Szeretnék okoseszközöket venni a szobámba. Miket javasoltok?
Régi vágyam, hogy okosotthont "varázsoljak" a lakásunkból, de ez nem egy két filléres dolog lenne szóval egyenlőre csak a hálószobámat szeretném "fel okosítani". Milyen eszközöket javasoltok? Akár konkrét márkák/termékek is jöhetnek. Az lenne a legjobb nyilván ha nem lenne túl drága, de egyenlőre csak szeretném kitaláni, hogy milyen eszközökkel tudnám felokosítani a szobámat. Ami fontos, hogy androidos vagyok, szóval azzal kompatibilis termékeket keresek.
20 éves fiú vagyok.
Ne fordítva ülj a lovon! Először azt találd ki hogy mit szeretnél elérni az okoseszközökkel!? És utána kezdj el vásárolgatni és ne fordítva: összeveszel mindenféle kütyüt, és egy hét után rájössz, hogy egyszerűbb kapcsolóval kapcsolni a lámpát mint appal.
Sokan azt hiszik az már okosnak lehet mondani ha egy applikációval be tudsz kapcsolni egy konnektort és ezáltal a csatlakoztatott eszközt, lámpát, akármit. De ennek egy kis szobában semmi értelme, csak pénzkidobás, mert egy lépéssel ott vagy a lámpa mellett és kapcsolhatod.
Ha az a vél hogy energiát takaríts meg, akkor kell egy vezérlő és motoros redőny és egy fényérzékelő kintre. Ha nagyon süt a nap leengedi a redőnyt, hogy a klímaberendetés ne menjen maxon. Ha felhős az idő, akkor felhúzza, hogy több fényt engedjen be és így le tudja csökkenteni a világítás fényerejét.
Annak sincs semmi értelme hogy veszel mindenféle küttymüttyöt amik sehogy sem tudnak a másik okosküttymüttyel kommunikálni.
Szia, nekem ezek is olyan "okos" szóval extrás dolgoknak tűnnek, fent vannak a kívánság listámon. 😃
Nem tudom megmagyarázni ezt a sarok lámpát, egyszerűen annyira tetszik!
De gondolom az a bizonyos Alexa (segéd) eszköz is eszedbe jutott már.
Amúgy nagyon akarnék egy lámpát ami tapsolással működik és egy mozgásérzékelős kukát, persze a mozgás érzékelős lámpák is izgatják a fantáziámat, vagy azok amiket lehet fokozatosan állítani, hogy halvány legyen vagy erős fényű. 😃
Néhány cuccot le screenshotoltam tiktokról @akiifpund néven megtalálod.
Sajnálom, (Hasznos!) kütyü bolond vagyok, de mindenki döntse el magának, hogy neki mi a hasznos!
Ez is tetszik!
Követi az arcot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!