Normális az, hogy egy pultmegvilágító fénycső zúgó hangot ad ki?
Figyelt kérdés
Hat évig használtam gond nélkül egy pultmegvilágító fénycsövet (Rábalux), az néma csendben tudott világítani. Most a napokban vettem egy teljesen ugyanolyan típust, ami pár nap után zúgni kezdett, nekem ez nagyon idegesítő, belefájdul a fejem. Visszavittem a boltba, és amire kicserélték (ugyanaz a Rábalux), az ugyanúgy zúg... Akinek van pultmegvilágító fénycsöve, és nem zúg, annak milyen márkájú/típusú van?2022. nov. 3. 18:57
1/20 DK-s válasza:
Nem a fénycsöved zúg, hanem a fojtó-tekercs.
Nem raktál bele véletlenül nagyobb teljesítményűt, mint ami eredetileg volt?
2/20 A kérdező kommentje:
#1: Újonnan vettem boltban. Semmit nem csináltam vele, csak kibontottam és bedugtam a konnektorba.
2022. nov. 3. 19:03
3/20 A kérdező kommentje:
Ja, az lemaradt, hogy ez nem cserélhető fénycső.
2022. nov. 3. 19:05
4/20 anonim válasza:
Biztos, hogy fénycső? Nem valami LED-es fényrúd?
5/20 A kérdező kommentje:
#4: "Fénycsöves lámpatest" néven volt kapható.
Rábalux Slim 2345 30W, rabalux.hu/2345-slim
De szerintem a kérdés szempontjából ez nem annyira lényeges.
2022. nov. 3. 19:22
6/20 anonim válasza:
De lényeges. Az elektronikus ballasztot hallod.
7/20 A kérdező kommentje:
Engem az érdekel, hogy ez normális-e, azaz ilyen zúgó hangúnak kell-e lennie egy újonnan megvásárolt fénycsöves lámpának? (Ha igen, akkor ugyanez a típus miért nem zúgott az elmúlt hat évben?) És a másik kérdésem, hogy mik azok a típusok, amik nem zúgnak, és amire érdemes lenne kicserélnem?
2022. nov. 3. 19:37
8/20 Ypszilon1980 válasza:
Nem normális, de azt is át kellene gondolni, hogy nálad a hálózaton történt-e változás, vagy van-e olyan ami zavarhatja, pl. wifi, ilyesmi.
9/20 anonim válasza:
Hat év alatt sokat fejlő... izé... optimalizálódott költséghatékonyság szempontjából a gyártástechnológia. Hat éve még jobb fojtót tettek bele a kínaiak, ma már olcsóbbat, kisebbet.
Vagy a felfogatása régen csavaros volt, rendesen meg lehetett húzni, ma már csak bepattintós. Ilyesmire gondolok.
10/20 anonim válasza:
Nem kell rögtön rémeket látni. A rábalux hulladákot gyárt, ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!