Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A Tungsram Nightlight izzók...

A Tungsram Nightlight izzók hány wattosak? Se a villanykörtén (Tungsram K9 Nightlight), se a dobozán nincs erről semmi információ. Éjszakai hangulatosan gyenge fényforrásként, a 15 wattos izzók fényével összehasonlítva én kb. 10 wattosnak vélném.

Figyelt kérdés

aug. 9. 09:57
 1/9 Mad Max2 ***** válasza:
24%

Ott van a dobozán az csak nézd meg:)

13W

aug. 9. 11:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Van fotód vagy linked? ìgy, hogy K9 nem találtam semmit.
aug. 9. 12:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Nincs ott a dobozán, se. ;( ;)

#

Elég régi Tungsram termék, keresgéltem, de ezidáig nem találtam róla linket. A kepfeltolto.hu pedig most valamiért nem OK.

A doboz alján "Made in Hungary" alatt a vonalkódja és az ahhoz tartozó számsor van.

A tetején csak annyi, hogy Tungsram Nightlight. E27 és 230V

A doboza két szomszédos oldalán a Tungsram Nightlight felirat alatt csak az izzó grafikus képe van.

A harmadik oldalán a Tungsram Nightlight felirat alatt egy nagy "i" (Információ) betű mellett 20 nyelven az szerepel, hogy "Opalizált" (H).

A negyedik oldalán a Tungsram Nightlight felirat alatt egy nagy "i" betű mellett különböző országok tanúsítványi, kezelési, újrahasznosítási ikonjai vannak.

A doboz tetőoldali két behajtó "fülén" a Tungrsam márka képe mellett az szerepel, hogy: 43/NL-ES-OP-463018-TU.

Az alul lévő két behajtó egyik "fülén" pedig az van, hogy: GE Hungary Zrt. H-1340 Budapest Váci út 77.; a másikon pedig 12 nyelven az, hogy "Származási hely: Magyarország".

Az izzón pedig mindössze ennyi:

"Tungsram

K9

230 V

CE (tanúsítvány)

Made in Hungary"

aug. 9. 14:43
 4/9 Mad Max2 ***** válasza:
24%

ezek a színes izzók anno 13-14 wattosak voltak

Ma már ezeket nem gyártják szerintem

aug. 9. 14:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem színes, hanem "opalizált", amint az a dobozán is szerepel.

MA már nyilván nem gyártják, mivel azt az egykori Tungsramot, amelynek ez az izzó a terméke volt, 1989-ben felvásárolta az amerikai General Electric.

aug. 9. 15:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Pontosítva: ez már GE Hungary -Tungsram csoport (?) termék, de az biztos, hogy én legalább 20 évvel ezelőtt vásároltam. A 15 wattoshoz viszonyított fényereje alapján valóban, akár 13 wattos is lehet.
aug. 9. 15:24
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Mivel 2024-et irunk, legalább 10 éve nem vásárol értelmes ember hagyományos izzót.

Te mégis erről érdeklődsz :)

Ha érdekel, kb 1-3 watt között ugyanezt tudja egy akármilyen led-lámpa. Az aliexpressen 1 dollár alatt.

Töredék áron sokkal többet.

aug. 9. 17:05
 8/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

[link]

Vannak infók.

Mellesleg, főleg a színezett tűnhet gyengébbnek.

aug. 9. 19:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt én is megtaláltam, de mindenképpen hasznos válasz, mert az érdemi információ irányába mutat. Ugyanakkor ezek a Nightlite izzók nekem valahogy sokkal újabb generációjúaknak tűnnek, mint az enyém, továbbá kétféle típusúan eltérő (5 és 13) wattszámúak. Ráadásul ezekhez legalább van watt-os adat, míg az enyémen, a dobozának a sokféle felirata ellenére, épp erről az alapadatról "következetesen" semmi.
aug. 9. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!