Normális az, hogy egy pultmegvilágító fénycső zúgó
hangot ad ki?
11/20 A kérdező kommentje:
#8: El sem tudom elképzelni, hogy mi tud változni az áramhálózaton. Mezei felhasználó vagyok, nem értek az ilyenekhez.
#9: A régebbi verzió is bepattintós.
Igazából nem tudom, hogy van-e értelme kicseréltetni másodszor is. Sajnos nem tudom "végigfülelni" a termékeket egy zajos boltban. Viszont otthon nagyon idegesít a zúgás, a csendet szeretem.
Valamilyen fénycsöves, mérete alapján 30 wattos van nekem is, sajnos pont a márkáját nem látom, mert úgy van felszerelve, hogy belül van az írás (ha van rajta). Felkapcsolva halkan zúg ez is, de néha felerősödik. Az okát én se tudom, de vagy 10 éve így működik.
2022. nov. 3. 21:50
A Rábalux semmit nem gyárt, csak átcimkéz kínai cuccokat. Lehet hogy ők dizájnolták, és odakint csak nekik készül, de abban egy perc magyar munka és anyag nincs.
2022. nov. 3. 22:21
Az újabbakban meg már sokban nem is külön van a fojtó, be van a tápba építve, ha 2 is rossz, akkor az valami gyártási hiba lehet. Nekem is most ment tönkre egy ilyen, bár nem Rabalux, de kikapcsoltan is világít a 2 széle, féycső csere után is,inkább vettem led-eset, azzal semmi probléma nincs.
2022. nov. 4. 05:57
Ha kikapcsoltan is világít a széle, az bekötési hiba, a nullát szakítja a kapcsoló. Meg kell cserélni a fázist és a nullát, utána jó lesz.
Az elején már eleve azt nem értettem, miért vesz ma valaki fénycsöves lámpatestet, amikor már minden fajta izzó és fénycső helyett létezik retrofit LED-es fényforrás.
2022. nov. 4. 08:28
16/20 A kérdező kommentje:
"Az elején már eleve azt nem értettem, miért vesz ma valaki fénycsöves lámpatestet, amikor már minden fajta izzó és fénycső helyett létezik retrofit LED-es fényforrás."
Mert nem az enyém sem a lámpa, sem a lakás. Azért vettem teljesen ugyanazt a típust, mint az előző, hogy ne pampogjon a tulaj.
Azért, mert nekem még ezt más szerelte oda és 2008 óta semmi baja nem volt, amúgy nekem nem az a baja, mert hiába fordítom meg, ugyanaz a hibája.
2022. nov. 4. 11:29
A csöves lámpatest egy bevált dolog, ami 10-20 évet is kibír csere nélkül és óriási fényáram leadására képes. Nem csoda, hogy még ma is ezeket részesítik előnyben mindenhol, ahol nagy terület egész napos bevilágítására és hosszú élettartamra van szükség. A LED jó lenne, de a magas fényáramúak veszettül melegszenek ha nincs bennük emberes hűtőborda és be vannak zárva műanyag tokba, ezért szó szerint megfőzik magukat. Tehát lehet választani: fényerő vagy élettartam, ráadásul W/lumen értékben a LED nem mindig jobb, mint a fénycső.
2022. nov. 4. 18:23
Fénycső 15-20 évet sosem bírt ki csere nélkül. Régi munkahelyemen 4 csöves armaturák voltak, rendszeresen cserélgettem a csöveket, 3-4 év alatt lecserélődtek.
2022. nov. 4. 23:14
Ezért kellett normális csöveket venni és nem kínait. Amikor még nem osram volt hanem Tungsram. Persze a szarevő helyeken a szarevő/sikkasztó szerelők a kínait használták mindig.
2022. nov. 5. 22:18
Kapcsolódó kérdések: