Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Akkumulátor töltése lehetséges...

Akkumulátor töltése lehetséges ezzel a töltővel?

Figyelt kérdés
Van egy 7,4 V-os, 1500 maH-ás akkumulátorom, amihez nincsen gyári töltőm, viszont van egy olyan töltőm, aminek a kimenete 8.4 V-os és 250 maH-ás. Tölthető az aksi ezzel a töltővel?

2018. júl. 28. 14:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

#20 De ebben most mi az új információ?

A több évtizede létező Netikettnek is van egy olyan illemszabálya – amit már az egykori levelezőlistákon is megköveteltek –, hogy előbb visszaolvassuk a témát, utána szólunk bele.

Vagyis ez sem új információ.

2018. júl. 29. 12:46
 22/30 Szirty ***** válasza:

"#20 De ebben most mi az új információ?"

Neked?

Azt nem tudom. A kérdezőnek szólt az üzenet!

2018. júl. 30. 12:26
 23/30 anonim ***** válasza:

Írod ezt úgy, hogy mielőtt rákattintottál a "Válasz elküldése" gombra, alatta ott a figyelmeztetés:

"Ha választ írsz, tartsd be a következőket:

Ne írd be még egyszer ugyanazt, amit egyszer már előtted valaki beírt! "

2018. júl. 30. 13:23
 24/30 Szirty ***** válasza:

"Írod ezt úgy, hogy mielőtt rákattintottál a "Válasz elküldése" gombra, alatta ott a figyelmeztetés:"

Amikor Te ezt ide írtad ott volt alatta hogy:

"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"

Egyébként nem ugyanazt írtam!

2018. júl. 30. 16:01
 25/30 anonim ***** válasza:

Sejtettem, hogy ilyen gyengén fogsz visszatámadni, ennyit vártam, ezen a szinten.

Mindegy egyébként, különösebben nem érdekel a dolog, csak nem értem az ilyet, hogy mit okoskodik valaki, ha már le volt írva, ki lett tárgyalva, le lett zárva lényegileg.

Amúgy persze, azt csinálsz, amit akarsz, még ha értelme nem is nagyon látszik.

2018. júl. 30. 16:08
 26/30 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Köszönöm mind a kettőtöknek. Nem kell, hogy vita keveredjen belőle, a szándék a fontos.

Visszatérnék a témához, ha még itt vagytok.

Kedves jelenlegi 59%-os válaszoló!

Te adtad nekem ezt a választ:

"Ezt a két cellát külön-külön is tudod tölteni, polaritáshelyesen."

Ugye ott vagyunk, hogy tölteni akarom. Azt viszont megkérdezném tőled, hogy ha külön-külön akarom a két cellát tölteni, akkor ez hogy lehetséges a három vezetéken?

Azt mondtad nekem, hogy ha 3,7 V-os töltő áll rendelkezésemre, akkor a három kivezetéses csatlakozón kell töltenem.

Ez a három vezetéken hogy néz ki? A plusz, mínuszt rátészem az akku piros és fekete vezetékére - polaritáshelyesen, természetesen - és ilyenkor milyen szerepet játszik a középcsapolás? Balanszírozni ugye nem tudom.

2018. júl. 30. 20:28
 27/30 anonim ***** válasza:

Ha külön-külön töltöd, akkor nincs mit balanszírozni, itt a rajzon látszik a lényeg, hogy a két cellára egyenként is tudsz csatlakozni:

[link]

Ha nem működne a link, akkor:

[link]

Balanszírozásra csak akkor van szükség, ha több cellát sorosan egyszerre töltünk, bár akkor sem minden esetben. Például legtöbb laptopakku sem tartalmaz balanszírozó áramkört, viszont van benne cellavédelem, ami megszakítja a töltést, ha nem jó a feszültség eloszlása.

2018. júl. 31. 07:33
 28/30 anonim ***** válasza:

Vagy konkrétabban fogalmazva, a 3,7V (4,2V végértékű) töltőt rákötöd a középkivezetésre és az egyik szélsőre, polaritáshelyesen.

Miután feltöltődött, átrakod a másik felére, de lényeges, hogy a középsőről is odébb kell tenni, hiszen cserélődik a polaritás. Ez egy másik kép ugyanarról:

[link]

2018. júl. 31. 07:42
 29/30 A kérdező kommentje:

Minden világos. Köszönöm a segítséged!

A kérdés akkor megválaszoltnak tekintendő.

További szép napot!

2018. júl. 31. 13:20
 30/30 Szirty ***** válasza:

"Sejtettem, hogy ilyen gyengén fogsz visszatámadni"

A legkevésbé sem támadtalak! Te támadtál, azt hiszem ez teljesen világos.

És szerinted? :)

2018. júl. 31. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!