Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért vibrálhatnak nálam a...

Miért vibrálhatnak nálam a LED Filament fényforrások? (Villanykörték)

Figyelt kérdés
Csak a filamentek csinálják, ég 45 percet elkezd vibrálni pont annyira hogy rohadt irritáló. Egy bellalux márkájú volt benne, vettem egy Osramot bele ugyanúgy csinálja az is. Ha ezt a műanyag sima LED-est rakom bele semmi baja. Másik helységben is ezt csinálja.

ma 15:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

P.S.

A filamentek vibrációját a disszipatív áramgenerátor is okozhatja úgy, hogy aktiválódik a túlhevülés elleni védelme, de azt már nem a folytonos leszabályozás tartományában teszi. Az efféle beépített védelmek nélkül bizony gyorsan szétrobbannának az igencsak gyenge hűtéssel szerelt IC-k!

ma 18:18
 12/22 anonim ***** válasza:

Az ultra bóvli az igaz, de a nevetlen sajnos nem, hiszen az Osram is gyártat ilyen fényforrásokat kínában és ömlesztve van vele a piac, viszont rajta van márkanév.

Stabil, kis hálózati igadozás mellet az átlag felhasználók nagyrésze nem vesz észre ingadozást, úgy vannak beállítva a ledek munkapontjai.

Mellesleg a sok soros led miatt kitolódik a megugró meredekség és teljes zárásba is szélesebb feszültségesés után mennek át.

ma 18:21
 13/22 anonim ***** válasza:

Okozhatná, de rendelj az aliról ilyen led drivereket és tesztelgesd, majd meglátod hogy stabil a kimenetük egyszerűségük ellenére, én rendeltem már sokfélét, pótoltam velük itthon több, azokelőtt pufferelt driverrel ellátott lámpatest meghajtóját, gyakorlatilag mindegyik működik azóta is és stabilak, pedig filléres megoldások, ha kezedbe fogod akkor is látod és érzed.

Nem vibrál a meghajtott ledek fénye sosem, nem úgy mint a minden nélküli filamenteké.

Viszont van ittho csupasz Osram filamentem, Nyilván van olcsó kínai is, azokból is talán egy lett rossz eddig, viszont nagyon nem jól tolerálják a feszültség ingadozást.

ma 18:26
 14/22 anonim ***** válasza:
#12 (18:21) - Zzzoli - le tudnál nekem fényképezni egy olyan filamentes körtébe volt panelt, melyen szerinted nincs áramgenerátor funkciójú IC? - mert én még olyat nem láttam!
ma 18:29
 15/22 anonim ***** válasza:
Az egyszerű filament észreveszi ha hálózati kéziszerszámot indítok, habár már nagyon ritkán használok ilyet, az akkus gépek sokkal praktikusabbak számomra, de gyakorlatilag a hálózaton nagyon sok beérkező tranziensre érzékenyek, amit a szabályzott áramgenerátor simán tolerál.
ma 18:31
 16/22 anonim ***** válasza:

#12 természetesen, Neked bármit :-)

Igaz hogy a kazánházban vagy 3 fiók tele van mindeféle fényforrásokkal, mindegyik működik még, tönkre kell tennem pár darabot, de nem baj.

jelölj be valamelyik közösségi platformon és elküldöm :-)

ma 18:36
 17/22 anonim ***** válasza:

Zzzoli - természetesen "észreveszi", mert az áramgenerátor visszacsatolóköre olyan egyszerű kialakítású, hogy csak részlegesen kompenzálja a hálózati ingadozást.

Mindettől függetlenül nem csak egy passzív áramkorlátként üzemel, hanem nagyon erősen kompenzálja is az ingadozásokat. Túl nagy feszültség esetén (már +10%-nál is) pedig az IC visszaveszi az áramot, hogy szét ne égjen a meredeken növekvő disszipációtól.

ma 18:39
 18/22 anonim ***** válasza:

#16 - Zzzoli - ide rakd fel a kérdéses képeket, hogy mindenki láthassa azokat:

[link]

ma 18:41
 19/22 anonim ***** válasza:
Egy E14-es szétszedtem, de ez dimmelhető volt, volt benne egy miniatűr áramkör, többet nem szedek szét, inkább igazat adok Neked :-)
ma 18:42
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem nem ledek jönnek be ha erre az izé linkre rákattanok, nem azt láthatja mindenki.

ma 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!