Mi a véleményed/tapasztalatod erről az Air cooler mobil léghűtőről?
A mediashop-hu-n van ez a termék:
Nem igazán értem, hogyan "készíti" a hideget.
Minden hűtő berendezés működési alapelve ugyanis, hogy a hő természetes áramlási irányát mesterségesen megfordítjuk. Azaz hideg levegő előállítása csak mesterséges hőelvonással valósítható meg.
Már pedig ezen a berendezésen nincs olyan cső, amely a meleg levegőt a szabadba elvezetné.
Ez átverés lenne?
akkora botrány lesz ebből, hogy a világ még nem látott ilyent.
Amúgy a reklámfilm tökéletes...tízezrek rendelik meg, de azonnal...aztánhozza a futár, kicsomagol, beüzemel, és ....csalódás..
...én nem ilyen lovat akartam...
Ez már harmadik téma, ahol elmagyarázom a működését, mert az emberek a hétköznapi fizikával nincsenek tisztában.
Először a víz felszívódik egy filterszerű anyagba, a hajszálcsöves jelenség alapján.
Utána egy ventilátor a filtert szárítva a vizet elpárologtatja.
Tudtad?
A párolgás hőt von el.
Emiatt elvileg hűl valamennyit az átfújt levegő.
Amellett növeli a páratartalmat, ami visszafelé is elsülhet, azaz rontja a közérzetet.
Én sem azt mondom, hogy van értelme, nekem nem kéne, de azért a fizikával legyünk már tisztában...
Ma már azt is meg kellett írnom valakinek (nem első eset), hogy egy meleg tárgyat kivisz a hidegbe, arra nem csapódik le a pára, hiszen az mindig a levegőtől hűvösebb tárgyra csapódik ki.
Ilyeneket magyarázni kell, hihetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!