Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szeretnék okoseszközöket...

Szeretnék okoseszközöket venni a szobámba. Miket javasoltok?

Figyelt kérdés

Régi vágyam, hogy okosotthont "varázsoljak" a lakásunkból, de ez nem egy két filléres dolog lenne szóval egyenlőre csak a hálószobámat szeretném "fel okosítani". Milyen eszközöket javasoltok? Akár konkrét márkák/termékek is jöhetnek. Az lenne a legjobb nyilván ha nem lenne túl drága, de egyenlőre csak szeretném kitaláni, hogy milyen eszközökkel tudnám felokosítani a szobámat. Ami fontos, hogy androidos vagyok, szóval azzal kompatibilis termékeket keresek.

20 éves fiú vagyok.

2023. jún. 1. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak te tudhatod, mi jönne jól, mi hiányzik, lehet, hogy semmi. Első körben szerintem tájékozódj a témában, és feleslegesen ne vegyél meg semmit.
2023. jún. 1. 15:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Okoskamera ami mozgást érzékelve kapcsol be,okostermosztát,okoslámpa.
2023. jún. 1. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
Junoszt Tv, Videoton táska rádió, kakukkos óra, Panni moped :)
2023. jún. 1. 15:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne fordítva ülj a lovon! Először azt találd ki hogy mit szeretnél elérni az okoseszközökkel!? És utána kezdj el vásárolgatni és ne fordítva: összeveszel mindenféle kütyüt, és egy hét után rájössz, hogy egyszerűbb kapcsolóval kapcsolni a lámpát mint appal.

Sokan azt hiszik az már okosnak lehet mondani ha egy applikációval be tudsz kapcsolni egy konnektort és ezáltal a csatlakoztatott eszközt, lámpát, akármit. De ennek egy kis szobában semmi értelme, csak pénzkidobás, mert egy lépéssel ott vagy a lámpa mellett és kapcsolhatod.

Ha az a vél hogy energiát takaríts meg, akkor kell egy vezérlő és motoros redőny és egy fényérzékelő kintre. Ha nagyon süt a nap leengedi a redőnyt, hogy a klímaberendetés ne menjen maxon. Ha felhős az idő, akkor felhúzza, hogy több fényt engedjen be és így le tudja csökkenteni a világítás fényerejét.

Annak sincs semmi értelme hogy veszel mindenféle küttymüttyöt amik sehogy sem tudnak a másik okosküttymüttyel kommunikálni.

2023. jún. 1. 16:08
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Ez is egy értelmes kérdés. Mi honnan tudjuk hogy mire van szükséged??
2023. jún. 1. 16:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Nyilván utána fogok nézni és nem fogok azonnal termékeket venni mindenféle kutatómunka nélkül. Az, hogy mi kell nekem nyilván csak én tudhatom, de ezért kérem a segítségeteket, hogy egyáltalán mik közül választhatok. Tudom, hogy vannak kapcsolók, lámpák, termosztátok, de jó lenne valami konkrét tanács. És azért nem akarok erre százezer forintokat kiadni, meg átépíteni (pl. redőny). Csak egy okosotthon "kezdőszettet" szeretnék összerakni.
2023. jún. 1. 18:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia, nekem ezek is olyan "okos" szóval extrás dolgoknak tűnnek, fent vannak a kívánság listámon. 😃

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Nem tudom megmagyarázni ezt a sarok lámpát, egyszerűen annyira tetszik!

De gondolom az a bizonyos Alexa (segéd) eszköz is eszedbe jutott már.

Amúgy nagyon akarnék egy lámpát ami tapsolással működik és egy mozgásérzékelős kukát, persze a mozgás érzékelős lámpák is izgatják a fantáziámat, vagy azok amiket lehet fokozatosan állítani, hogy halvány legyen vagy erős fényű. 😃

Néhány cuccot le screenshotoltam tiktokról @akiifpund néven megtalálod.

Sajnálom, (Hasznos!) kütyü bolond vagyok, de mindenki döntse el magának, hogy neki mi a hasznos!

[link]

Ez is tetszik!

Követi az arcot

[link]

2023. jún. 4. 06:54
 8/10 anonim ***** válasza:
(Fáradt vagyok szóval bocsi, az utolsó két link ugyan az... aztán a tiktokos srác nem @akiipfund hanem helyesen: @akiifound xd
2023. jún. 4. 06:56
 9/10 anonim ***** válasza:
*megváltoztatta a nevét finds4u-ra. Sorry most néztem utána, mindenesetre aki akarja megtalálja.
2023. jún. 4. 07:00
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt nézd. Mindig is vágytam egy láva lámpára, de ez mondjuk elég extra. 😃

2023. jún. 4. 07:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!