Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy bírom megoldani hogy két...

Hogy bírom megoldani hogy két helyen legyen villany kapcsoló?

Figyelt kérdés
Tudom hogy 3 szál drót kell hozzá de hogy kössem be hogy két helyen legyen kapcsoló.
2012. ápr. 25. 00:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

műtétekben nem tudok segíteni.

értem én mire próbálsz célozni, csakhogy egy villanykapcsoló bekötése és egy szemműtét nem ugyanaz a kategória. nem véletlenül csinálja az egyiket szakmunkás, a másikat meg sokéves képzettséggel rendelkező orvos.

feltételezem főzni is szoktál néha, vagy legalább csinálsz egy szendvicset, pedig nem vagy szakács.

2012. ápr. 25. 08:26
 12/14 anonim ***** válasza:
48%

"feltételezem főzni is szoktál néha, vagy legalább csinálsz egy szendvicset, pedig nem vagy szakács."

Csak a szendvicstől max összef*ssa magát ha nem sikerül, a villamosságot nem gyerekeknek találták ki.

2012. ápr. 25. 09:48
 13/14 anonim válasza:
52%
A mostani kapcsolódba megy két fekete vezeték. az egyik a fázis, a másik megy tovább a lámpához. Vésd ki a másik kapcsoló helyét, majd véss hornyot a két kapcsoló között. Az alternatív (váltó) kapcsolóknak van egy bemeneti pontja (nyíl jelzi), és két kimeneti. Az eredeti helyen a bemeneti pontra kösd a fázist, a két kimenetit pedig a másik kapcsoló hasonló pontjaival (két szál). A második kapcsoló szabadon maradt pontját kösd ahhoz a vezetékhez, ami az eredeti kapcsolónál a lámpához ment. Használj védőcsövet, vagy kettős szigetelésű kábelt! vezetékeket todóhüvellyel toldj! Ha nem vagy biztos magadban, hívj szakit!
2012. ápr. 25. 11:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem kell csodálkozni, sok villanyszerelővel találkoztam, akik nem értették a váltó kapcsolás működését, majd egyszer felugrott a főnök, megkérdezzük az új kollégát!!! (éreztem a lejárató szándékot!!) visszakérdeztem melyiket?

-"miért több is van?" és gyorsan magába szakadva leült!!!

Aztán amikor azt mondtam kellene egy zeg-zug kapcsoló, felugrott, hogy most hülyéskedik?

Elmentem levizsgázni villanyszerelésből, akkor tudtam meg, hogy ez több szakma gyűjtő neve, például volt ilyen, hogy csengő trafó tekercselő, mert

Ő ilyen helyen végzett, röhej nem!!!!!

Legnagyobb sztori az volt, amikor a 20 Amperos lakatfogóval 2 Ampert mértem! Vagy a FI relét bekötöttem az édászosoknak, a főnök azt mondta van felvétel, de megnyugtattam nem vagyok villanyszerelő!! De nem akarok untatni senkit, azóta számtalan olyan szakemberrel találkoztam, aki valamilyen gyorstalpalón végzett, nem Ő tehet róla, ha valami új bejön és nem ért hozzá, én megmagyaráztam, ha tudtam mi az, és ha türelmesen elmondtam nem haragudtak rám!!!!

Mostanában szórakozásból írogatok, 76 évesen, és bosszantom az asszonyt, gyere mert valami nem oké, túllépett rajtam a technika, ma sem értem,

miért keverték így össze a laptopon az ábc-t!!!

Egy csinos lány, irdatlan sebességgel ír a telefonon, számára csak az a kis képernyő létezik a világból, mikor már a lábait néztem, a cipője alatt egy 5000-es volt, az is megtetszett!!!!!

2024. márc. 20. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!