Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » AVR mikrovezérlőket szeretnék...

AVR mikrovezérlőket szeretnék programozni, de nem találok könyvet amivel elindulhatnék. Ti hogyan kezdtétek?

Figyelt kérdés

2013. máj. 27. 21:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Benne van a datasheetekben a részletes leírás, assembly és C mintakódokkal. Az AVR Studio is elég szemléletes.

Programozni tudsz? Az alap kapcsolások mennek? Megszakítás ismerős?

2013. máj. 27. 22:58
 2/11 A kérdező kommentje:
Még soha sem csináltam semmi ilyesmit, annyi hogy nagyjából tudom hogy hogyan működik egy mikrovezérlő...
2013. máj. 28. 11:28
 3/11 A kérdező kommentje:
És először assemblyben szeretném megtanulni a programozásukat, amúgy nagyon alap szinten megy a programozás C-ben.
2013. máj. 28. 11:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Amúgy áramköröket sem csináltam még, a fizikáját viszont értem és számolni is tudok vele, majd csak bele kell jöjjek az alkalmazásába...
2013. máj. 28. 11:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk vegyél meg ( vagy építs ) egy STK500 programozót, és vegyél egy alsó kategóriás AVR-t. Ne assemblyben kezdd! Mindenképpen C nyelven kezdd el. Ha kell, tudok segíteni.

Vegyél fel Skype-ra: g890707

2013. máj. 28. 11:52
 6/11 A kérdező kommentje:
eddig úgy tudtam hogy jobb ha assemblyben kezdi az ember, úgy jobban megérti hogy hogyan működik a uC
2013. máj. 28. 16:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Az lehet, de ha nem tudsz programozni, akkor marha nehezen fogsz Assemblyben bármit összerakni. A C is elég alacsony szintű, látni fogod, mi hogy működik.
2013. máj. 28. 16:28
 8/11 anonim ***** válasza:
A C magas szintű programnyelv, nem "elég alacsony". Szerintem azért jobb assembly-vel kezdeni, mert a konfigokat, memóriaszervezést, a mikrokontroller "lelki világát" jobban megérted, ha direktben nem is használod később amikor már C-ben programozol, a hibakereséseknél nagyon hasznos az assembly-s időkben szerzett tapasztalatod. Ne csinálj először bonyolult dolgokat, 2 LED, 1 gomb, millió dolgot lehet ezekkel próbálkozni, tanulni.
2013. máj. 28. 20:58
 9/11 A kérdező kommentje:
én is így gondoltam :)
2013. máj. 28. 21:42
 10/11 anonim válasza:
tavir pont hu
2013. dec. 25. 08:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!