Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért rosszabb a hangminőség...

Miért rosszabb a hangminőség magas hangerőnél?

Figyelt kérdés
Főleg az s, sz betűk nagyon rosszak, kicsit fülsértő.

2022. aug. 9. 00:09
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Az eredeti kérdést meg ne felejtsük már el. Amíg a kérdező nem nyom ide konkrét fotókat, kapcsolási rajzokat, méréseket, addig a legértelmesebb és legvalószínűbb tipp az, hogy öregek a kodnik. Nézze meg őket, cseréltesse ki, és 90%, hogy megoldódik a gondja. Akkor mi a francon is kell itt vitatkoznom dilettánsokkal?
2022. aug. 14. 23:41
 22/36 anonim ***** válasza:

„Amíg a kérdező nem nyom ide konkrét fotókat, kapcsolási rajzokat, méréseket”

A készülék nélkül, egy fényképről vagy kapcsolási rajzról pontosan meg tudod állapítani mi a hiba, na ne viccelj már. Milyen méréseket, hát a kérdező nem ért hozzá…

2022. aug. 14. 23:56
 23/36 anonim ***** válasza:

Ne, ne térjünk el a másik kérdéstől sem.

„arról nem is beszélve, hogy nem specifikáltad, mekkora frekvencián / frekvenciatartományon.

Még a kérdést sem érted. Éppen az volt a kérdés, hogy általános esetben a négytagú fázistoló lánc esetén hogyan számítható ki az a frekvencia, amelynél a bemeneti és kimeneti feszültség között 180° a fáziseltérés. Nem frekvenciatartomány, mert a 180° fázistolás a fázistoló láncoknál csak egyetlen frekvencián áll elő. Ne mellé beszélj, lássuk a teljes levezetést.

2022. aug. 15. 00:03
 24/36 anonim ***** válasza:
Vagy itt van még egy nagyszerű kérdés: hogyan számítható ki háromfázisú aszimmetrikus terhelés esetén a feszültségesés? Lássuk, én nem értek hozzá, te vagy itt a főokos, na hogy számítható ki? Erre sem lesz válasz, csak jön az újabb mellébeszélés.
2022. aug. 15. 00:08
 25/36 anonim ***** válasza:
0%
Ismételten csak azt tudom mondani, ezerféleképpen tudok neked 180°-ot tolni azon a frekvencián, amelyiken szeretnéd... Ugye vágod, hogy 50 éves technika konstans 90 vagy 180 fokot tolni akár az egész hangfrekvencián? Akkor milyen konkrét frekvenciáról beszélsz, alapból, melyik erősítő működik csak egy frekvencián? Itt van egy kérdés egy konkrét problémával, te meg akadékoskodsz a semmin. A három fázist meg nem tudom, honnan varázsoltad ide, nagyokos. Amennyiben nem Dudás Leventének hívnak (abban az esetben viszont tudod a saját kérdéseidre a választ), én eltűznék a francba a helyedben, mert kevesebb értelmed van, mint egy karácsonyfadísznek.
2022. aug. 15. 00:18
 26/36 anonim ***** válasza:

Legyen hivatalos, itt van ez a kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

Lássuk a te nagyszerű levezetésed. Ha ezt sem tudod értelmezni, akkor elmehetsz madárijesztőnek, oda talán megfelelnél.

„A három fázist meg nem tudom, honnan varázsoltad ide, nagyokos.”

Azért „varázsoltam” ide, mert arra sem tudsz válaszolni. Egyébként meg a nagy hangod, a nagy arcod nem pótolja a nem létető tudásod.

2022. aug. 16. 13:01
 27/36 anonim ***** válasza:

Ritka szép meccs volt. Amikor a mérnök összeakad a mozigépésszel.

Az egyik tudja mit beszél, a másik csak vetít, és beszél, beszél amit tud...

A kondenzátorokkal kapcsolatban meg: amelyik "hifi" ""mágus"" azzal kezdi mindenféle egyéb hibafeltárás nélkül, hogy egy öreg készüléket átkondiz, attól menekülni kell. Persze vaterán jól néz ki eladáskor a full recap duma, csak épp az egésznek értelme nincs. Kezét törném le, aki a 40+ éves Revox erősítőmben kondikat akarna cserélni valami jó szar ma beszerezhető kínai kondenzátorokra.

De a "kondi" egy dumának elment, mert szakértelmet kölcsönzött az illetőnek. Csakhogy a kölcsönzési idő lejárt, amikor megjelent egy igazi villamosmérnök.

(Szirty még hiányzik, megmagyarázná hogy mind a ketten hülyék, és én vagyok a leghúlyébb)

2022. aug. 16. 15:22
 28/36 anonim ***** válasza:
Mondjuk a hifimágus nem ezzel kezdi, ez csak a látatlanban tapogatózás a gyakori kérdéseken. Az se normális, aki az olcsó, kínai kondit tesz hangcuccba. Azt továbbra sem értem, hogy egy fázistoló lánc hol villamosmérnöki téma, egy kezemen meg tudom számolni azt a villamosmérnököt, aki ilyenekkel foglalkozik, ezzel már szakközépben sem szoktak villogni, 2022-t írunk. Hallgatóknak ujjgyakorlat, és kell is tudni analizálni egy ilyet, de nem azért, mert a mindennapokban előjön, inkább készségfejlesztés, mint a szorzótábla óvodában.
2022. aug. 16. 16:23
 29/36 anonim ***** válasza:
Itt van valaki, aki állítólag "villamosmérnök", aztán megjelenik az "igazi villamosmérnök", egymás torkának ugranak, miközben mindketten fogalmatlanok, az egyik terel, a másik még kérdést is kiír a saját problémájára. Aztán jön a harmadik állást foglalni, mindezt egy olyan kérdésnél, ahol egy laikus kér bármi tanácsot, mert neki sincs annyi esze, hogy tudja, itt nem fog érteni hozzá senki. Hát ez kész kabaré. :D Köszi fiúk-lányok, feldobtátok a napomat!
2022. aug. 16. 19:08
 30/36 anonim ***** válasza:

28

„Hallgatóknak ujjgyakorlat, és kell is tudni analizálni egy ilyet’

Felpúposodott kondenzátoros Berci nemhogy analizálni nem tudta, még a kérdést sem értette meg, amiből látszik, hogy milyen „jó szakember”.

29

„egymás torkának ugranak, miközben mindketten fogalmatlanok, az egyik terel, a másik még kérdést is kiír a saját problémájára.”

Nem az én problémám, én már megoldottam, csak felpúposodott kondenzátoros Berci nagy arcát le kellett törni valamivel.

„Hát ez kész kabaré. :D Köszi fiúk-lányok, feldobtátok a napomat!”

Itt rajtad kívül senki sem ért semmihez. „Mindketten fogalmatlanok”, ha te igazán villamosmérnök vagy, dobd fel a mi napunkat is és örvendeztess meg minket a megoldással, mert mi mint buták vagyunk és nem értünk hozzá. Ne terelj, vezesd le.

„itt nem fog érteni hozzá senki.”

Pontosítsuk, rajtad kívül nem ért hozzá senki. Hiába ért hozzá valaki, a kérdező kérdésére innen pontos választ adni nem lehet, legfeljebb csak találgatni, hogy mi lehet a hiba oka. De, ha te olyan okos vagy, akkor várjuk a pontos hibameghatározást.

2022. aug. 16. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!