Mi a véleményed/tapasztalatod erről az Air cooler mobil léghűtőről?
A mediashop-hu-n van ez a termék:
Nem igazán értem, hogyan "készíti" a hideget.
Minden hűtő berendezés működési alapelve ugyanis, hogy a hő természetes áramlási irányát mesterségesen megfordítjuk. Azaz hideg levegő előállítása csak mesterséges hőelvonással valósítható meg.
Már pedig ezen a berendezésen nincs olyan cső, amely a meleg levegőt a szabadba elvezetné.
Ez átverés lenne?
egy szobát nem fogsz lehűteni vele, de mikroklímaként nekem bevált.
és a működése hasonló, mint a párakapuké. a benne levő szűrőpapír felszívja a vizet és a ezen a nedves papíron keresztül fújja át a levegőt.
a reklámfilmje egy nagy hülyeség - ahogy minden reklám az.
mondom, hogy nem hűt le egy szobát, de még kisebb helységet sem, de arra alkalmas, hogy elviselhető mikroklímát állítson elő.
nekem a szgép mellett van és a legkisebb fokozatban fújja rám a hűvös levegőt és ez már elég ahhoz, hogy ne akarjak megdögleni a hőségben.
éjszaka pedig az ágyam mellett az éjjeliszekrényre teszem és úgy járatom. volt, hogy hajnal felé le kellett kapcsolni, mert már fáztam :)
szóval nem valódi klíma, de hatásosabb, mint egy egyszerű ventilátor.
Akkor ennyi erővel egy ventillátort leteríthetnék egy hidegvizes ronggyal is, aztán azon keresztül áramolna a levegő, nem?
Amúgy mutatja a filmen, hogy bele kell tölteni valamilyen folyadékot?
Az micsoda? Hűtőben lehűtött víz?
igen. a hatás ugyanaz lenne, csak hamar megszárad a nedves törölköző és elég kényelmetlen 10 percenként cserélgetni.
a cuccban van egy víztartály, a benne levő víz a legalacsonyabb fokozatban 6-8 óráig elég.
egyébként nekem nem ilyen csicsás cuccom van, nincs rajta animált lcd képernyő, de az úgyis csak parasztvakítás :)
mondjuk, az általad linkelt cuccot az ára miatt nem érdemes megvenni, jóval olcsóbban is kapható pl. innen:
nekem is pont ilyenem van. ennyit megér.
#4 és #6 Kedves Lali24
Köszönöm válaszod.
Jó volt hallani olyannak a véleményét, akinek van tapasztalata.
Ha jól értem, akkor az alábbi következtetéseket lehet levonni:
1. A szóban forgó berendezés nem helyettesít semmiféle
légkondicionáló berendezést (a reklámmal ellentétben), mivel a működési elve is
teljesen más, és hűtőkörről nem is lehet egyáltalán beszélni annak hiányában.
2. Legfeljebb a közvetlen környezetében lehet érezni kellemesen hűsítő hatást.
Ehhez egy kérdésem lenne még: Mennyivel jobb ennek a közvetlen hűsítő hatása, mint egy mezei ventillátoré?
most is itt zümmög mellettem :)
hogy mennyivel hatásosabb, mint egy sima ventilátor..?
az igaz, hogy kisebb a légszállító kapacitása, mint egy asztali ventilátornak, de a vízpára miatt határozottan hűvösebb a levegő amit kifúj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!