Gondolkoztatok ezen esetleg van ezzel kapcsolatban valami tanulmány?
Hogy az emberi érzelmek illetve az egész tudat még nincs teljes mértékben kiforrva, idővel még sokat fog majd változni, tökéletesedni, finomulni szal a jelenlegi állapot csak átmeneti.
Szerintetek milyen irányba fog változni?
Tehát a kezünkön a körmöknek sincs már igazi funkciója, mert már nem karom, de még nem is tűnt el teljesen, csak majd fog.
Mondjuk ez nem a legjobb példa, mert fordított, de rem értitek mire gondolok!
Mivel az evolúcióhoz kell egy természetes szelekció, ezért nem valószínű, hogy az emberi agy tovább finomulna, sőt az sem valószínű, hogy az ember egészen kihaláság túl sokat fog külsőségekben változni.
Mivel senki nem hal meg, vagy kerül hátrányos helyzetbe amiatt, mert az intelligenciája túl alacsony, ezért az általad felvetett elmélet nem helytálló. Továbbá a köröm sem fog túl gyorsan eltűnni, mivel van egy megszokott ideál, hogy milyennek kell lennie egy embernek, és valaki, köröm nélkül számunkra elég visszataszító lehet, sőt testi mutációja révén sem kerülne előnyös helyzetbe, tehát marad a nagyon lassú évmilliók alatt eltűnés.
Amúgy felvethetnéd azt, hogy "Ugyanmár egy okos ember nem fog összeállni, valakivel, aki teljesen sötét" nos igazad van, de abba nem gondolsz bele, hogy azok a családok, akik okosabbak az átlagnál, nem igazán fognak sok gyereket vállalni, ami pont az ellentéte annak, amit alacsonyabb szellemi szinttel megáldott családok csinálnának.
Mindet összevetve, nem valószínű, hogy az ember küllemre változni fog, de egy drasztikus butulás nem lenne meglepő dolog.
és ajánlom figyelmedbe ezt a kitűnő videót:
http://www.youtube.com/watch?v=m8fm3Z7jgWM&feature=my_liked_..
Kedves első válaszoló, meg mertem volna esküdni, hogy ezt a videót valaki linkeli, mielőtt még elolvastam volna a válaszokat. :)
A köröm nem fog eltűnni, annak védelmi szerepe van... miért gondolod, hogy eltűnne? Vannak más változások, pl. akkor jöhetsz a bölcsességfogakkal, azok tendenciálisan tűnnek el (kimutathatóan csökken az arckoponya térfogata).
Igazából minden "csak átmenet", bármit is látsz. Minden változni fog, semmi sem marad ugyanaz. (Panta rhei.) A változás mértékéről lehet vitázni, én is egyetértek az előttem szólóval, miszerint komoly dolgok nem várhatóak. Az érzelmek feltehetően nem változnak sokat és nem megfigyelhetően, azoknak olyan alapvető kommunikációs erejük van, hogy a szelekció a "megtartásuk mellett" hat. A tudat fejlődését nem értem - intelligencia? Az bonyolult ügy.
Az biztos: olyan nincs, hogy valami nem teljesen kiforrt. Ez a mostani a lehető legkirorrottabb változata. Nem fog tökéletesedni, legfejlebb az adott változó körülményekhez jobban alkalmazkodik. Kicsit másképp értelmezed az evolúciós változásokat, túl antropomorf a megközelítésed. Ennélfogva tanulmányt sem fogsz találni az ügyben, vagy ha mégis, az nem azt és nem úgy fejti ki, ahogy te definíáltad.
Hogyne volna a körömnek igazi funkciója. Nagyon jó hasznát vesszük a mindennapokban.
Szelekció pedig még mindig van, csak más, mint eddig.
A változások, amik szerintem bekövetkeznek majd:
-Az átlag magasság generációról generációra nő, szerintem ez folytatódni fog.
-A testszőrzet szerintem lassan el fog tűnni, a hajat, szemöldököt, szempillákat (esetleg szakállt) leszámítva.
-Az információ korában az agynak is egyre újabb dolgokhoz kell alkalmazkodnia, szerintem ez a jövőben felépítésbeli módosulásokkal is járhat.
-Ne felejtsük el a genetika tudományát, amivel akár maga az ember lehet önmaga evolúciójának irányítója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!