Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Minden led szalag vágható?

Minden led szalag vágható?

Figyelt kérdés
Mert vannak olyanok amiket így reklámoznak, hogy "vÁghATó ledszalag!!!44!!", de szerintem az összes vágható, nem?

2022. jún. 30. 15:38
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
10 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer biztos!
2022. jún. 30. 15:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Látni rajta, ha vágható.

De egyébként szerintem a 99%-a a LED szalagoknak méretre szabható. Pont ez a lényege.

Ez csak egy marketing szöveg, kb. mintha azt mondanák hogy szénsavas sört árulnak :D

2022. jún. 30. 15:43
 3/8 Szirty ***** válasza:
78%

Nem láttam még olyat ami nem vágható.

Viszont a legtöbb nem vágható bárhol. Mármint úgy hogy ne veszíts el LED-eket. Jelölve vannak a lehetséges vágási pontok rendszerint egy olló szimbólummal.

Ennek ellenére is van olyan LED szalag ami bármelyik két LED között vágható. Itt van pont egy ilyen előttem. Ezen viszont egyáltalán nincs olló szimbólum. :)

2022. jún. 30. 16:34
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az ilyen több méteres szalagok mind vághatóak és egy szaggatott vonal jelzi is hol, de vannak olyan LED szalagok amik pl. 10,15 cm-esek, azokat általában nem lehet. Ez a vágható csak egy marketing fogás, hogy nyugodtan vedd meg az 5m-eset, mert ha neked csak 1m kell, akkor is jól jársz vele és akkor inkább a drágábbat. A gond csak az vele, hogy ha nem tudsz forrasztani, akkor szívás, vagy vannak ilyen gyors csatlakozók is ezekhez, csak akkor azt külön kell megvenni valahol.
2022. jún. 30. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy címezhető ledszalag vághatóságában nem lennék annyira biztos.
2022. jún. 30. 18:21
 6/8 Szirty ***** válasza:

Amikor azt írtam hogy "Itt van pont egy ilyen előttem." az éppen egy címezhető LED szalag volt (WS2812B).

Az LED-enként vágható, mert nincsen soros kapcsolás, mind párhuzamosan van (a tápfesz) és egyikből a másikba van kötve az adat. Bárhol el lehet vágni ha a LED-et nem vágod ketté :)

2022. jún. 30. 18:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2022. jún. 30. 22:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Ennek ellenér full vakon berendeltem 2őt kocsihoz, egy kül meg egy beltérit, bár mindkettő ip66 vízálló, az egyik vmi elég izmos burokban jött, a másik a szokásos vékonysággal, de mind a kettőn ott a kis olló jel, pedig nem is írták az oldalon am hogy vágható. Szóval nem vágom..HA HA na m1, makkom volt lehet.
2022. júl. 21. 10:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!