Csillárt fel lehet úgy rakni hogy működjön is, de ki is égjenek benne az izzók?
A nyáron, június végén festettük a szobámat. Akkor apám levette a csillárt, aminek 3 ága van. Majd mikor készlettünk visszarakta. Azóta legalább 5 ledes villanykörte ment benne tönkre. Előtte hosszú évekig nem volt baj, volt amelyik több mint 3 éves volt. Azóta a azok is tönkrementek, és azok is amiket azok helyett vettünk. Világítani ugyan olyan erővel világítanak illetve nem is vibrál a fényük. Azt csinálja mielőtt tönkremegy hogy mikor felkapcsolom kb egyharmad fényerővel világít, majd kb 5-10 perc múlva hirtelen teljes fényerővel. Majd néhány ilyen után már nem is világít. Előtte ha valamelyik tönkrement az úgy ment tönkre hogy lekapcsoltam majd a következő felkapcsolásnál nem adott fényt, vagy csak egy villanásnyit.
Az körték azok Auchan és Metro sajátmárkás körték. Más helységekben nem mennek tönkre.
Ez elég zárt búra, ha sokat működnek a lámpák egyhuzamban, be tud fűteni rendesen, ami árt a fényforrások ledjeinek és az elektronikájának.
Ha nem egyszerre mennnek tönkre, hanem külön-külön, akkor nem a lámpatest a hibás.
Viszont ha éjeli fényes kapcsoló van, az is okozhat zavart, van amelyik kinyírja a fényforrás tápját, bár nem tudom hogyan.
#5 Külön-külön mennek tönkre. Hol az egyik, hol a másik. Az átlátszó izzó ami a képen is volt az a legrégebbi ami még működik. kb másfél-két éves.
Ilyet vettem mielőtt belekezdtünk a meszelésbe helyette, csak a villanyszerelő még nem tudta eddig felrakni. Más a csatlakozója mint a jelenleginek ami helyett vettem, ezért mi nem tudtuk kicserélni. Most már nem találtam a magyar oldalukon, ezért a külföldi link.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!