Melyek azok a LED-es izzók amelyek nektek bevált élettartam ügyileg? Próbáltam már Tungsramot, V-Tac-ot de néhány hónap után tönkrementek. A hálózati feszültséget megmértem (233V).
Én 15W-os V-Tac-okat használok kb. 8-10 helyen évek óta.
Még egyet sem kellett kicserélni.
A hálózati feszültség nyáron napközben 240V fölé is megy néha.
Tungsramokkal és Osramokkal vannak a legjobb tapasztalataim. Ezek nagyon sokáig bírják. Van filamentes Rábalux is, azok is jól viselkednek. Egy filamentes durrant el néhány órányi üzemidő után, valszeg gyári hibás lehetett.
A legmegdöbbentőbb az egyik kínai CAUTION márkájú (csak vicc! :D) E14-es kis spot amit gyakorlatilag a legtöbbet használok, mert ez van az asztali lámpámban. Ilyenkor télen napi 16-18 órát megy és kb 10 éves lehet. Teszkóban vettem, mert gyorsan kellett. (nem emlékszem mi volt előtte, de az is valami legolcsóbb LED-es) Semmi márkajelzé nincs, csak a szokásos adatok 230lm, e14, 30mA, 2700K, made in china.
Mondjuk én oda is figyelek a LED-es fényforrásokra, sosem veszek olyan lámpatestet amiben túl tudnának melegedni.
A konyhában Samsung Chipes V-Tac-ot használtam, de sokáig az sem bírta.
Most megvettem a legolcsóbb noname-et, ha kibírják 1 évig akkor behozzák az árukat. Az asztali lámpában nekem is egy 2W-os GU10 van, ami kivételesen 10 évig bírja már.
A lámpatest nagyban befolyásolja a LED izzód élettartamát. A nem jól szellőző lámpatestben nyilvánvalóan előbb döglik meg az elektronika.
Nekem szinte kizárólag GE (Tungsram) LED izzóim vannak. Van olyan, ami 8 éve működik. Nem tapasztaltam olyat, hogy 1-2 éven belül bármelyik tönkrement volna. Amúgy alkoholos filccel felírom a LED izzóra a használat kezdetét, ezért tudom biztosan.
Ami nagyon nem vált be: Beghelli
"A nem jól szellőző lámpatestben nyilvánvalóan előbb döglik meg az elektronika."
Inkább a LED-ek hullanak el hamar a túlmelegedéstől.
A rossz hűtés is ok, de sajnos általános hogy a LED-ek túl vannak hajtva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!