150cm-es LED-es fénycső mitől búghat?
Jobban búg mint a neonban a trafó.
Természetesen az armatúrából kiszereltem minden neonhoz szükséges elektronikát, és közvetlenül 230-as hálózatra vannak bekötve a fénycsövek.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Gondolom a fénycsőbe épített LED vezérlő adja ki ezt a hangot, felkapcsolás után 10-15 másodperccel kezd el búgni. Marha zavaró egy idő után.
230V-ot kap biztosan?
Valószínűleg megnyekkent benne egy elektronikai alkatrész. Nem jellemző ez a búgás a LED-es fénycsövekre.
Nem egy búg, hanem összesen 10 darab, valamelyik hangosabban másik meg kevésbé. Szóval még azt sem lehetne mondani, hogy csak egy hibásodott meg.
Műhelyvilágítás egyébként.
Hát a fénycső nem neon, és trafó sincs benne, no de akkor ha jól értem hagyományos induktív előtétes fénycsöves lámpatestet alakítottál át LED-esre?
Ahhoz át kell kötözgetni a vezetékeket hogy kiiktasd a fojtót (ahogy említetted is).
Az én tippem az hogy ez nem sikerült és most a fojtó direktben kap 230V-ot :)
A búgás mellett nem melegszik a régi fojtó benne?
Elektronikus LED előtétet én búgni még soha nem hallottam. Sípolni már igen.
"Természetesen az armatúrából kiszereltem minden neonhoz szükséges elektronikát, és közvetlenül 230-as hálózatra vannak bekötve a fénycsövek."
Tehát még egyszer: az armatúrában nincs semmi elektronika, minösszesen 2 darab 1,5-es vezeték van, amin közvetlenül kapja a 230-at a fénycső, minden más kilett pucolva belőle.
Pont ezért írtam le ezt, hogy ne a rosszul bekötött részre terelődjön a téma, mert itt nem erről van szó.
A linkben pedig ott van a leírás, hogy egyoldali max AC 240V-os betápja van a fénycsőnek, így gondoltam egyértelmű hogy csak közvetlenül a hálózatról lehet üzemeltetni, mivel a neon elektronikával el sem inulna.
Ez a kategóriájában olcsóbbnak számító fénycső, nem tudom hogy a csőbe épített silányabb vezérlőelektronika miatt búghat?
Még élhetek a 14 napos elállással, ha tudnám hogy egy 3-4 ezer/db kategóriás LED fénycső csönden teszi a dolgát, akkor visszaküldöm és inkább veszek drágábbat.
Mert hiába van szép és erős fénye, ha közben folyamatosan búg ami rohadt idegesítő.
A "búgás" alatt pontosan mit kell érteni?
Milyen hangja van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!