Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy tudom a transzformátorom...

Gabi1234567 kérdése:

Hogy tudom a transzformátorom terhelhetőségét növelni?

Figyelt kérdés
Vagy lehet egyáltalán?
2012. dec. 20. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Párhuzamosan kötsz vele egy ugyanolyat.
2012. dec. 20. 16:06
 2/9 Karesz6969 ***** válasza:
63%

Első miért írsz ilyet?

Nem kondenzátorról van szó amit ha lepárhuzamosítok egy ugyan olyan kapac értékkel akkor kétszer akkor kapacitású lesz. Ha párhuzamosan kötsz 2 ugyan olyan trafót mitől nő meg az 1 trafóra eső terhelhetőség?...és egyáltalán.

Úgy, hogy nem nyúlsz hozzá úgy sehogyan sem. Úgy tudod növelni, hogy vastagabb átmérőjű huzallal tekered meg vagy a szekundert vagy a primert vagy mindkettőt.

Nem írod ugyan, hogy milyen trafóról van szó és azt sem, hogy mire használod, de más módszer nincs egy trafó terhelhetőségének növelésére csak amit írtam, noha ez sem megy a végtelenségig, ennek határt szab a vas permeabilitása és az alkalmazni kívánt feszültség ami egyes trafóknál típusonként más és más.

2012. dec. 20. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:

"Nem kondenzátorról van szó amit ha lepárhuzamosítok egy ugyan olyan kapac értékkel akkor kétszer akkor kapacitású lesz"

Azért mert te még nem hallottál ilyet még nem kell lehurrogni a másikat. Legközelebb ha ismeretlen dologról hallasz először csak csöndben figyelj.

2012. dec. 20. 16:31
 4/9 anonim ***** válasza:
1 Attól még nem lesz erősebb a trafója gabinak márpedig ő azt kérdezte .
2012. dec. 20. 16:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha van két egyformája akkor dupla terhelhetőséget kap.
2012. dec. 20. 17:24
 6/9 Karesz6969 ***** válasza:

"Hogy tudom a transzformátorom terhelhetőségét növelni?"...volt a kérdés tehát 1 db trafót akar erősebbé tenni...én erre reagáltam azt amit írtam.

Egyébként a 2db "trafó párhuzamosan" elv érdekelne ám, a feltételei, mágnesező áram alakulása, vasveszteségek alakulása stb. (egyfázisú trafónál nyilván) szívesen olvasnék alátámasztást róla:-)

1,3 és 5 kommentes és akkor megígérem neked, hogy csendben ülve foglak figyelni és még meg is köszönöm ha meggyőztél...

2012. dec. 20. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:
2012. dec. 21. 00:04
 8/9 Karesz6969 ***** válasza:

A linken még mindig 2db transzformátorról van szó...egy azaz 1db trafó terhelhetőségének megnövelése volt a kérdés.

Azt pedig - jelenlegi ismereteim alapján - csak úgy lehet megnövelni ahogyan leírtam.

2012. dec. 21. 12:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Mesterséges hűtéssel.
2015. nov. 22. 12:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!