Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha a hálózati 230 voltot...

Ha a hálózati 230 voltot ellenállásokkal leosztom pár voltra, és átalakítom egyenáramra, az fog tudni működtetni kisfeszültségű kapcsolást (pl. multivibrátor), vagy tönkremenne az áramkör?

Figyelt kérdés

2014. máj. 24. 13:48
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

"gyakorlatilag nulla percet dolgoztál a szakmában"

Én erre csak azt tudom mondani, hogy gyakorlatilag 4 éve dolgoztam a Robert BOSCH Kft-nél, és jelenleg a SAMSUNG-nál. Lelkem drága gurigája.

Egyébként több hozzászóló is azt állította, hogy nem lehetséges, ez az egyik. A másik meg az, hogy a te stílusod volt fellengzős az elején, nem az én kommentem...

Az enyém az a tiédre adott, és a többiek ellenséges hangnemére adott válaszreakció volt, mert senki nem tud tárgyilagosan hozzászólni, és leírni a választ, csak oltogatni szerencsétlen kérdezőt. Te is..

Na most jön a viccesebb része:

Hatásos teljesítményt? Na akkor menjünk bele.. kíváncsi leszek ki jön ki ebből győztesen. Miért kell hatásos teljesítményt számolnunk ellenállások esetén, aminek a kapacitív és induktív tulajdonságait most elhanyagolhatjuk, mert 50 Hz-es váltakozó árammal van dolgunk?

Légy szíves magyarázd el.. biztos okosabb vagy nálam, ha már hozzászóltál a témához, és nem a kérdezőt szidtad. Szóval miért kell hatásos teljesítményt számolni ellenállások esetén, ahol gyakorlatilag nincs fázistolás?

Mekkora cos fi értéket mérnél ott lelkem drága gurigája?

Mérjél le néhány sorba kapcsolt ellenállást a konnektorba dugva...

..aztán újra megbeszélhetjük, hogy szakmailag ki kicsoda.

Ne tedd magad nevetségessé, kérlek! Inkább menj vissza a dedóba, és tanuld meg mi az hogy "impedancia valós része". Ezzel már magadon is segítenél, ha villamossághoz értő embernek tartod magad.

Én inkább a te esetedben félnék, hogy megráz az áram. :)

2014. máj. 28. 20:08
 42/51 anonim ***** válasza:
*évet
2014. máj. 28. 20:10
 43/51 anonim ***** válasza:
40%

"miért kell hatásos teljesítményt számolni ellenállások esetén, ahol gyakorlatilag nincs fázistolás? "

Gondolom vagy annyira értelmes, hogy rájöttél mire ezt elküldted ide, hogy nem kis SMD ellenállásokról, meg negyed, félwattos ellenállásokat kéne a fázisra tolni, hanem valami értelmesebb teljesítmény ellenállást, aminek bezony a gyártási sajátosságai miatt kapacitása is van, meg induktivitása is(leginkább az...)

Váltakozó áram esetén fázisszöget MINDEN esetben számolunk!

Nem operátori állásokra voltunk kíváncsiak...

2014. máj. 28. 21:21
 44/51 anonim ***** válasza:

Operátori állások? Ki dolgozott operátorként?

Aki felmutat valamit, annak hiszünk.

Te eddig csak a hülyeséget mutattad fel.

És hogy helyre tegyük a fejedben azt a káposztalét.

[link]

Ennek a 10 W-os ellenállásnak ( ami éppen megfelelő a feladathoz ) kisebb a kapacitása mint egy 0,5 Wattos fémréteg ellenállásnak. Nem kell elhinni, vedd meg és mérd le.

Butuska vagy... :) Gondolom tanítottak neked valami ökölszabályt "mindig kell számolni". Egy mérnök mindenre fel van készülve. Ez a kérdés meghaladta a tudásodat. Ez van.

2014. máj. 28. 21:27
 45/51 anonim ***** válasza:

Az állásomról annyit, hogy fejlesztőmérnökként dolgoztam, és éppen erősáramú hajtástechnikában. Nem hinném, hogy te fogsz engem kioktatni kapacitásról és induktivitásról az ilyen ököRszabályokkal... tapasztalni kell és tanulni.

A kérdésekre pedig nem kitérő választ adni, hanem megválaszolni... Kioktatni mindenki tud ( ahogy a fenti példa mutatja ) megválaszolni helyesen, azt viszont csak kevesen.

További jó tanulást!

2014. máj. 28. 21:30
 46/51 anonim ***** válasza:

AZigen, fejlesztő mérnök nem számol ilyen "apróságokkal", mint induktivitások, meg kapacitások.

Hát veled se terveztetnék meg semmit...

Még a PCB-n levő vezetősávok közötti kapacitással is számolok, gyengeáramnál, nemhogy ERŐSÁRAMNÁL!!!

Ember, vicc vagy.

2014. máj. 28. 21:47
 47/51 anonim ***** válasza:

[link]

Elősegítem a tanulásodat. Az utolsó két paragrafus tanulságos lehet...

Eleve nem számít ilyen alacsony frekvencián egyik ellenállás kapacitása sem, azt csak a minimum pár száz kHz-es tartományban kell figyelembe venni.

2014. máj. 28. 21:48
 48/51 anonim ***** válasza:

A nyákon levő vezetősávok közti kapcsolat ugyancsak magas frekvenciákon számít. Rakj össze otthon valamit, és mérd le. Vagy csak kicsit olvass utána, miért nem 50 Hz-en rádiózunk :) Szerintem magadtól is rá fogsz jönni..

Hasznos is volt annak idején az EMT... :)

2014. máj. 28. 21:50
 49/51 anonim ***** válasza:
Engem kis frekvencián is foglalkoztat. És nekem így jó!
2014. máj. 28. 21:52
 50/51 anonim ***** válasza:
Jól van :) Megbékéltünk, megegyeztünk.
2014. máj. 28. 21:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!