Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy működik a társasházakba...

Hogy működik a társasházakba beszerelt fűtési költségmegosztó? A környezeti hőmérsékletet is méri-e?

Figyelt kérdés

jan. 7. 11:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Figyeli a radiátor hőmérsékletét (hátul van az érzékelő, ahol hozzáér) és figyeli a szobát is, mert van elől is van egy hőérzékelő.

A kettő különbségéből (mert ha nagy a különbség, nagy a radiátor hőleadása) számolja a felhasznált hőmennyiséget.

Ehhez bizonyos táblázat alapján beállítják a radiátor jellemzőit is.

Ezek: a felületének a nagysága, anyaga stb.

Programjában benne van, hogy jelzi, ha illegálisan változtatják az érzékelőket "munkájukban".

Híbát fog tárolni.

jan. 7. 12:28
 2/3 Szirty ***** válasza:
Vagy egy apró fiola lassan párolgó folyadékkal amit plombával védve a radiátorra erősítenek.
jan. 7. 12:57
 3/3 anonim ***** válasza:

A csőre tesznek egy maszek hőcserélőt, az eredeti radiátort meg ruhába öltöztetik, (paplan, hungarocell, padlószivacs, kőzet gyapot batyu, láttam én már mindenfélét) vagy csappal lezárják, ha az lehetséges, de akkor a forró víz áramlásának csökkenése a hőcserélőnél is ront a helyzeten. Ettől a radiátor hőleadása csökkenni fog, amit ez a műszer is így fog majd mérni. A műszert tehát közvetlenül nem bontod meg, nem manipulálod és a plomba is sértetlen marad. Vannak akik akvárium fűtéssel langyosítják a túloldalt és erre esküdöznek, na azt én nem tenném...

A szobában a kisebb meleget meg a vas csőre ráhúzott hőcserélő lemezek sora is biztosítja. Olyannyira igaz ez, hogy a gyári lemezradiátorok egy része is ilyen kialakítású a burkolaton belül... A hőcserélőt lehet kis olcsó fogyasztású elektromos ventilátorral segíteni, akkor még több meleget lehet "leszívni". Mivel a meleg vizes csőszakasz nem hőszigetelt és nem védett, ezért nem jó szerintem ez az egész hőmennyiség mérős spádé semmire, afféle tájékoztató kuruzslásnak tartom, hogy hol mennek relatíve jobban, hol pedig kevésbé a radiátorok... Lesz egy százalékos arányod a folyadékszintek alapján, amivel az összköltség valamilyen részét fogod fizetni. Persze ha jönnek leolvasni és meglátják a maszek hőcserélődet, meg a bebatyuzott radiátorodat, szabálytalanságért egész biztosan vaskosan megbüntetnek... De hát ki és mikor jön be egy olyan szobába előzetes bejelentés néálkül , aminek az ajtaja nap közben zárva van? - Mondjuk az albérlő elvitte magávala kulcsot, ezért előre egyeztetett időpontban megtekinthető csak? Végzés nélkül, házkutatási engedély nélkül csak úgy az ajtót feltörve bemehetnének? Én ezt erősen kétlem.... Szóval igenis mennek a játékok ezzel, bármit is hallotok.

jan. 13. 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!