Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Akkumulátor töltése lehetséges...

Akkumulátor töltése lehetséges ezzel a töltővel?

Figyelt kérdés
Van egy 7,4 V-os, 1500 maH-ás akkumulátorom, amihez nincsen gyári töltőm, viszont van egy olyan töltőm, aminek a kimenete 8.4 V-os és 250 maH-ás. Tölthető az aksi ezzel a töltővel?

2018. júl. 28. 14:38
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségedet! Megnézem őket, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb. Köszönöm a fáradozásod.

Még egy kérdésem lenne, ha még megtennéd, hogy válaszolsz.

Adott egy USB-s töltő ugyanezen célra.

Ennek az Inputja 5 V, 1 A

Outputja 3,7 V 400 mA

Ez esetleg jó lenne?

2018. júl. 28. 19:55
 12/30 anonim ***** válasza:
Ne kezdd elölről megint ...
2018. júl. 28. 20:26
 13/30 anonim ***** válasza:

Amit linkeltem:

[link]

Ennek is 5 V a bemenete, a kimenet pedig névlegesen 3,7 V, illetve végértéken 4,2 V és 1 A áram mellett.

Tehát egy ilyennel fel lehet tölteni az egyik cellát, utána átrakva a másikra, a másik cellát.

Ha te is valami hasonlóról beszélsz, akkor igen, de így látatlanban nem tudom, mi az.

2018. júl. 28. 20:40
 14/30 A kérdező kommentje:

Nem kezdem elölről. Kérdésem van, kérdezek.

Értem mire gondolsz. ha azért mondod, hogy egyik cellát feltöltöm és utána a másikat, mert két külön vezeték van az akkun, akkor annyit hozzátennék, hogy az két különbözű szabványú csatlakozó. Azért van kettő rajta, hogy ha az egyik nem lenne jó, akkor ott a másik.

Tehát nem kell külön töltenem a kettőt.

2018. júl. 28. 20:54
 15/30 anonim ***** válasza:

OK, de azt nem én írtam, hogy ne kezd elölről, miután én értem, hogy miről van szó.

A csatlakozókat viszont nagyon félreérted. A két vastag vezeték a nagyáramú terhelésre van, az akku maximális terhelhetőse azon keresztül aknázható ki csak. A három vékonyabb vezeték és az a gyenge csatlakozó elolvadna ettől.

Utóbbi három vezeték töltésre és balanszírozásra való, de lehetőséget ad a két cella független töltésére is. Éppen azért, mert ki van vezetve rajta a középcsapolás is. Eszerint beépített elektronikus védelmet viszont nem tartalmaz, külső balanszírozással lehet megoldani az egyforma töltést.

Cellákat külön tölteni akkor vagy kénytelen, ha csak 3,7 (4,2) V-os töltőd van. Ezt csak a háromvezetékes csatlakozón tudod megtenni.

Ha 7,4 (8,2) V-os töltésszabályzód van, azzal töltheted egyszerre (sőt, töltheted a vastag vezetéken is), viszont ettől még nem lesz balanszírozás, ami kellemetlen lehet, ha nem egyforma a cellák állapota, kárt okozhatsz benne.

2018. júl. 28. 21:15
 16/30 anonim ***** válasza:
Mármint "az akku maximális terhelhetősége".
2018. júl. 28. 21:17
 17/30 A kérdező kommentje:

Ez esetben ne haragudj. Nem ír ki nevet, nem tudtam kihez kötni.

Köszönöm a felvilágosítást, én ezt máshogy képzeltem el.

Nos, ahogy írtad 3,7 V-os töltő áll csak rendelkezésemre. Próbáltam vele tölteni, de nem tapasztaltam, hogy működött volna, ezért tettem fel a kérdést, hogy a 8,4 V-os, 250 mA-es töltő jó lesz-e.

Visszatérve a témához. Tehát csak a háromvezetékes kivezetésen tudom tölteni. Ezt egy egyszerű plusz, mínuszos kivezetéssel rendelkező töltővel hogyan tudom megoldani? Hogyan lehet "egyensúlyozni", ahogy mondtad?

2018. júl. 28. 21:46
 18/30 anonim ***** válasza:

A százalékos értékelésből lehet következtetni: ha nem egyforma, akkor nem lehet azonos felhasználó. Ha egyforma, még akkor sem biztos, akadnak véletlen egybeesések.

Nem mintha engem zavarna, hiszen azért alacsony az értékelésem, mert vállalom sokszor az őszinte véleményem, egyéb témákban is, amit azután honorálnak is. Tehát ennek nem szakmai oka van, lényegtelen.

Ilyen akkuk modellek, drónok és hasonló nagyáramú motoros meghajtáshoz valók, ezeknél külön szokott lenni a nagyáramú vezeték, külön a töltés. Akik használják, nekik van balanszeres töltőjük hozzá, mint például az imax B6 töltő.

Műszerrel ki tudod mérni, középső vezeték elvileg a két cella összekötési pontja, ahhoz képest van +3,7 és -3,7 V (vagy amilyen szinten van éppen, csak a névleges feszültséget írtam).

Ezt a két cellát külön-külön is tudod tölteni, polaritáshelyesen.

2018. júl. 28. 22:46
 19/30 A kérdező kommentje:

Igazad van, a százalékokat nem néztem.

Nagyon szépen köszönöm a segítséged, ilyen jártas emberek kénének minden témához. Alá is támasztod, amit mondasz, nem csak odalököd. Tiszteletem! Örülök, hogy időt spóroltál rám.

Adok egy zöldet, hogy valamivel tudjam viszonozni, és még egyszer köszi!

2018. júl. 28. 23:57
 20/30 Szirty ***** válasza:
100%

Nem töltheted ezzel.

Ez nem akkumulátor töltő, hanem egy AC adapter amiből kijön a ráírt feszültség és a jelölt árammal terhelhető.

Önmagában akkumulátor töltésére teljes mértékben alkalmatlan!

Az akku töltését töltő elektronikával lehet megvalósítani ami az akku kapacitásának megfelelő árammal az akku fajtájának megfelelő áram és feszültség karakterisztikával tölti a megfelelő ideig.

2018. júl. 29. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!