Miért rosszabb a hangminőség magas hangerőnél?
29#
Jó, akkor elnézést kérek, végül is tényleg vicces volt. Hányszor volt ilyen régebben, amikor még itt tevékenykedett Szervizmérnök úr, bár én csak egyszer vitáztam vele. Kondenzátoros Bercivel nem értek egyet, pontosabban nem teljesen. Hibajavításnál megkeressük a hibát, a hibás alkatrészt, és aztán kicseréljük. Sőt még előtte tüzetesebben meg kell vizsgálni a készüléket, mert például egy elégett ellenállást sem cserélünk ki ész nélkül, mert annak leégését valami okozta és ezt a hibát is meg kell keresni, különben, ha kicseréljük, akkor újra leég. A kondenzátorokat sem cserélgetjük ki ész nélkül, mikor lehet, hogy nem is azok a hibásak. Egyébként azt nem írta, hogy a kondenzátorok közül leginkább az elektrolitkondenzátorokkal szokott probléma lenni. Egy erősítőben, ha mindet kicserélik akkor is lehet, hogy nem javul meg tőle. Vagy, ha meg is javul, könnyen lehet, hogy csak egy volt hibás, a többit hiába cserélték ki. A hibát megkeresni általában több idő, mint kicserélni mindet, de így nem dobunk ki egy csomó pénzt feleslegesen az alkatrészekre.
„Fázistoló láncos kérdésedben látom már kaptál választ, szóval igazából a te problémád is meg van oldva, nem?”
Az nem az én problémám, én már azt megoldottam, az kondenzátoros Berci szakmai tesztelése volt, amibe jól belebukott. Nem hiszem, hogy a választ ő adta meg. Persze nekem is lehet feltenni olyan kérdést, amire nem tudok válaszolni, de akkor én azt elismerem, nem mellébeszélek. Egyébként is mindjárt így kezdte: „nyilvánvalóan gőzöd sincs a rádióelektronikáról. Hülye paraszt.” Ha valaki nem ért vele egyet, akkor rögtön így „kell” válaszolni?
#33 Igazad van, nem így kell válaszolni. Baromi jogos volt a stílusod, nem te kezdted. De akkor színt vallok. #28, #29 vagyok, illetve kondenzátoros Berci vagyok, és a fázistoló láncos kérdésedre válaszoló is én vagyok. (Írj privátot és screenshotokkal bizonyítom, ha nem hiszed, azt hittem, az írás stílusából nyilvánvaló.) Viszont az tényleg érdekel, kielégítő-e az a válasz. Mert szerintem tényleg nem fehér embernek való a konkrét levezetés számítógép nélkül, de a 12dB csillapítás baromira nem valid, amit ránézésre hasból mondana az ember. És amúgy tényleg ezt tanítom, persze nem ilyen stílusban, és továbbra is fenntartom, hogy látatlanul a púpos kondenzátorokra gyanakodnék, de írtam is, hogy ez kb. 90%, nézesse meg szakemberrel a kérdező, főleg, ha nem ért hozzá. Hogy lásd, elnézést és nincs harag, ha írsz privát, még egy-két sörre is meghívlak, ha nem laksz túl messze Szolnok megyétől vagy Budapesttől.
(Amúgy kinézem belőled, hogy talán ismerjük is egymást, ha az elmúlt 10 évben tanultál a BME-n. Én 2013-ban kezdtem, és most a doktorimat írom, és ez most tényleg nem kamu sok fenti megjegyzéssel ellentétben.)
34
Jó van, elnézés kérés elfogadva, én sem haragszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!