Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy bírom megoldani hogy két...

Hogy bírom megoldani hogy két helyen legyen villany kapcsoló?

Figyelt kérdés
Tudom hogy 3 szál drót kell hozzá de hogy kössem be hogy két helyen legyen kapcsoló.
2012. ápr. 25. 00:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ezzel a tudással sehogy. Keress villanyszerelőt, annak evidencia egy alternatív bekötése...
2012. ápr. 25. 00:11
 2/14 anonim válasza:

Igaza van az első válaszolónak. Ezt csak azért, hogy lásd, hogy hogyan néz ki:

[link]

2012. ápr. 25. 02:31
 3/14 anonim ***** válasza:
52%
ha valamihez nem értesz kérd szakember segítségét. Az árammal működő dolgok nem játékszerek. Soh bajt kerülhetsz el, és nem fog csődbe vinni amit elkérnek érte. Hidd el megéri.
2012. ápr. 25. 04:52
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Az előző válaszok borzasztóak. Az első azért akar lebeszélni róla, mert talán ért hozzá, a harmadik meg azért, mert nem... Ha mindenki mindig így állt volna hozzá a kérdésekhez, akkor még a szakócát sem találtuk volna fel.

A kérdező nyilván azért tette fel a kérdést, mert nem tudja, és meg akarja tudni. Nem kell ehhez mérnöknek vagy villanyszerelőnek lenni.

A válasz a 2.válaszoló linkjében van egyébként, az "Alternatív (106) vagy váltó kapcsoló" résznél. Ez olyan kapcsoló, aminek van egy közös pontja és két kimenete, a praktikerben például mindkét néven előfordul. Bekötés az ábra szerint, ott végig tudod követni, hogy merre folyik az áram, amikor a kapcsolók egyik vagy másik állásban vannak.

Gondolom falat is kell vésni, szóval nem egyszerű a dolog.

2012. ápr. 25. 06:36
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
Kedves 6:36, elmondanád, hogyan műtsem meg a nagymamám szürkehályogját? Nem tudom és meg akarom tudni.
2012. ápr. 25. 07:03
 6/14 anonim ***** válasza:
48%
06:36 a 3. Vagyok. Mint építész értek hozzá, gyakorlatban is. De a kérdezőnek attól hogy leírjuk neki nem biztos, hogy jó ötlet lenne belevágni. Persze nem hatalmas meló, de nem játék...
2012. ápr. 25. 07:11
 7/14 anonim ***** válasza:
07:03: persze, kenegesd vérehulló fecskefű levelének a nedvével.
2012. ápr. 25. 07:13
 8/14 anonim ***** válasza:
A válaszod borzasztó. Miért nem válaszolsz tisztességesen?
2012. ápr. 25. 07:52
 9/14 anonim ***** válasza:
07:52: ha nem hiszed, nézz utána. Bár nekem mindegy, talán egy evolúciós zsákutca vagy.
2012. ápr. 25. 07:59
 10/14 anonim ***** válasza:
Műtéthez kértem segítséget, nem holmi vajákoláshoz.
2012. ápr. 25. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!