Bojlerhez időkapcsolós konnektor?
Mivel nappali áramunk van (most nem szeretnénk bevezettetni a vezéreltet) ajánlott-e ilyet használni a bojlerhez?
A bojler nincs nedves környezetben, de nem fixen van kötve, kazánházban van. Az áramkörön egyik világítás van még, más semmi.
Nézegettem ezeket a digitális időzítős konnektorokat, de nem tudom, egy ilyen szerkezet, az alapba konnektorba dugott bojlerrel nem-e tehet kárt?
Elvileg bírja a 16 ampert maximum, de zárójelben ez szerepel:
névleges kapcsolható teljesítmény 3680 W (460 W). Tehát ott már a 460 W-ot írja zárójelben, ami ugye kevés, mivel 1800 Wattos fűtőszál van a bojlerben.
Érdemes ezzel próbálkozni vagy hagyjam a fenébe és ne bízzak egy pár ezer forintos szerkezetben?
"...alap, hogy mindig mindenhol a fázist szakítjuk meg, sosem a nullát."
Amikor két áramkörös a megszakító kapcsoló, tehát a fázist és a nullát is megszakítja. Ez a megoldás nem tiltott és gyakori is. Erre az esetre nem igaz a fenti állítás.
Mobil/ csatlakozó kábeles, dugvillás készülékeknél pedig nem teljesíthető.
""...alap, hogy mindig mindenhol a fázist szakítjuk meg, sosem a nullát.""
Ahol lehet, és ahol számít.
"#32 kedves szakártó"
A32-es válasz még nem született meg, de már a földbe van döngölve... :)
grat
Néhány bojlernél a garancia feltétele a fix bekötés alkalmazása. Amikor nincs csak 1x16A egy háztartásnál és bojlert is használnának olyankor a biztosítékszekrénybe szerelhető időkapcsolót szoktam feltenni.
Beállítom mondjuk 23:00-6:00 időintervallumra a felfűtést és ha jól van méretezve a bojler akkor elég is ez neki. Így ez egy köztes megoldásnak megteszi; nem megy le a biztosíték este, amikor a család valamelyik tagja már zuhanyzik (így a bojler is előbb-utóbb fűteni kezd), de a pizza még a sütőben van.
"Néhány bojlernél a garancia feltétele a fix bekötés alkalmazása. "
Nincs ilyen. Ha mégis ilyen feltételt szab a kereskedő/forgalmazó, az jogilag semmisnek számít.
A fix bekötés a kedvezményes mérés feltétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!