Hűtő + Időkapcsoló = Működhet?
Nemrég szereztem egy használt hűtőt.
Egyetlen baja van, hogy nem kapcsol ki, folyamatosan megy.
Emiatt a benne tárolt dolgok lefagynak, a tejes dobozból egy nap alatt féltégla lett.
Az ünnepek alatt nem áll módomban megjavíttatni.
Arra gondoltam, hogy veszek egy mechanikus időkapcsolót, amin beállítom hogy óránként kapcsolja ki-be az áramot (erre kötném a hűtőt.)
Működhet ez így?
Minimumon van a kapcsoló, de így sem áll le.
Valószínűleg a termosztátot cserélni kell, mert megadta magát.
De addig is szeretném használni, anélkül, hogy megfagyna benne az étel.
Szerelőt csak januárban tudok hívni hozzá.
Ezért gondoltam az időkapcsolóra, mint ideiglenes megoldás.
Egy órán át ki, majd egy órán át be.
Vagy valahogy így.
Vagyis olyan, mintha óránként ki-be dugnám a konnektorba.
Ez így működhet, de problémás lesz kicsit.
Először is olyan időkapcsolót kell(ene) használni ami képes ciklikusan egymás után adott időközönként be/ki kapcsolni és állítható a bekapcsolt állapot ideje is.
A probléma ott lesz, hogy a hűtőszekrényben kialakuló hőmérséklet elég esetleges lesz. Vagyis nehezen kézben tartható.
Gyakran kell ellenőrizni a hőmérsékletet mert gondolom nem csak az a cél hogy ne fagyasszon, hanem az is hogy emellett az étel nem romoljon meg...
Egy 24 órás mechanikus kapcsoló lett a vége, amit 15 perces időközönként lehet állítani. (24 órát lehet beállítani rajta, de folyamatosan "jár", ismétli magát)
Egyelőre az 1 óra be és 1 óra ki van próbaképpen.
De folyamatosan ellenőrzöm a hőmérsékletet, a cél 5-10 Celsius-fok között lenne.
Ez csak ideiglenes megoldás, amíg nem látja szerelő, vagy nem lesz helyette másik.
A folyamatos 1 óra be nem lesz okés.
15 perc be, fél óra ki. De előtte hűtsd le, és rakd tele a hűtőt félig töltött PET palackokkal, hogy tartsák a hideget. NE üres legyen a hűtő!
Átállítottam 15 perc BE / 30 KI.
A hűtő nem üres, van benne élelmiszer, illetve a "maradék" hely vízzel töltött PET palackokkal van megrakva (2,25L-es palack kb 1,5 L töltve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!