Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Normális az, hogy egy pultmegv...

Normális az, hogy egy pultmegvilágító fénycső zúgó hangot ad ki?

Figyelt kérdés
Hat évig használtam gond nélkül egy pultmegvilágító fénycsövet (Rábalux), az néma csendben tudott világítani. Most a napokban vettem egy teljesen ugyanolyan típust, ami pár nap után zúgni kezdett, nekem ez nagyon idegesítő, belefájdul a fejem. Visszavittem a boltba, és amire kicserélték (ugyanaz a Rábalux), az ugyanúgy zúg... Akinek van pultmegvilágító fénycsöve, és nem zúg, annak milyen márkájú/típusú van?

2022. nov. 3. 18:57
1 2
 1/20 DK-s ***** válasza:

Nem a fénycsöved zúg, hanem a fojtó-tekercs.

Nem raktál bele véletlenül nagyobb teljesítményűt, mint ami eredetileg volt?

2022. nov. 3. 19:00
 2/20 A kérdező kommentje:
#1: Újonnan vettem boltban. Semmit nem csináltam vele, csak kibontottam és bedugtam a konnektorba.
2022. nov. 3. 19:03
 3/20 A kérdező kommentje:
Ja, az lemaradt, hogy ez nem cserélhető fénycső.
2022. nov. 3. 19:05
 4/20 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy fénycső? Nem valami LED-es fényrúd?
2022. nov. 3. 19:11
 5/20 A kérdező kommentje:

#4: "Fénycsöves lámpatest" néven volt kapható.

Rábalux Slim 2345 30W, rabalux.hu/2345-slim

De szerintem a kérdés szempontjából ez nem annyira lényeges.

2022. nov. 3. 19:22
 6/20 anonim ***** válasza:
De lényeges. Az elektronikus ballasztot hallod.
2022. nov. 3. 19:31
 7/20 A kérdező kommentje:
Engem az érdekel, hogy ez normális-e, azaz ilyen zúgó hangúnak kell-e lennie egy újonnan megvásárolt fénycsöves lámpának? (Ha igen, akkor ugyanez a típus miért nem zúgott az elmúlt hat évben?) És a másik kérdésem, hogy mik azok a típusok, amik nem zúgnak, és amire érdemes lenne kicserélnem?
2022. nov. 3. 19:37
 8/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem normális, de azt is át kellene gondolni, hogy nálad a hálózaton történt-e változás, vagy van-e olyan ami zavarhatja, pl. wifi, ilyesmi.
2022. nov. 3. 20:16
 9/20 anonim ***** válasza:

Hat év alatt sokat fejlő... izé... optimalizálódott költséghatékonyság szempontjából a gyártástechnológia. Hat éve még jobb fojtót tettek bele a kínaiak, ma már olcsóbbat, kisebbet.

Vagy a felfogatása régen csavaros volt, rendesen meg lehetett húzni, ma már csak bepattintós. Ilyesmire gondolok.

2022. nov. 3. 20:17
 10/20 anonim ***** válasza:
Nem kell rögtön rémeket látni. A rábalux hulladákot gyárt, ennyi az egész.
2022. nov. 3. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!