Mit tegyek? Forduljak a Fogyasztóvédelemhez?
A kövekező történt. Karácsonykor vettünk egy Mio GPS-t. Használat közben észrevettük, hogy olyan mintha kb. 10 éves térkép lenne rajta. Nem ismeri fel a már kb. 5-6 éves behajtani tilos utcákat, 3-4 éves épületek nincsenek a POI-k között, és párszor előfordult, hogy nem azt mondta, amit mutatott. Először frissítettük, de elvileg a legfrissebb verziót van rajta. Elküldtük szervízbe, gondoltuk, hogy akkor szoftvare hibás. Egy hét múlva visszahozzták, ugyanúgy rossz, szerintem nem is csináltak vele semmit. Felhívtam a központot, hogy én ezt nem fogadom el, mert effektíve így használhatatlan a készülék, mert térképet kell használnom mellette, és hogy én úgy gondolom, hogy az árában a szoftvare is benne van, tehát nem csak magáért a készülékért fizettem.
A telefonos felvette az adataimat, de nem tudta megmondani, mikorra lesz valami a dologból. A kérdés, hogy ha mondjuk egy hónapon belül nem történik semmi, akkor fordulhatok fogyasztóvédelemhez? Van mit tegyek? Dühít, mert nem volt olcsó, és szinte karácsony óta nem is tudjuk használni!
Az a kérdés, hogy a térkép programot is megvásároltad hozzá, és a szoftver frissítést is, vagy nem. Ha nem akkor hiába is reklamálsz nem kötelesek neked a legújabbra frissíteni. És általában az a jellemző, hogy ha adnak hozzá térképet akkor egy jó régi verziót adnak. Egy új térkép ára kb. annyi mint a GPS ára.
Szóval szerintem neked kell gondoskodni a frissítésről!
Nekem videomagnóval volt hasonló esetem:
A következőt kellet csinálnom a FV ajánlása szerint.
Visszavittem a vásárlás helyére egy levéllel amelyben azt írtam hogy szerintem mint vevő szerint a készülék hibás ezért elállok a vásárlástól,és kérem vissza a pénzem. Ekkor át kell hogy vegyék egy jegyzőkönyv alapján.Ők elküldték a szervizbe esetleg a KERMI-be majd értesítettek hogy elkészült mehetek érte. A balhé elkerülése végett még plusz egy félév garit kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!