Áram van a villanykapcsolóba meg a foglalatba is mérnem világítanak az égők?
Lakótelepi lakásban élünk a fürdő ,WC egymás mellett van valamelyik nap nem égett az égő a fürdőben meg a Wc-ben.
a fürdőbe és a Konnektorban van áram. először kicseréltem a kettős kapcsolót de nem ott volt a probléma akkor sem volt világítás a fürdőben és a Wc-ben . megnéztem fázisceruzával és áram volt a foglalatokba de az égők mégsem világítanak.
Ha minden jó és mégsem világít a lámpa akkor hiányzik a nulla.Ezt ugyebár nem tudod csak műszerrel kimérni vagy átnézni a kötődobozt elégett kötések után kutatva.
Mivel a teher a nullavezetőn megy ez a leggyakoribb és legalatomosabb hiba mert valamelyik kötésnél elég a nullavezető(itt épp a lámpáé) és keresgetheted egy darabig hol a hiba.Én szakemberként azt javaslom ne magad próbálkozz hanem hívj szerelőt ő műszeresen kiméri a hiba helyét és szakszerűen megoldja!
"Én szakemberként azt javaslom ne magad próbálkozz hanem hívj szerelőt ő műszeresen kiméri a hiba helyét és szakszerűen megoldja!"
Először ki kéne zárni az egyszerű hibalehetőségeket, és csak akkor keresni a nullában a hibát. Ősrégi foglalatoknál /bár már találkoztam ujjabbal is/, rendszeresen lehajlik az alsó érintkező -szakszerű bekötésnél a fázis.
qkker!
Nagyon erőlteted ezt a lehajlott érintkező dolgot. (Ami egyébként tényleg megtörténhet és ennek következtében tényleg nem világít az égő!)
De szerinted mennyi esély van arra, hogy jelen esetben ez pont egyszerre, két egymás melletti szobában történjen meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!