Hogyan lenne érdemes megoldani, hogy lássam telefonról / számítógépről egy megfigyelő kamera képét? Transmitter, transceiver, wifi bridge, vagy sim kártyás routerrel?
Hagyományos csavart rézérpáras Ethernettel (kültéren szigorúan védőcsőben elvezetett, túlfeszültség-levezetett, kültéri - polietilén burkolású - árnyékolt FTP/STP kábellel) nem igazán lehet - nem fér bele a 100 méteres távolságba.
Kábelesen, ilyen távolságra, kültéren - ha a kamránál van áramellátás - marad az optikai kábel. Ehhez kell egy médiakonverter-pár, ami a kamerából jövő, hagyományos, csavart rézérpáras Ethernetet átalakítja optikai kábelessé, majd a túlvégen vissza rézérpáras Ethernetté. Ilyesmiket gyárt például a TP-Link is:
A gond viszont az optikai kábel, ami bár még csak-csak kapható - például:
viszont a méretre vágás, a csatlakozók ráapplikálása már egy kicsit bonyolultabb - a hozzá való eszközkészlet százezres-milliós nagyságrendű - érdemes az ilyet szakemberrel csináltatni - szóval bonyolult és drága mulatság.
Egyszerűbb kivitelezni egy kültéri, távtáplálható, antennával egybeépített elérési pont-párossal - ilyesmik például:
* 5 GHz-es: [link]
* 2,4 GHz-es: [link]
Az egyiket elhelyezed a kamerához közel, amit az elérési ponthoz adott tápfeladó - ami azért felel, hogy a kamerából jövő csavart érpáras Ethernet kábelre "rátegye" az elérési pont tápellátásához szükséges áramot - közbeiktatásával kötsz össze a kamera Ethernet-portjával, a másikat - amit az előbbire irányítasz - pedig a háznál, egy a háztetőre applikált antennatartóra, melyből a lejövő Ethernet-kábelt - ugyancsak a tápfeladó közbeiktatásával - belevezeted a routerbe.
150 méter nem nagy távolság, de az antennák között létrejövő úgynevezett Fresnel-zóna méretéből adódóan érdemes az antennákat minimum 2 (5 GHz) - 3 (2,4 GHz) méter magasra tenni, és a tereptárgyakat lehetőleg elkerülni.
kábeles megoldás nem igazán jön szóba, mert nem lenne egyszerű elvezetni.
#1 : wifi routerrel csak közvetlen közelében tudok rácsatlakozni, kb 20 méter sugárban, a házból ahonnan nézni akarom az nem fér bele 20-ba, inkább 100-150.
igazából sim kártyás internetelérésen gondolkoztam hozzá, de végül is azon keresztül meg hova tudja feltölteni hogy rá lehessen csatlakozni bárhol? hikconnecten keresztül megoldható vajon?
#3: Mivel a 150 méterre levő háznál - mint írod - "van wifi" (ami gyanítom egy Internet-eléréssel ellátott wifi-router) illetve ott a DVR (amire a kamera rögzíthet), ezért ezeket kötném össze a kültéren levő kamerával, nem kötnék be külön, a kamerát az Internettel összekötő eszközt - túl sok hálózati lépés.
"de végül is azon keresztül meg hova tudja feltölteni hogy rá lehessen csatlakozni bárhol?"
Ha a kamerát kültéri elérési pont-párossal csatlakoztatod be a wifi-routered belső hálózatába, az a belső hálózaton keresztül direkten el tudja érni a DVR-t, nem kell Internetre csatlakoznia.
A DVR-t pedig kiengedheted a wifi-routeren keresztül (az adott portok átengedésével - lásd port forward, virtual server a routerben) az Internetre (hogy ne kelljen dinamikusan változó, publikus, az Internet irányából látható IP-címekkel vacakolni érdemes DDNS-szolgáltatás - ilyen például a no-ip.com - beállítása).
A dvr is a másik helyen van, azaz 150m - re a wifitől.
Ahd rendszerről van szó egyébként, nem tudom ezt is össze lehet hozni, hogy felhőn keresztül látható legyen? Egyébként a hikvision szoftver dropbox cloudba tudja feltölteni, most néztem meg. Az is jó lenne ha lenne net, de még arra nem találtam megoldást.
