Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért rosszabb a hangminőség...

Miért rosszabb a hangminőség magas hangerőnél?

Figyelt kérdés
Főleg az s, sz betűk nagyon rosszak, kicsit fülsértő.

2022. aug. 9. 00:09
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
#10 Én vagyok a #4-es is, meg az is, aki fekete mágiának hívta, ez egy amolyan belső poén a szakmában. Ha terveztél már tranzisztor szinten audio erősítőt, érted. :) Minden IS számít. :)
2022. aug. 9. 12:32
 12/36 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Arra jöttem rá, hogy ha hangosabb a zene, akkor a bal hangszóró nagyon torzuly a jobb oldali teljesen jó. Szerintem valami gond lehet vele.

Nem annyira, értek hozzá, ezért bocsi, hogyha hülyeséget kérdezek. De köszönöm szépen a válaszokat! Szép estét

2022. aug. 13. 23:30
 13/36 anonim ***** válasza:
Ha csak az egyik ilyen, és mázlid van, szimplán néhány kondi öregedett el. Hány éves a cucc? Ha szétszeded, és púposak a kondenzátorokat, azokat elég cserélni, és jó eséllyel megoldódik a probléma.
2022. aug. 14. 00:07
 14/36 A kérdező kommentje:

Hát, már 13 éves, de nem használtam annyira sokat :D

Köszi!

2022. aug. 14. 11:02
 15/36 A kérdező kommentje:
A hangszóróban vagy az erősítőben nézzem a kondenzátorokat?
2022. aug. 14. 11:06
 16/36 anonim ***** válasza:
Első körben az erősítőben. Az, hogy nem sokat használtad, nem számít, a kondik kb. 5-10 év élettartamúak, utána minden nap ajándék. Ha nem tudsz forrasztani, akkor lépj be facebookon a Hobbielektronika csoportba, se perc alatt találsz olyat, aki megcsinálja neked olcsóba.
2022. aug. 14. 11:52
 17/36 anonim ***** válasza:

„Ha szétszeded, és púposak a kondenzátorokat, azokat elég cserélni, és jó eséllyel megoldódik a probléma.”

Vagy nem. Egy kondenzátor akkor is lehet hibás, ha nem púposodott fel, ekkor pedig ránézésre nem lehet megállapítani, hogy hibás-e. Leginkább az elektrolitkondenzátorok hibásodnak meg, kiszáradás miatta elvesztik a kapacitásukat. Egyébként egy erősítőben számos más alkatrész is tönkremehet nemcsak a kondenzátor.

„a kondik kb. 5-10 év élettartamúak, utána minden nap ajándék.”

Ha ez így lenne, akkor tömegével dobálhatnánk ki a készülékeket. Több, az 1960-as, 1970-es években gyártott rádióm van, érdekes módon egyikben sem mentek tönkre a kondenzátorok. Ha nem annyira értesz hozzá, akkor inkább nézesd meg egy hozzáértővel.

2022. aug. 14. 22:25
 18/36 anonim ***** válasza:
0%
#17. aki nem annyira ért hozzá, az te vagy. Értelmes kondenzátort 5-10 évre gyártanak, normális japánt 10-15 évre. Bocs, hogy ezen a primitv oldalon olyan tanácsot adtam, ami az estek 90%-ban bejön, sőt, még referáltam is értemesebb helyre. Az, hogy neked nem ment tönkre 30 év alatt? Örülj neki. Kondicsere tök alap dolog, mellesleg kíváncsi lennék, hogy a '60-as, '70-es évekbeli rádióid mennyire gyári állapotúak, mert gondolom nincs meg személy szerint 60 éve, és fogalmad sincs, melyik tulaj mit módosított rajta, de legalább van vicces sztorid. Én is azt javasoltam, nézesse meg hozzáértővel, és majd ha a tieid nem úgy működnek, ahogy szeretnéd, te is nézesd meg kérlek hozzáértővel, mert nyilvánvalóan gőzöd sincs a rádióelektronikáról. Hülye paraszt.
2022. aug. 14. 23:24
 19/36 anonim ***** válasza:

„mert nyilvánvalóan gőzöd sincs a rádióelektronikáról.”

Na te világ esze, te szuper zseni elektronikai szakértő! Ha te annyira értesz az elektronikához, akkor ezt oldd meg: a négytagú fázistoló lánc esetén mekkora frekvencián lesz a bemeneti és kimeneti feszültség közötti fázisszög 180°, és mekkora ezen a frekvencián a csillapítás? Na, most lehet bizonyítani, hogy te mennyire értesz hozzá.

2022. aug. 14. 23:36
 20/36 anonim ***** válasza:
0%
Most perpill meg nem mondom, hogy mi az a négytagú fázistoló lánc, tekintve, hogy reflexből 4 módon tudnék neked 180°-ot fázistolni, arról nem is beszélve, hogy nem specifikáltad, mekkora frekvencián / frekvenciatartományon szeretnéd ezt elérni. Hülye kérdésre mondanék hülye választ, de inkább csak hülye vagy. Mert hogy nekem az ügyfél először azt mondja meg, milyen frekvencián mit akar, és aztán döntöm el, hogy ezt milyen elemekkel, esetleg milyen tápvonallal (ha a frekvencia túl nagy a diszkrét elemekhez) oldom meg. Nem nekem kell bizonyítani, mennyire értek hozzá, a "kérdésed" bizonyítja, hogy fogalmad sincs a témáról.
2022. aug. 14. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!