jelentkezik, nem színes pontokként... kivéve a deadpixeleket, amik pl. anno a D80-am szenzorát tarkították (kék színű pontok).
DSLR-t nem akartam mert azoknál a videó funkció csak egy marketing fogás, legalábbis 200ezer alatt, másrészt nem akartam cserélhető objektíves gépet. Egyébként sokkal drágábban jön ki hasonló objektív átfogás. Az olcsóbb DSLR gépek videói nem a magas minőségükről híresek. Némelyikükben hiányzik a követő AF. És a Full HD videójukat is sok kritika érte, fel interpolált stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!