@9 kemény 45 wattról beszélünk... nem egy ipari turbinát akar működtetni...
2023. júl. 14. 23:44
12/33 anonim válasza:
A legkevésbé sem érdekel hány wattról van szó. Engem az érdekel, hogy mennyire biztonságos és bizony tény, hogy semennyire. Ha egész nap megy a készülék, akkor ugyanúgy felforrósodik a dugvilla. De hát nem az én házam fog leégni, ha beüt a krach.
2023. júl. 14. 23:49
13/33 veterán vas válasza:
"a szerelhető dugvillák alkalmatlanok...."
Bizonyára ezért árulják országszerte minden villamossági üzletben, és ezért használják a villanyszerelők is.😀
2023. júl. 14. 23:58
14/33 anonim válasza:
Fizikai tény, hogy ahol ellenállás alakul ki, ott hőképződés is van. A valóság ezt igazolja is. Ha van kedved még vitatkozni erről, akkor javaslom, hogy áltudományos körökben tedd meg, mert engem nem érdekel a fura világnézeted. A hozzád hasonló figurákat az sem győzné meg, ha a kezetekbe nyomnám a tűzforró dugaljt egy egész napos üzem után.
2023. júl. 15. 12:27
15/33 anonim válasza:
Mindenütt ellenállás van. Van a vezetéknek, a motornak, a motor bekötésénél,a hálózati dugalj pont kb. olyan módon van bekötve, mint egy szerelhető dugvilla, a kismegszakító bekötése is csavaros rögzítésű, a villamos hálózat sem egyetlen , megszakítatlan vezetékből áll az erőműtől a felhasználóig. És mégsem merő lángtenger a világ. Retteghetsz a villamosságtól, de ne terhelj ezzel másokat. Valóban nem fogod meggyőzni a rögeszméidről azokat, akik értenek hozzá annyira, hogy tudják mit lehet, mit nem ezzel kapcsolatban.
2023. júl. 15. 12:46
16/33 Szervizmérnök úr válasza:
14.
Teljesen úgy beszélsz, mintha mindegy lenne, hogy 45 W vagy 2000 W.
(Egy oszcilláló állványos Hausmeister 45 W).
2023. júl. 15. 13:20
17/33 anonim válasza:
45W egész nap működtetve vs. 2000W rövid ideig működtetve. Van különbség? Mert szerintem nincs. Hacsak aktív hűtést nem szerel valaki a dugalj köré, ami valljuk be igencsak hülyén nézne ki, nem is nagyon láttam még ilyet. Szerintem a teljes kábel cseréje egyszerűbb és biztonságosabb mutatvány, mint ezekkel a fröccsöntött sz.rokkal tönkretenni a dugaljt.
2023. júl. 15. 14:00
18/33 anonim válasza:
#15 Aha, csak nem mindegy, hogy az illesztési pontok milyenek. Ezek a szerelhető villák mind csavaros megoldással rögzítik a kábelt, abból is a gagyibb fajta, aminél vissza tud lazulni a csavar, mellette túlhúzva még a kábelt is szétnyomja. Sok ilyen villát láttam már, egy részük beleolvadt a dugaljba, a másik részüket nem lehetett megfogni, mert égési sérülést okoztak. Körülbelül csak az van megelégedve ezekkel a szerelhető vackokkal, aki nem használja néhány percnél tovább a vele szerelt készüléket vagy fix telepítésű eszközt használ és nem veszi észre a melegedést.
Nem kis összeggel fogadnék rá, hogy ha ezeket bevizsgálná a hatóság, akkor hasonló eredményre jutnának, mint a hagyományos elosztóknál. Pedig azoknál is mekkora érv lehetne, hogy hát mindenhol árulják, ezért biztosan nem rosszak.
Számomra meg az a hihetetlen, hogy ennyire nem értitek meg, amit írok. Nem azzal van a bajom, hogy illegálisak, hanem azzal, hogy ezek bevizsgálatlan, tapasztalat szerint is gagyi fröccsöntött hulladékok, ami melegágya a kontakthibának és a túlhevülésnek. Nekem hiába magyarázod, hogy ezek jók, nekem több szétégette a kezemet, beleégett a dugaljba, bizonytalan érintkezést produkált és még sorolhatnám. A kérdező sokkal többre megy, ha vesz egy WAGO-t és szervál egy kábelvéget, ha már a forrasztásos csere nem opció. Ezerszer megbízhatóbb és bevált kontaktot fog létrehozni vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!