Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha vásároltam neten 3 db...

Ha vásároltam neten 3 db terméket, ami meg is jött egy csomagban, de én élek a 14 napos Elállási jogommal és visszaküldöm az egyik terméket, mert nem felel meg, akkor miért nem kapom vissza a szállítási költséget is?

Figyelt kérdés

Mert törvény szerint azt is vissza kellene kapnom, de az eladónak nincs kedve visszaadni, mert szerinte csak akkor köteles csak, ha mind a három terméket visszaküldeném.

Természetesen ezt semmilyen törvénnyel nem igazolta.

(és arányosan se,azaz az 1/3-át sem adta vissza csak a termékárat)

2022. márc. 25. 12:26
1 2 3 4 5
 1/45 A kérdező kommentje:

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 23. § (1) idézet:

"...14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is, tehát a szállítási költséget is."

2022. márc. 25. 12:27
 2/45 anonim ***** válasza:
91%
Egy csomagban ment a három, amiből kettőt megtartottál, tehát jogos hogy a szállítási költséget nem fizeti vissza, amennyiben akkor is ugyanennyire jött volna ki a szállítás díja, ha eleve csak azt a két terméket rendeled.
2022. márc. 25. 12:33
 3/45 A kérdező kommentje:

1-es:

Erről törvény? Rendelet? Hivatkozás?

Vagy csak szimplán feltételezés?

2022. márc. 25. 12:40
 4/45 anonim ***** válasza:
84%

3: nem látod odaírva a rendelet pontos címét és nevét????

Bedobod a gugliba, és a netes jogtárt első találatra kidobja!

2022. márc. 25. 12:41
 5/45 A kérdező kommentje:

Csak mert nekem többszöröse volt a postaköltség visszaküldéskor, mint amennyiért eleve jött a 3 db együtt.

És így most engem terhel mindkét postaköltség. Egyedül engem.

Pedig a fentebb leírt törvény szerint legalább ennyi járna.

És nem tudok más törvényről, ami ez elől kibóvót nyújt a vállalkozónak, ezért is írtam ki ezt a kérdést.

De ha nem tudtok ilyen törvényről, akkor nekem van igazam.

2022. márc. 25. 12:43
 6/45 Koplárovics Béci ***** válasza:
70%
Ha csak a 2 terméket rendelted volna meg, akkor ugyanannyi lett volna a szállítási költség? Ha igen, akkor nincs miről beszélni, nem jár vissza. Ha akkor más lett volna (mert pl a 2 termék 1kg, 1000Ft a szállítás, a 3. termékkel 2kg lett volna 1100Ft-ért, akkor a 100Ft visszajár).
2022. márc. 25. 12:44
 7/45 A kérdező kommentje:

6-os: és ezt mi alapján írod?

Milyen törvény alapján?

Meg tudod nevezni?

Vagy be tudod másolni?

Mert ha nem, nem is létezik ilyen TÖRVÉNY/rendelet.

(pont ezt a törvényt/rendeletet szeretném megtudni, hogy létezik-e vagy sem)

2022. márc. 25. 12:46
 8/45 anonim ***** válasza:
42%

Nem neked kellett volna fizetni a visszaküldést.

Az hogy ilyen jó fej voltál és kifizetted csak a te bajod.

2022. márc. 25. 12:47
 9/45 Koplárovics Béci ***** válasza:
70%

"6-os: és ezt mi alapján írod?

Milyen törvény alapján?

Meg tudod nevezni?

Vagy be tudod másolni?"

Te magad másoltad be:

"...14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is, tehát a szállítási költséget is"

A lényeg ez: IDEÉRTVE A TELJESÍTÉSSEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN FELMERÜLT ÖSSZEGEKET. Nos: ha két terméket rendeltél volna, akkor xFt a szállítási költség. Ha a harmadikat is megrendelted, akkor yFt. A többletköltség tehát (y-x)Ft. Ha tehát ugyanannyi lett volna a 2 termék kiszállítása is, mint a 3 terméké, akkor nem köteles a szállítást téríteni.

+1 megjegyzés: valószínűleg maximum 1-200Ft-on rugózol. Az idegeskedés, utánajárás, telefonálgatás és idő ennek sokszorosába kerül. Értem, hogy jár, meg a becsület, meg akármi, de biztosan megéri?

2022. márc. 25. 12:52
 10/45 anonim ***** válasza:
94%
Mi a pöcsnek kérdezel bárkit, ha folyton azt makogod, hogy neked van igazad.
2022. márc. 25. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!