Indítással szült anyukák ti gondolkoztatok már ezen?
Figyelt kérdés
Nekem a 41.héten indították a kisfiamat. Azon szoktam agyalni mostanában hogyha nem "háborgatják" vajon mikor bújt volna elő. Nőtt volna még vagy már nem? sokáig húztuk volna még? Persze ezt csak probléma mentes túlhordásra értem...Ha egészségügyi kockázat miatt kellet az más kérdés.2012. nov. 1. 18:13
1/6 anonim válasza:
Hát azt tudom, hogy egy ismerősöm közel 30 éve túlhordott egy babát, 5kg felett született, akkoriban ez nagyon nagy ritkaság volt. Állítólag 2 héttel a kiírt időpont után született kb.
2/6 anonim válasza:
Egy rokonom "problémamentes túlhordását" figyelmen kívül hagyták (igaz 20 éve). Halott baba lett a vége. Ilyen esetben inkább jöjjön egy héttel korábban,mint egy perccel később.
3/6 anonim válasza:
Szia!!Nekem az első lányomnál volt így,hogy eleve volt vagy 4 időpontunk..Kezdve a december 5,10,16,Végül 23-án indították.Nem akaródzott neki akkor sem kibújni,nem is jött spontán..megoperáltak,nulla fájás,2 ujjnyi méhszáj,ami sehová nem változott,illetve téraránytalanság miatt.4330 grammal született,és a gyerekorvos szerint nagy szerencse volt,hogy a világra segítetteék,mert a medencecsontom nyomta a fél arcát,még néhány nap,és végleg lebénult volna a jobb oldali arcocskája.A szemét önállóan kb.3 hétig nem nyitotta,nagyon be voltam pánikolva,hogy nehogy valami komolyabb baja legyen....Szerencsére megúsztuk,nem lett semmilyen maradandó nyoma a túlhordásnak.Egyébként tuti maradt volna még,ha nem háborgatják,és hízott volna még vagy fél kilót,az biztos.:-)A másodiknál már előre látni lehetett,hogy nem lesz sokkal kisebb,mint a nővére volt,a doki a betöltött 39.héten jobbnak látta kiemelni.4050 grammal született,és ő sem akart még akkor kijönni.Biztos szedett volna még ő is magára néhány dekát:-)
4/6 anonim válasza:
Igaz nekem nem indították,de 2 nappal hordtam túl és kereken 4 kilóval született a fiam.Bele sem merek gondolni mekkora lett volna ha túlhordom :)
5/6 anonim válasza:
Ugyanezt akartam én is kérdezni. Két hete szültem indítással 41.héten. Azóta ezen kattog az agyam, hogy magától vajon mikor indult volna be... Mellesleg én kértem az indítást, az orvosom még várt volna, mert a baba még jól érezte magát bent.
6/6 anonim válasza:
Korábban már szúrtak be egy linket a 40. hét utáni protokollról (PTE), mert orvosilag bizonyított, hogy ezután megnő a komplikációk, maradandó károsodások és halva születések száma....Az én orvosom a terhes patológia vezetője, nem véletlenül nem engedi a kismamáit a 41. hétbe lépni. Bennünket 40+6 -ra indított, eszembe nem jutna időért könyörögni, pedig minden rendben volt. Szakmámból tudom, hogy a terminus túllépés kockázatokat rejt magában, sokkal több probléma lehet a babával. Szerintem ilyenkor csak az egészség számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!