Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Gondolkoztatok már ezen?...

Gondolkoztatok már ezen? (többi lent)

Figyelt kérdés

Vajon mennyire életképes az az ötlet, esetleg mik az akadályai egy olyan elektromosan hajtott járműnek, ami egyben a kerekekre szerelt generátorként töltené magát?

Arra gondolnánk mondjuk elsősorban, hogy nem fejleszt annyi energiát, amennyi elég lenne, de szerintem ez valahogy áthidalható lenne, nem?

2013. okt. 24. 16:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet megoldani, mivel az áramtermelés energiabefektetést igényel, ráadásul nem 100 %os a hatékonysága, ha ezt megcsinálnád akkor még többet fogyasztana a kocsi
2013. okt. 24. 16:29
 2/7 anonim ***** válasza:

"de szerintem ez valahogy áthidalható lenne, nem?"

Olyan kis szöszi vagy, ugye?

Pillanatnyilag egy úgynevezett "csoda" tenné lehetővé az általad precízen megálmodott jármű működését.

2013. okt. 25. 01:16
 3/7 A kérdező kommentje:
mondjuk ne egy normál ~1 tonnás személyautóban gondolkodjunk, inkább kerékpár.
2013. okt. 25. 01:30
 4/7 A kérdező kommentje:
mondjuk jobban belegondolok egy elektromos kerékpár bedugva a 230V-ra legalább kell neki egy 7-8 óra, mire feltölt, viszont ennyit nem bír egy töltéssel menni, szóval így valóban elég rosszak az arányok töltés/fogyasztásban.
2013. okt. 25. 01:33
 5/7 anonim ***** válasza:

most komolyan ennyire nem figyeltél fizika órán ?

NEM lehet megcsinálni amit kitaláltál.

Ha dinamó van a biciklin, akkor erősebben kell tekerni mivel fékezi a peremet

2013. okt. 25. 14:22
 6/7 anonim válasza:
Én már gondolkoztam ezen, de sajnos ilyen nem lehet..., DE ha már a bringát hoztad fel, olyat lehet(meg hallotam is egyszer róla), hogy: egy elketromos bicó, ami termeli az áramot (dinamo) ami tölti az aksit, természetesen ha megy a motor, akkor nem töltödik az aksi, csak merül, de ha épp nem kell a motor(lejtő van, vagy szeretnéd tekerni is :D ), akkor töltödik. (Ez sajnos nem ér sokat, szóval sokat kell tekerni, hogy egy kicsit menj tekerés nélkül(remélem tudod hogy értem) .)
2013. okt. 25. 16:09
 7/7 A kérdező kommentje:
igen, értem. köszi a válaszokat.
2013. okt. 26. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!