Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hajdú 750 autómata mosógépem...

Hajdú 750 autómata mosógépem miért vágja le az automatát, ha a dugvillát a konnektorba csatlakoztatom?

Figyelt kérdés
2017. jún. 19. 10:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Valami zárlatos. Ha értesz hozzá nézd meg. Először a konnektornál kezd. Ha nem értesz akkor szerelőt kell hivni.
2017. jún. 19. 10:13
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ.Értek valamelyest az elektromossághoz és szerelőt nem negyon szeretnék hivni.A konnektor jó mert más fogyasztó működik rajta.Ez ugy történt,hogy egyik nap mosás befejeztével kikapcsoltam a mosogépet a hálózati kapcsolojával.A dugvilla mindig csatlakoztatva van a konnektorba,nem szoktuk kihuzni.Reggel arra ébredtünk hogy nincs áram a lakásban.körbe vizsgáltam mindent,mire a mosógépnél találtam a hibát.A viillanyóránál 2 kismegszakitót lenyomott.Ha a mosógép hálózati kapcsolója kikapcsolt állapotban van és a dugvillát a konnektorba csatlakoztatom akkor levágja az autómatát.Akkor szerintem nem a gép zárlatos.Mert a feszültség csak a kapcsolóig jut el,az pedig ki van kapcsolva.A kábellel lehet a gond?
2017. jún. 19. 10:27
 3/6 anonim ***** válasza:

fogsz egy multimétert és megnézed.

Kikötöd a mosógép sorkapcsából és mérsz a kábelen. Majd a sorkapcson is, mindjárt kiderül hogy kifelé vagy befelé kell haladni a hiba kereséssel.

Egy ilyen régi gépben is lehet már bármi a bemeneti szűrőnél is , bárhol.

2017. jún. 19. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:

"A viillanyóránál 2 kismegszakitót lenyomott."

Melyik kettőt? Ugye nem két külön áramkörét? Mert akkor ott más probléma (is) van.

2017. jún. 19. 14:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha csak valamelyest értesz az elektromossághoz, az nagy baj. Akkor inkább hívj szakembert. A mosógépet mielőtt belenyúlsz, MINDIG KI KELL HÚZNI a konnektorból! Nagyon nagy baj, hogy nem teszed. A gépnek lehet baja a hálózati kábel, de lehet a hál. kábel, és a kapcsoló közötti kábelkorbács is. Újabban azokat egymáshoz forrasztják. Azt megteheted, hogy szakadás vizsgálóval, vagy ohm mérővel rámérsz a villásdugó mindhárom sarkára.
2017. jún. 20. 14:17
 6/6 anonim ***** válasza:
A villanyóránál a fő, és az egyik mellék megszakítót nyomta le.
2017. jún. 20. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!