Ha vásároltam neten 3 db terméket, ami meg is jött egy csomagban, de én élek a 14 napos Elállási jogommal és visszaküldöm az egyik terméket, mert nem felel meg, akkor miért nem kapom vissza a szállítási költséget is?
Mert törvény szerint azt is vissza kellene kapnom, de az eladónak nincs kedve visszaadni, mert szerinte csak akkor köteles csak, ha mind a három terméket visszaküldeném.
Természetesen ezt semmilyen törvénnyel nem igazolta.
(és arányosan se,azaz az 1/3-át sem adta vissza csak a termékárat)
7: ha másokat akarsz izmoztatni, akkor rossz helyen jársz...
Itt mindenki segítőkész, te meg visszapofozod ahasznos információkat.
Senki nem fog helyetted guglizni! KEresd meg magadnak a kapott információ hiteles forrását!
"De ha nem tudtok ilyen törvényről, akkor nekem van igazam."
Van a józan ész, abban van hatalmas hiányod, nem pedig igazad. Azt nem érteni, amit #6 ír, az nagyon súlyos. Szerencséd van, hogy nem valódi néven kell itt kérdezni, mert az életben többé elkerülne mindenki fél kilométeres sugarú íven.
Koplárovics Béci:
Na ez az, hogy 2 féleképp lehet ezt értelmezni!
Te azt mondod, hogy úgy kell számolni, mintha a 3. termék szállítása ingyenes lett volna.
Én meg úgy, hogy a TELJESÍTÉS miatt FELMERÜLT (ahhoz, hogy megkapjam a 3. terméket szállítási költséget fizettem - igaz, hogy 2 másik termékkel együtt, de ha csak egyet veszek vagy hármat akkor is FELMERÜL a szállítási költség az adott termék TELJESTÉSHEZ - tehát ahhoz is tartozik!!!)
Ráadásul mi van ha holnap kiderül egy gyári hiba a 2. terméknél, azt is visszaküldöm (megint kifizetem a postát) majd négy nap múlva az 1. termék sem kell (még 14 napon belül vagyunk)és arra is postaköltséget fizetek.
Tehát összesen én kifizettem:
- vásárláskori szállítást
- 3. termék visszaküldését
- 2. termék visszaküldését
- 1. termék visszaküldését
A vállalkozó meg SEMMIT????!!!!
"A vállalkozó meg SEMMIT????!!!!"
Miért kellene neki bármit is fizetni? :D
Ha kocsival elmész a boltba megvenni valamit, akkor ott is kifizetteted a benzinkültséget, meg a fékbetétek kopását?
Futárral kérted, akkor fizesd ki a futárt.
A visszaküldésnél pedig - ahogy a 8-as válaszban írtam - nem neked kell fizetni a visszaküldést. Bejelented a vásárlástól való ellálási szándékodat és kéred, hgoy intézzék a futárt aki elviszi a csomagot. Ha csomagautomatába kérted a csomagot, akkor meg visszateszed az automatába ugyanazzal a kóddal amivel kivetted és szépen visszaviszik a webshopnak.
Te meg most egy csomagnak az árát szeretnéd behajtani amit te magad, saját akaratodból adtál fel. Ez a te döntésed volt, senki más nem felelő érte csak te és senki sem köteles kifizetni ezt neked. Jófej voltál a webshoppal, mert saját pénzen küldtél vissza egy csomagot.
Az más kérdés, hogy tudatlanságból. Emiatt nem ítéllek el, mert senkinem úgy születik, hogy tudja hogyan kell ezt csinálni. Viszont nem utólag kellene itt vagdalkozni a törvényekkel, meg rendeletekkel, meg elküldeni mintket az anyánkba, hanem előre kellett volna olvasni kicsit, vagy itt megkérdezni.
Amúgy kiváncsi lennék mekkora összegekről van szó?
Jól írja a 14-es IS!
Kérdező, higgadj le, és nézd át a válaszokat újra.