Mi az eszközök - kamera/DVR/"wifi" (gyanítom wifi-s router, ugyanis önmagában a wifi egy vezetéknélküli hálózati szabvány közkeletű neve, nem egy eszközé) - pontos gyártója, típusa? A "wifi" router - feltételezem! - Internetre kapcsolódik? A DVR és a "wifi" router (vagy a DVR és a kamera) nem pakolható egy helyiségbe? Hol vannak ezek most (gyanítom ez valami kültéri ingatlan, építési/ipari terület, raktár, mezőgazdasági telep - jól sejtem?)?
"Ahd rendszerről van szó egyébként, nem tudom ezt is össze lehet hozni, hogy felhőn keresztül látható legyen?"
Ez teljesen analóg rendszer? Mert azt csak úgy lehet elérhetővé tenni, ha:
* a kamera analóg jelét eljuttatod a (ezek szerint 300 méterre levő?) DVR-re, majd a DVR-re csatlakozol (a "wifi" routeren keresztül)
* a kamera analóg jelét digitalizálod és a digitalizált jelet juttatod el a "wifi" routeren keresztül (amit aztán valamilyen módon elérsz) - de ez esetben értelmét veszíti a DVR
Mezőgazdasági épületben van a komplett kamerarendszer, bent a 150méterre található házban meg egy sima iptv-s telekomos halózat, amiről internetünk is van, az internet modem egyben a wifi router is,típus:kaon cg3000, ezen már nincsen szabad slot. A rendszert csomagban vettem, ezt tartalmazza:
4 db HIKVISION DS-2CE17H0T-IT3F 2,8mm nagylátószögű 5MP-es HD-TVI éjjelátó kamera
1 db 4 csatornás 7104HUHI-K1 (S) HIKVISION rögzítő,délután próbáltam, a wifit nem tudom rá beállítani egyszerűen nem hozza a menü hiába dugtam be egy wifi-usb sticket, lanon tudnék internetet varázsolni csak.
Van egy TPLINK TL-WR841N routerem feleslegben, azt esetleg lehet hasznosítani jelen célra valahogy?
Egyébként lenne 800 méterrel odébb egy másik épület ahova fel szeretnék tenni megint 1-2 kamerát, ott is csak áram van. 2 wifi adóval és 1 vevővel működne ez a rendszer? EZ Összesen 6 kamera. Mennyire megbízható ez a wifi - híd megoldás különböző időjárási körülmények közt? Nekem eléggé új információ ez a megoldás.
Ha meg már sikerülne a házban elhelyezni a Dvr-t, akkor könnyen megoldható lenne, hogy látható legyen bárhol is vagyok , telefonról. Feltéve ha csak akkor használ internetet, ha nézem, mert ha folyamat felhőbe megy akkor a hálózatot is fejleszteni kellene 😄
"HIKVISION DS-2CE17H0T-IT3F"
Ez:
egy teljesen analóg kamera
"Mezőgazdasági épületben van a komplett kamerarendszer"
Tehát - ha jól értelmezem - a DVR a mezőgazdasági épületben van, arra rá vannak kötve a kamerák, és ezt a rendszert akarod a távolról elérhetővé tenni?
"a wifit nem tudom rá beállítani egyszerűen nem hozza a menü hiába dugtam be egy wifi-usb sticket, lanon tudnék internetet varázsolni csak."
Igen, mivel a DVR operációs rendszere nem kezeli alapból a wifi sticket.
Illetve egy wifi stick nem nagy távolságú átvitelre van optimalizálva.
A kábeles Ethernet-interfészén át viszont rá lehet csatlakoztatni egy elérési pontot.
"Egyébként lenne 800 méterrel odébb egy másik épület ahova fel szeretnék tenni megint 1-2 kamerát, ott is csak áram van. 2 wifi adóval és 1 vevővel működne ez a rendszer?"
Én inkább a központi épületben egy-egy elérési pontot helyeznék el a közeli és a távoli épület részére - előbbihez elegendő egy kisebb nyereségű panelantenna, a távolabbihoz egy nagyobb nyereségű (például ilyesmi: [link] ).
Szóval ilyesmi:
lenne az ideális a megismertek alapján.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!