Ha vásároltam neten 3 db terméket, ami meg is jött egy csomagban, de én élek a 14 napos Elállási jogommal és visszaküldöm az egyik terméket, mert nem felel meg, akkor miért nem kapom vissza a szállítási költséget is?
Mert törvény szerint azt is vissza kellene kapnom, de az eladónak nincs kedve visszaadni, mert szerinte csak akkor köteles csak, ha mind a három terméket visszaküldeném.
Természetesen ezt semmilyen törvénnyel nem igazolta.
(és arányosan se,azaz az 1/3-át sem adta vissza csak a termékárat)
Kérdező! Konkrétan mi van leírva a konkrét vállalkozás ÁSZF-jében ??
Linkeld már lécci!
20-as, a "Mi van oldalon, ahonnan rendeltél a visszaküldés módjáról írva?"
kérdésedre a válasz:
"...Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát. "
"...de legkésőbb az elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni."
KÉRDÉSEDRE A VÁLASZ, HA JÓL ÉRTELMEZEM: Jogom van visszaküldeni a terméket (vagy a vállalkozásnak a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni-gondolom bevinni az üzletbe és az eladónak leadni személyesen)... Ez a jogom.
Egyébként ez van még kiírva visszaküldéssel kapcsolatban:
"A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta aköltség viselését. "
23-as:
Azt a szállítási költséget, vagy annak egy arányos (1/3)részét, amit a megrendeléskor fizettem ki (ami 3080 ft-nál 1026 ft)
Nem a visszaküldési postaköltséget.
Hogyha már kifizettem majdnem 2000 ft-ot a visszaküldésért, nehogy már ők azt az 1000 forintot ne tudják már kifizetni!
Már többe került neked az ezer ft-nál az, hogy ezen rugózol...
Ennyi idő alatt a tripláját megkereshetted volna szórólapozással, vagy bármi mással. :)
Azért , ha fineszes vagyok, tudom ragozni..
Rendelnék 2 terméket?
Nem szeretnék szállítási költséget fizetni?
Hozzácsapok egy harmadikat, cuccom megjön, a harmadikat visszaküldöm, és kérem annak az árát és teljes postaköltséget!
Na milyen vagyok?
A büdös életbe nem jutna eszembe ilyesmi....
(Csak ha elvonatkoztatok mindentől és az elvi lehetőségeket mérlegelem).
"Hogyha már kifizettem majdnem 2000 ft-ot a visszaküldésért, nehogy már ők azt az 1000 forintot ne tudják már kifizetni!"
Ha egyszer nem jogos amit kérsz, akkor miért AKARNÁ kifizetni? Te miárt nem TUDOD elfogadni azt, hogy nincs igazad?
"Ez így 5000 ft. Ezért vagyok ideges."
Ez a kényelmi szolgáltatásod ára. De még csak nem is, hiszen az 1855Ft az. De még a nyavalygásod alapján is csak ~3000Ft lenne.
28-as, ezt írtad:
"Rendelnék 2 terméket?
Nem szeretnék szállítási költséget fizetni?
Hozzácsapok egy harmadikat, cuccom megjön, a harmadikat visszaküldöm, és kérem annak az árát és teljes postaköltséget!
Na milyen vagyok?"
Dehogynem fizetsz! Ekkor is fizetsz postaköltséget: a VISSZAKÜLDÉS postaköltségét. (Amúgy ezért lenne logikus az 1/3-át visszafizetni csak a te gondolatmenetedet követve, hogy ne legyenek ilyen visszaélések se)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!