"Ráadásul mi van ha holnap kiderül egy gyári hiba a 2. terméknél, azt is visszaküldöm (megint kifizetem a postát) majd négy nap múlva az 1. termék sem kell (még 14 napon belül vagyunk)és arra is postaköltséget fizetek."
Olyankor az van, hogy írt jártál. Gondolom elolvastad az oldalon a szállításra és visszaküldésre vonatkozó részt.
"Na ez az, hogy 2 féleképp lehet ezt értelmezni!"
Értelmezni egyféleképpen lehet, legfeljebb félreértelmezni is lehet (szerény véleményem szerint te szándékosan, vagy egyéb okból te azt teszed).
"Te azt mondod, hogy úgy kell számolni, mintha a 3. termék szállítása ingyenes lett volna."
Nem azt mondom, hogy a 3. termék KÜLÖN szállítása ingyenes lett volna, hanem azt, hogy a 3. termék szállítása nem volt többletköltség (sem neked, sem a webshopnak). Itt van egy elég nagy különbség, ezt kellene megértened. Ha külön rendelésben, külön szállítási díjat fizettél volna érte, akkor visszajárna a szállítási költség, mint a termék árán felüli többletköltség. És továbbra is ez akkor igaz, ha tényleg ugyanannyi lett volna a 2 termék szállítása, mint a 3 terméké.
Kb azt tudom még példának felhozni, hogy ha beültök az asszonnyal az autóba és elmentek valahová, az ugyanannyiba fog kerülni, mint ha viszitek a gyereket is. (Persze a példánál lehet fillért kefélni azzal, hogy 3 cl-rel több lesz a fogyasztás.)
"Én meg úgy, hogy a TELJESÍTÉS miatt FELMERÜLT (ahhoz, hogy megkapjam a 3. terméket szállítási költséget fizettem - igaz, hogy 2 másik termékkel együtt, de ha csak egyet veszek vagy hármat akkor is FELMERÜL a szállítási költség az adott termék TELJESTÉSHEZ - tehát ahhoz is tartozik!!!)"
Itt akkor lenne igazad, ha mindhárom terméket visszaküldenéd. A másik két termékkel nincs problémád, tehát azt megtartottad. Azért a két termékért el kellett mennie a raktárba a futárnak és ki kellett vinnie. És ezért a cég ugyanannyit fizetett volna, és veled is ugyanannyit fizettetett volna, mint a 3. termékkel együtt. Lehet még reszelni a szódavizet, csak fölösleges. Ha eddig nem értetted meg (nem akartad megérteni, passz, hogy melyik), ez után sem fogod szerintem. De ne menj el ügyvédhez, mert a percdíja több lesz, mint a szállítási költség egésze, és ugyanezt fogja elmondani, csak pénzért.
"Ráadásul mi van ha"
Ezzel foglalkozz akkor, ha lesz. A "mi van ha" típusú dolgokon való rágódásnak kevesebb értelmét látom, mint a 2 és a 3 termék közötti szállítási költség eltérése.
Kedves 14-es (korábban 8-as) és 15-ös válaszoló!
Igazatok van, lehiggadtam.
Amit te, kedves 14-es írsz, hogy:
"A visszaküldésnél pedig - ahogy a 8-as válaszban írtam - nem neked kell fizetni a visszaküldést."
Na én ezt úgy tudtam, hogy de, az a része terhel engem. Mert ezt olvastam korábban:
"A termék visszaküldésének költségei mindazonáltal a vevőt terhelik."
innen származik:
De amit utána írsz, na erről fogalmam sem volt!
"Bejelented a vásárlástól való ellálási szándékodat és kéred, hgoy intézzék a futárt aki elviszi a csomagot. "
:(
Egyébként 3080 ft-ról van szó. A 3 termék szállítása volt ennyi.
1855 ft volt a visszaküldés.
Ez így 5000 ft. Ezért vagyok ideges.
"innen származik"
Ez tök lényegtelen. Mi van oldalon, ahonnan rendeltél a visszaküldés módjáról írva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!