Hogyan lehetne legegyszerűbben diódákból (nem tranzisztorból) astabil billenőkört (négszögjelgenerátorként) építeni?
Nyilván nem úgy értettem hogy csakis diódából, hanem a szükséges passzív komponensekkel együtt.
Magyarán fel lehet e építeni erősítés nélkül, csak egyenirányítást és késleltetést felhasználva négyszögjelgenerátort.
Szépen megkérnélek Téged (vagy századikként), hogyha már nem tudod a választ a kérdésre, akkor ne terelj és ezzel ne jelöld meg megválaszoltnak a kérdésem.
Előre is köszönöm!
két tranzisztorost ismerek de csak egyenirányítóból és kondi meg ellenállásból még nem halottam.
ezt találtam a legegyszerűbbet.
Ja, ez a két tranzisztoros is az, amit én is ismerek.
De amúgy ezzel : "A tranzisztorok típusa nem lényeges, bármilyen NPN szilícium tranzisztor megfelel" - azért ebben vitatkoznék. Nálam pl. a legismertebb 2N2222-el már nem működött. De az egyébként való igaz, a BC sorozatból nagyon sok típusnál működik.
Nah, ebből is látszik ismét számomra, hogy a kristálydetektoros rádió(vevő)n kívűl kb. képtelenség bármilyen elektronikai áramkört is összerakni. :(
Na jó, olyat már láttam, hogy bunsen égőből/égővel csináltak tranzisztort/tranzisztoros áramköröket, de az is eléggé macerás, ráadásul ott nem fix anyagról van szó.
Mindenesetre az a LedLand-os link eléggé "érdekesnek" tűnt nekem. Nem tudom pl. ki akarna led villogtatókat venni több EZRES kiszerelésben. ??? :O ???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!