Nem tudom bedugni a konnektorba a ventilátort, mert ilyen régi dugvilla van rajta. Mit tegyek?
2023. júl. 3. 16:47
2/33 anonim válasza:
Vegyél egy olyan T-dugót, amibe belemegy a ventillátor.
3/33 anonim válasza:
Vágj le annyit a kerek részből oldalt, hogy be lehessen dugni.
4/33 anonim válasza:
2 eres kábel ez is.
Veszel egy szerelhető dugvillát (ami nem földelt).
Ha másnem áthívod a szomszédot és megcsinálja.
Teljesen mindegy, hogy a 2 oldal közül melyik a fázis és melyik a nulla. Ha nem vagy biztos magadban nem kell, hogy te csináld meg, de tényleg nem bonyolult dolog.
5/33 Szervizmérnök úr válasza:
Az egy lágy műanyag, ismerős orosz technika, könnyen vágható.
Viszont tudjál róla, hogy a magyar szabványok szerint tiltott, életveszélyesnek számít a szimpla szigetelésű vezeték.
Könnyen sérülhet, rámarkolsz, többet nem engeded el.
Kettős szigetelés kötelező ma már, szerintem az oroszoknál is, csak ez egy régi darab.
Elvileg tilos használni, gyakorlatban csak ésszel.
6/33 Szervizmérnök úr válasza:
Még egy dolog, a mai lapos dugvillák szára szigetelt, a vége vezet csak, ez is biztonságot szolgálja, hogy az ember / gyerek ujja ne érjen oda.
7/33 anonim válasza:
Én nem javasolnám olyan régi elektromos készülékek használatát, amin ilyen régi dugvilla van. Pláne nem hagynám áram alatt az üres szobában, és éjszakára sem, mikor alszom. De lehet, hogy csak én vagyok paranoiás.
8/33 veterán vas válasza:
Egy ilyen dugvilla igazából nem űrtechnika, szóval mi lenne ha megpróbálnád s.k. a cserét?
9/33 anonim válasza:
A szerelhető dugvillák alkalmatlanok nagy teljesítményhez. Az érintkezési pontnál felforrósodnak és jobb esetben beleolvadnak a konnektorba, rossz esetben ki is gyulladnak. Ha cserélni akarja, akkor a teljes vezetéket kell és a nyáklapnál. Forrasztani nem árt tudni.
10/33 veterán vas válasza:
#9. ....... és ennek ellenére még nem égett le a fél ország.😋
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!