Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Diódákat sorba lehet kötni?

Diódákat sorba lehet kötni?

Figyelt kérdés
Például: ha a hálózatot akarom mondjuk egyenirányítani, de csak 200 V-os diódáim vannak, akkor jó az úgy, hogy 2-2-t használok egy 400 V-os helyett?
nov. 3. 22:00
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

[link]

De, ha ez sem elég, akkor:

[link]

Vagy válogass itt:

[link]

[link]

[link]

Vagy írd be a keresőbe:

high voltage diode

high reserve voltage diode

high voltage rectifier

aztán keress olyat, amilyen neked megfelel.

nov. 6. 00:41
 22/36 Szirty ***** válasza:

"De az egész egy nagy gányolás, egy szarkupac lesz."

Pedig szerintem a nagyfeszültségű dióda is sok soros diódát tartalmaz belül...

nov. 6. 07:55
 23/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
60%

Meg a szelénrúd is, amiben lapos korongok sorakoznak.

De ki az, aki épít magának vagy bármi célra egy elektronikát és nem arra törekszik, hogy azt minél szebben, elegánsabban összerakja?

Eleve úgy szoktam tervezni, illetve áramköröket a próbák során kikísérletezni, hogy minél kevesebb alkatrész legyen, felesleges sallangok nélkül. Mert sokszor pont abban van a trükk és tudás, hogy megtaláljuk valamire a minimalista, de attól még hibátlanul működő megoldást.

Egyáltalán nem életszerű a kérdés, hálózati tekintetben és még mindig nem tudni az indokát.

Ha én kérdeznék, ilyen "támadási felületeket" eleve nem hagynék, előre kivédeném. Nem utólag támadni azokat, akik csak gondolkodnak.

nov. 6. 09:00
 24/36 anonim ***** válasza:
24%

Leveleztem a kérdezővel.

Tényleg vicc, hogy a szervízmérnök azt mondja, hogy filléres tétel.

Te vennél egy ilyen "filléres" tételt a kérdezőnek?

[link]

nov. 7. 09:56
 25/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
60%

6. számú válaszom (röviden: 1N4004) pontosan a kérdésre válaszként született.

Már azért is, mert a gyári készülékekben is legelterjedtebb a 230 V hálózat egyenirányításra, hídban. Meg általánosan ismert a szakmában.

Kérdésben szereplő ismertető faktorok és árulkodó jelek, ami a 6. számú válaszom konfigurációját megalkotta:

hálózat

200 V

2-2

400 V

...erre szokás mondani, hogy biztosan én vagyok a villamos.

nov. 7. 11:00
 26/36 anonim ***** válasza:
38%

Kiemelném: Leveleztem a kérdezővel.

Példának írta a 230 voltot. De ezt már többen is írták, hisz sokan válaszoltak és gondolom kérdeztek is tőle.

Kezdem érten, hogy miért volt ilyen "bunkó" veled.

Nagyon fura, de én teljesen jól elbeszélgettem bele.

nov. 7. 11:55
 27/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
60%

Kiemelném:

6. sz. válaszom után én is kaptam egy üzenetet, ahol már 20 kV-os diódát emleget valaki.

Mivel volt bizonyos piszkálódó zöngéje, arra írtam a 7. sz. válaszom, amiben kifogásoltam lényegében, hogy akkor miért nem célratörőbben fogalmazta a kérdést?

Ezután jött egy másik üzenet, egy másik feladótól, aki azt állította, hogy valójában ő a kérdező (erre hivatkozik a 11-ben), tehát a 20 kV-os ember szerinte valaki más volt / Volt.

Miről is beszélünk?

-----------------------

6. sz. válaszom továbbra is releváns a kérdésre, sőt abban utaltam még az áram kérdésére is, amit abból nem lehetett tudni.

nov. 7. 12:11
 28/36 anonim ***** válasza:
24%

A 6. sz. válaszod 0 %-os.

Ez azért mond valamit.

Amúgy most írtam neki és válaszolt is a kérdező.

Az volt a baja, hogy okoskodtál és nem a kérdésre válaszoltál.

És hozzáteszem teljesen igaza is volt.

nov. 7. 12:34
 29/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
60%

Hagyjuk már ezt a százalékos butaságot, nem érv semmire.

6. válaszom tárgyilagos, nem volt benne semmi sértő.

- Jön egy privát: már piszkálódik.

7. válaszomban arányosan reagálok.

- Jön egy másik privát: szemétkedik.

11. Kérdező: már agresszívkodik, kicsit ismerős stílusban. Az első privát üzenetet tagadja.

Nem furcsa ez?

Hogy te itt megjelensz (28. és előzményei), szokásos ismerős vérszívó stílusoddal, eleve rosszindulatú vagy velem szemben, neked nyilván ebbe bele kell trollkodni, döntőbíró szerepében tetszelegni. De ez sem számít.

Az egész egy butaságon alapul, a kérdés nem lett kiírva tisztességesen, az a felelős.

Miért is van itt kétféle privát üzenetküldő, egyik letagadja a másikat?

nov. 7. 13:10
 30/36 anonim ***** válasza:

Írj a kérdezőnek. Nem ő írt neked, ezt írta is nekem. Te vádoltad meg, ezért akadt ki.

Amúgy meg totál igaza van. Nem a kérdésre válaszoltál, hanem elküldted a boltba. Nevetséges. Én sem úgy segítek valakinek, hogy: vegyél egy újatt, vagy jobbat.

nov. 7. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!