Ez miért lehet? Rossza a 2. kondi? Van két kondim. Az egyiket elkezdem tölteni és ha leveszem a töltést tartja a feszültséget. A másik kb. felére visszaesik, viszont (! ) ha rajtahagyom a töltőt az adott feszültségen és pl: 2 perc után veszem le, akk
Mekkora feszültséggel töltöd és mivel?
Mekkora kapacitású az egyik kondenzátor?
Mekkora kapacitású a másik kondenzátor?
Mekkora feszültségű az egyik és a másik kondi?
Mivel méred a feszültséget rajta?
Nem pont ugyan azok.
Ez első 2,7V 6, a második 5,5V és 4 farádos.
Az elsőt 2,5 a másodikat meg 5V-ra töltöttem.
De az első max. 0,1 V-ot, míg a második kb. 2,5-3 voltot esett vissza.
Viszont ha rajtahagyom az 5V-ot 2-3 percig, akkor utána ennél sem esik a feszültség.
Vandál vagy.
Ezeknél a nagy kapacitású kondiknál a töltőáram is korlátozott, iszonyat nagy a belső ellenállásuk, pár milliamperekkel terhelhetőek.
Akár tönkre is mehet, ha sokszor eljátszod ezt a "ráakasztom a tápra" játékot.
Teljesen természetes, hogy csak pár perc alatt lehet feltölteni, erre is van szánva (óra, memória backup, stb)
Bolond!
Senki nem mondta, hogy 20 amperrel töltöttem.
Azt írtam, hogy a 2. kondinak leesik a feszültsége, ha eléri az 5V-ot és azonnal leveszem a töltés.
Ha viszont eléri az 5V-ot és így (vagyis 5V-on hagyom), még 2-3 percig, akkor utána ha elveszem a tápot nem esik le a fesz.
Amúgy kb. 3-500 mA-el töltöttem és max. 5V-ig.
Nem egy rohadt elemmel töltöttem, ahogy te csinálnád!
Kb. 1 perc alatt simán fel lehet tölteni.
De szerintem inkább bő fél perc volt.
Leírtam, ha esetleg ennek lenne valami jelentősége.
Otthon szólj be mamának ilyeneket!
Biztos teljesen véletlenül vannak áramhatároló cél IC-k kifejezetten szuperkapacitásokhoz, mivel nagyon kényesek a töltésre is. Mivel itt számodra elképzelhetetlenül vékony anyagokról van szó, akár pár száz mA is átégetheti a vékony belső átkötéseket. A maximálisáram pár tíz milliamper, amivel lehet tölteni, meg van adva hogy mennyi, erre van az adatlap. Nem csak mint a hülye, ráakasztani a fél amperes tápra.
Mivel Q=C*U (töltésmennyiség = feszültség * kapacitás)
és Q= I*t (töltésmennyiség = áram * idő)
egy 4F 5,5V kondiban 22 Coulomb töltést lehet tárolni.
50 mA áramkorláttal számolva ennyi töltést 440 másodperc alatt lehet beletölteni (0,05A*440s=22C)
És akkor most lehet hülyézni, nem érdekel.
Én tényeket írtam, a saját kondidat meg úgy teszed tönkre, ahogy neked tetszik.
Nem csak hülye vagy, de baromira tudatlan is.
És annak szólok be aki megérdemli! Itthon senki nem tartozok a "megérdemelték" kategóriába.
Ha 50mA-el te 440 másodpercig töltöd, akkor amit írtam az tök reális. kb. 500mA-al a töltés fél perc és egy perc közé esik.
De ha ilyen príma okos vagy, akkor miért van kondi adatlapján, hogy max. 1 amper lehet a töltő áram?
Hmm. Szarul töltöttem mi?
Amúgy meg ic-vel szabályoztam a töltést, nem ellenállással.
De, hogy meggyőzzelek, holnap a 14 óra munka után feltöltöm 50mA-el! Kiderül, hogy akkor, hogy viselkedik a kondi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!