Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem kezelik függőségként...

Miért nem kezelik függőségként az okostelefon, számítógép, stb. mániát?

Figyelt kérdés
Sokan állandóan a telefont nyomkodják és/vagy a gép előtt ülnek ha kell, ha nem, és szinte egy percig se tudnak ezek nélkül meglenni. De nem hallottam olyat, hogy ezekre is indítanának terápiát, pedig aki gyakorlatilag egy percig se tud ezek nélkül meglenni, az szerintem függőség. És többeknek az volt erre a véleményemre a reakciója, hogy a mai világban nem lehet meglenni számítógép, okostelefon, stb. nélkül, és vegyem tudomásul, hogy változik a világ, stb. (amúgy 23 éves vagyok)

2017. febr. 27. 10:50
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Az, hogy állítólag sokszor iskolában, óra közben is nyomkodják páran a telefont, nem pedig az órára figyelnek, amiatt is lehet, hogy nem fegyelmezhetik a tanárok a diákokat. Nem azt mondom, hogy verje meg, mert szerintem a tettlegesség csak abban a formában fér bele, ha többszöri erélyes rászólás után se fogad szót, akkor kap az adott gyerek egy pofont, de azt esetleg megtehetné a tanár, hogy elveszi tőle a telefont, beír az ellenőrzőbe, és majd iskola után a portán kapná csak vissza az adott gyerek a telefonját.
2017. márc. 4. 20:03
 22/24 A kérdező kommentje:
(ez monjuk nem teljesen tartozik ide, csak annyiban, hogy egy lehetséges "kezelés" arra, hogy sokan nem tudják letenni az okostelefont)
2017. márc. 4. 20:07
 23/24 anonim válasza:

idegesítő egy függőség.

az egyik ismerősöm teljesen antiszoc lett az okoteló miatt most már jó ideje,úgyhogy szépen lassan kiutálta a társaság csak e miatt.

hiába volt jelen,a társaságban lévőkkel nem beszélt,csak nyomta-nyomta,üzenete jött csipogott.

kérdeztem valamit,jó mindjárt csak megírom.

mindezt úgy hogy előtte egy szimpatikus vicces társasági ember volt és egy ilyen tiszteletlen bunkó se-ggfej lett mindenkivel,úgy hogy kb észre sem veszi.

annyira idióta volt már a végén,hogy fogadásokat kötöttünk rá amíg kiment,hogy meddig bírja ki amíg nem ér a telefonhoz.

mert az ilyenek ha le is van téve épp a telefon,2-5 percenként meg kell fogniuk,vagy meg kell nézniük jött-e üzi.

2017. aug. 5. 00:01
 24/24 Wadmalac ***** válasza:

Na ezért vettem meg az okosórát.

Megjön az üzenet, ránézek az órára, látom, mi az, ha nem létfontosságú, hagyom a p...ba, majd megnézem, amikor éppen nem a dolgomat intézem, nem beszélgetek senkivel.

Nem tudom ki hogy van vele, de én utálok minden chatet. Oké, fontos üzenet, válasz oda-vissza, de letudom a legkevesebb szóval, kifejezetten idegesít, amikor valaki chaten "bugyog", három másodpercenként egy mondat, csiiing, csiiing...

Sok a mondanivalód? Hívjál fel. Nem olyan fontos, hogy hívjál miatta? Akkor majd elmondod, ha találkozunk.

Nem tudom megérteni a chaten, fészbúkon lógókat. Nekem enélkül is éppen elég neten lógni valóm van, a maradék időt tényleg személyes emberi kapcsolatokra akarom használni.

2017. aug. 7. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!