Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Diódákat sorba lehet kötni?

Diódákat sorba lehet kötni?

Figyelt kérdés
Például: ha a hálózatot akarom mondjuk egyenirányítani, de csak 200 V-os diódáim vannak, akkor jó az úgy, hogy 2-2-t használok egy 400 V-os helyett?
nov. 3. 22:00
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Írtam most a "mérnök úrnak", hogy lássa, hogy nem én írtam neki. Nem tudom mit akar itt, de ha nem esett volna le a nagy "szakinak" akkor nem az volt a kérdés, hogy milyen dióda kell 230 v-ra, hanem, hogy sorba lehet e kötni öket?!
nov. 4. 20:13
 12/36 anonim ***** válasza:
Közben megjelent itt a szokásos lepontozófantom is, akinek arra porosodik, hogy lepontozza a valódi szakembereket.
nov. 5. 03:40
 13/36 anonim ***** válasza:
42%

11

Nem kötekedésből írom, de, ha úgy teszed fel a kérdést, hogy például 25 kV-ot szeretnél egyenirányítani, de ekkora zárófeszültségű diódát nem találsz, és ezt, hogyan tudnád megoldani, alkalmas lehet-e erre a diódák soros kapcsolása, akkor egyértelműbb válaszokat kaptál volna. Nem kellett volna találgatni, hogy mit is szeretnél.

12

Igen, valami szemétláda lepontozott mindenkit. Nem tudni ki volt ez a birka, de, ha ezt olvasod, akkor „gratulálok”, most remélem boldog és elégedett vagy.

nov. 5. 08:28
 14/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
44%

11.

Ha nem te írtál először (de elég gyanús ez az egész történet), akkor is elárulod magad ezzel a beszólogatással.

Szerintem már nem először adod elő ezt agresszív hozzáállást és nézel engem szabályosan hülyének, pedig hidd el, én sem válaszolnék már neked, ha tudtam volna, hogy te vagy megint a háttérben.

Ha az a problémád, hogy valamikor régen szóvá tettem egy tévedésed vagy helyesírási hibád és nem bírod ezt lelkileg feldolgozni azóta sem, akkor hagyjuk egymást békén, csak valahogy tudni kellene, mikor rejtőzködsz itt a háttérben, támadásra készen.

Ilyennel én sem szívesen osztok meg tapasztalatokat, sőt már többször megbántam azt is, ami infót átadtam.

nov. 5. 08:57
 15/36 A kérdező kommentje:

Soha nem hallottam rólad és kb. 1-1,5 hónapra regisztráltam csak ide.

Egyszerűen azért vagy egy barom, merre kérdezek valamit és te pont nem arra válaszolsz.

Mintha valaki megkérdezné, hogy A vagy B telefon jobb e és te azt mondanád, hogy hülye vagy vedd meg a C-t.

A kérdés az volt, hogy sorba lehet e kötni diódákat. Ha igen: hogyan, miként.

Erre te kb. lehülyézel, hogy vegyek pár 100 forintért másikat.

Azon meg nem csodálkozom, hogy másnak sem tetszett az okoskodós "majd én megmondon" stílusod.

nov. 5. 20:52
 16/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
44%

Itt nem válaszológépek vannak, akiknek te parancsolgatsz.

Eleve illik egy kérdést úgy kiírni, hogy ne hozzon magával ilyen gondolatokat: ez normális, életszerű? Ilyet senki nem csinál. Mi baja lehet ennek a kérdezőnek, hogy ilyeneket talál ki?

Fogok egy lomot, kikapom belőle a hálózati egyenirányítót komplett, ha már végképp nincs más kéznél.

Másik dolog, én nem nagyon kérdezek, minden ott van a neten. De talán 15 éve is annak, hogy feltettem egy kérdést, más fórumon.

Jöttek olyan válaszok is, ami nem releváns, sőt kicsit hülyének is nézett. És? Nem foglalkoztam vele, elvégre én voltam a kérdező és amaz csak vette a fáradságot, hogy nekem válaszolt. Nem illett volna leszólni.

nov. 5. 21:18
 17/36 anonim ***** válasza:
28%

#15 A maguktól elszállt kérdezők, akiknek annyira kevés a tudása, hogy még azzal sincsenek tisztában, hogy mennyi mindent nem tudnak, na azoknak a legnagyobb az arca, csak épp nincs mire.

Az A vagy B helyett C egy kifejezetten rossz példa. Mert feltesz egy kérdést egy rossz, meg egy nagyonhülye és még rosszabb alternatívával, erre jön valaki, hogy figyelj, ezt nem így kéne, mert nem lesz jó, de amit szeretnél, azt így kell megcsinálni (és itt elárulja a harmadik, de egyben egyetlen jó megoldást). És erre jön a fennhéjázó kioktatás egy képzetlen, szaktudás nélküli senkitől, aki még azzal sincs tisztában, hogy esetleg egy több évtizede ebből élő diplomás szakembert oszt ki nagy arccal.

Annak ösrülök, hogy Szervizmérnök úr végre növesztett egy mindentlepattintó bőrt, és nem veszi magára a pattogó kis senkik ugrálását úgy, mint tette ezt ittlétének első pár hónapjában.

nov. 5. 21:26
 18/36 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy senki nem csinál ilyet? Van egy adott feszültség és azt kell egyenirányítani. A diódák nem bírják azt a feszültséget. Na, akkor mi van?

Erre te képtelen vagy válaszolni!

Nem is értem, hogy minek kell itt okoskodni. Ez az oldal azért van, hogy kérdezzünk. De te mindent tudsz. Akkor minek vagy itt? Segíteni nem tudsz, kérdésed meg nincs. Akkor?

17.

Hol a válasz?

Mert kaptam választ de nem a zseni úrtól!

nov. 5. 22:05
 19/36 Szervizmérnök úr ***** válasza:
29%

Mielőtt félreértenéd a helyzetet, a feszültségosztós módszer annyira elektronikai alapfogalom, amit soros kapacitásoknál is alkalmaznak például, hogy azt én már tizenéves koromban is tudtam, miután szerepelt a korabeli szakirodalomban, tudod Magyari Béla és társai.

Itt az előzményben már megírták, ahhoz nem volt hozzátenni.

Nekem már csak az maradt, hogy az ötlet életszerűtlenségét fontolgassam.

Nem szóltam volna, de hülyeséget képzelsz megint.

Továbbra sem árultad el, miért csinál valaki ilyen gányolást.

nov. 5. 22:53
 20/36 anonim ***** válasza:
42%

Hülyegyerek, a válasz ott van bármelyik elektronikai alkatrészboltban, egy filléres dióda képében.

Diódákat nem kötünk sorba, mert záróirányban átüthetnek, ennek az elkerülésére kell párhuzamos ellenállást tenni minden diódára. Persze akkor lesz egy ellentétes irányú áram is, de ezzel jár. De az egész egy nagy gányolás, egy szarkupac lesz.

De te a fejedbe vetted, hogy ezt így kell megcsinálni, mert csak. Miközben van rá gyári megoldás.

Amióta ezt a hátonpörgős, óvodás pisiszagú hisztit itt műveled, azóta már meg is jött volna a céljaidnak megfelelő dióda bármelyik webáruházból.

De tudod mit, remélem megépíted a förmedvényedet, átüt, és kinyírja azt, amit meg akarsz táplálni, de valószínűleg akkor is mindenki más hibás lesz, még a fizika törvényei is, csak te nem.

nov. 5. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!