Miért nem megy a laptopon a ventilátor?
"Miért nem megy a laptopon a ventilátor?"
Mert a gép kikapcsol.
Jártam így, hibás volt a ventilátorban lévő szabályzó IC, túlmelegedett.
Emiatt természetesen túlmelegedett a CPU és GPU, amitől kikapcsolt a gép.
Ezt magad is ellenőrizheted valami hőfokfigyelő programmal, hogy mi történik.
Ilyen alkatrészt külön nem tudtam rendelni, de a komplett ventilátor sem volt drága. Kicseréltem, kész.
Hőfokfigyelő programmal nehéz lenne figyelnie, ha a laptopja leáll bekapcsolás után.
Kérdező, vidd szervízbe.
Attól hogy a ventillátor megáll, még el kéne indulnia szerintem.
Itt nem a venti a hibás, hanem valami más gondja van a laptopnak. Ha még hibaüzenet (csipogás, LED villogtatás) sincs, akkor komoly gondja lehet.
Ha kivehető az akksi vedd ki és próbáld meg csak tápegységről indítani hogy kizárjuk az akksi hibáját. Ha így sem indul, akkor szerviz.
4.
Sejtettem, hogy így félreérthető, csak nem akartam már utána korrigálni, időt tölteni már este.
Esetemben ez változó volt. Eleinte még csak használat közben állt le váratlanul a ventilátor, pont amikor például videó ment és a melegedés miatt a ventilátor is nagyobb munkára kényszerült. Nyilván meglepő volt először, pont akkor adja fel, amikor szükség lenne rá.
Utána persze túlmelegeés, lekapcsolt a gép.
Végén már bekapcsolás után folyton meg is állt a ventilátor, de a Windows attól még betöltődhetett, amennyiben hideg gépindítás volt, hiszen onnan számítva van egy kis időtartalék, míg bemelegszik.
Vagy épp néha már el sem akart indulni.
Méregettem a laptopon belül, feszültséget rendesen megkapta, illetve egyebeket is vizsgáltam, míg oda jutottam, hogy a ventilátorban van egy lapos IC, ami hibás.
A ventilátor érdekessége volt, hogy a lapátkereket csak a mágneses erő tartja bent, tehát nincs olyan biztosítógyűrű, mint megszokhattuk máshol. A tengely vége egyszerűen csak gömbölyített, kihúzható, bedugható.
--------------------
Nagyon jellemző persze a Gyakori Kérdésekre (ezt az oldalt megtalálja Magyarország legalja), mikor ezt említettem, csak az érdekesség kedvéért, egyik lelki beteg, lelki sérült (lelki nyomorék) rögtön belém kötött, hogy persze, biztosan erőszakkal kitéptem a tengelyt, letépve a rögzítőjét is.
Normális?
Tényleg néha belegondol az ember, mi értelme tudással támogatni ezt az oldalt, cserébe pofátlanul leminősítik az embert, szemétkednek, vádoltak már hazudozással is, nevetséges.
Amikor évekkel ezelőtt a gyógyszeresen kezelt alak kétségbe vonta, hogy a gáztűzhely gombjába beépítettem egy mágnest és Reed-relét, a gyújtás vezérlésére, amit szintén én építettem bele. Mert ő nem bírta elképzelni, hogy megcsináltam, biztos hazudok.
Nemrég a vídiafúró esete, amivel üveget fúrtam. Elmesérült hazugnak titulált érte.
Ilyen emberek közé keveredni...
Ilyenek nem érdemelnék meg semmiféle tudás átadását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!