Lekapcsoltam a villanyt a fürdőbe egy 2lámpás fürdőszobai szekrény beépített lámpákkal, miután lekapcsoltam pukkanás és a hét biztosíték felkapcsolóból a balról a 3-dik lecsapódott és most pár helyen nincs villany nem tudom vissza nyomni mért van ez?
1.Vagy zárlat van a fürdő lámpájának áramkörében és ezért nem engedi vissza.Ezt úgy tudod meg hogy a kismegszakító visszakapcsoláskor nem csak visszacsapódik hanem pukkan is.
2.Vagy egyszerűen az utolsó működéskor kiakadt a kismegszakító kilincsszerkezete és nem marad bekapcsolva.
ekkor megszakítót kell cserélni.
Akkor elfáradt a kismegszakító.
Ha van hozzá érzéked te is kicserélheted(csak olyan típusút vegyél ami a régi volt!).
Fontos hogy a villanyóránál kapcsold le a főbiztosítót-legalább egy fázisceruzával győződj meg a feszültségmentes állapotról és cseréld ki-régin alul felül a két csavart kitekered alul kipattintod a rögzítőfület(esetleg felül lehet) és kidobod a régit majd hasonló módon jöhet az új,rápattintod a sínre a két vezetéket beigazítod a helyére jól! meghúzod a csavart és kész.
Ha nem vagy biztos a dolgodban hívj szerelőt és 5 perc alatt megoldja (5000 ért).
El tudom képzelni, ha hölgy az illető, milyen feladat áll előtte!!
Egy cég sorozatban gyártott gépeket, és négy vészstop kapcsolót kellet mindegyikre rászerelni, a főnök előző nap megcsinált egyet és a biztonság
kedvéért, leírta a vezetékek színeit! Elkezdtem egy másik gépet és szerencsére, nem estem neki!!! Az első gépnél a kék, a másodiknál sárga, a zöld-lila, a barna-fehér, stb! Délbe jön a főnök, mit tökölök, mutatom neki!
Kiderült egy cég gyártja és a vezetékeket, nem válogatták szín szerint, mindegyik más; AS rendszer (Ahogy Sikerült!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!