Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nem tudom bedugni a konnektorb...

Nem tudom bedugni a konnektorba a ventilátort, mert ilyen régi dugvilla van rajta. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

[link]

Kicseréléshez béna vagyok.

2023. júl. 3. 16:47
1 2 3 4
 21/33 veterán vas ***** válasza:
0%

Jah' és a nyári forróságban országszerte működö ventillátorok, vízmelegítők, garázskapumozgatók, hűtőgépek, vasalók, hajszárítók, ugye ne soroljam tovább???

Ezekkel mi van?

Mikor hallotál utoljára arról, hogy kereskedelmi forgalomba kapható és normálisan bekötött szabványos dugvilla elektromos tüzet okozott?

2023. júl. 15. 15:02
 22/33 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

"45W egész nap működtetve vs. 2000W rövid ideig működtetve. Van különbség? Mert szerintem nincs."

Eleve furcsa felfogásra utal, ha azt hiszed, hogy időben folyamatosan növekvő.

Beáll egy hőegyensúlyra, de 0,2 A áramnál még hőtermelésről beszélni is vicc.

Komoly aránytévesztés ezt elképzelni, hogy te 200 mA árammal dugvillát melegítesz.

Villanyszerelő fórumon előadnád, nagyon súlyos...

2023. júl. 15. 15:05
 23/33 anonim ***** válasza:
29%

> "Mikor hallotál utoljára arról, hogy kereskedelmi forgalomba kapható és normálisan bekötött szabványos dugvilla elektromos tüzet okozott?"

Nem ez a lényeg, hanem az elvi lehetőség. Ameddig semmiféle bevizsgálás nincsen és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy komoly probléma a melegedés, addig nincs értelme arról beszélni, hogy "úgysem lesz baj". Ha a tapasztalat az lenne, hogy egyáltalán semmilyen melegedés nem lép fel, akkor jogos lenne arról beszélni, hogy nem lesz baj. De így, hogy többet is láttam már beleolvadni a dugaljba, nonsense.

2023. júl. 15. 15:14
 24/33 anonim ***** válasza:
29%

> "Beáll egy hőegyensúlyra, de 0,2 A áramnál még hőtermelésről beszélni is vicc."

Mint említettem a kontakt létrehozásával is gondok vannak. Ha rossz az érintkezés, de nem veszed észre, akkor máris termel az a 2 tized Amper annyi hőt, hogy megégesse a kezedet. Legfeljebb nem veszed észre, mert kevés ideig használod a készüléket.

2023. júl. 15. 15:16
 25/33 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

A téma vonatkozásában életszerűtlen ilyenekről beszélni, azt viszont említettem, a szimpla szigetelésű vezeték inkább aggályos.

Az oroszoknál megengedett volt a földeletlen hálózat miatt (tehát, amikor nincs az utcai trafónál földelt nulla), így a készülékek szigetelésében engedményeket tudtak tenni. De nem nagyon vált be a rendszer, mert ha már egy helyen földzárlat keletkezik, gond lehet.

Nálunk viszont ilyen vezeték alkalmatlan, főleg ahol gyerek van ki merne kockáztatni...

2023. júl. 15. 16:14
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

"45W egész nap működtetve vs. 2000W rövid ideig működtetve. Van különbség? Mert szerintem nincs."

Akkor ezen a ponton én befejeztem.

2023. júl. 15. 16:34
 27/33 anonim ***** válasza:
28%

Legrand 2p dugvilla, TÜV tanúsítvánnyal. Ennyit arról, hogy "nincsenek bevizsgálva"

[link]

2023. júl. 15. 23:07
 28/33 anonim ***** válasza:
0%

No, most jön a bosszú-lepontozás :D

Csak remélem, hogy nem villamos területen dolgozik...

2023. júl. 16. 15:04
 29/33 veterán vas ***** válasza:
41%

Az emberek 99%-át nem érdekli a tanúsítvány.

Még egyszer: nem érdekli!

Egy primitív mindennap használatos eszköz ,aminek a cseréjéhez nem kell egyetem, főiskola de még villamosipari végzettség sem.

Persze, okoskodni lehet róla nagyon hosszan.....de minek? 😀

2023. júl. 17. 15:35
 30/33 anonim ***** válasza:
52%

Kínában lezuhant a lift, szörnyethaltak benne. Bevásárlóközpontban elnyelte a gyereket a mozgólépcső, az is szörnyethalt. Mindkettőben közös, hogy a konstrukciót illetően fittyet hánytak a tanusításra. Azt gondolták, hogy ha jól bevált módon megépítik, akkor nem lehet belőle baj, hiszen a nagyon drága "tanúsítványos" szerkezet is pontosan ugyanolyan, mi baj lehet belőle.

Ugyanez igaz ezekre a kétes gyártmányú dugvillákra is. Lehet, hogy nem lesz belőle baj, de attól még a konstrukcióból eredő hiba ott van benne, mert nem vették a fáradtságot arra, hogy független szakértő által bevizsgált legyen a konstrukció. A linkelt hosszabbítós eset is ugyanerre eredeztethető vissza. Aki felelősségteljesen szeretne gyártani jó, megbízható és biztonságos, BEVIZSGÁLT terméket, az meg tárja szét a karját, mert nem tud versenyezni ezekkel a kétes minőségű gyártmányokkal. Nem érzed, hogy itt komoly problémák vannak?

2023. júl. 17. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!