Ha vásároltam neten 3 db terméket, ami meg is jött egy csomagban, de én élek a 14 napos Elállási jogommal és visszaküldöm az egyik terméket, mert nem felel meg, akkor miért nem kapom vissza a szállítási költséget is?
Mert törvény szerint azt is vissza kellene kapnom, de az eladónak nincs kedve visszaadni, mert szerinte csak akkor köteles csak, ha mind a három terméket visszaküldeném.
Természetesen ezt semmilyen törvénnyel nem igazolta.
(és arányosan se,azaz az 1/3-át sem adta vissza csak a termékárat)
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 23. § (1) idézet:
"...14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is, tehát a szállítási költséget is."
1-es:
Erről törvény? Rendelet? Hivatkozás?
Vagy csak szimplán feltételezés?
3: nem látod odaírva a rendelet pontos címét és nevét????
Bedobod a gugliba, és a netes jogtárt első találatra kidobja!
Csak mert nekem többszöröse volt a postaköltség visszaküldéskor, mint amennyiért eleve jött a 3 db együtt.
És így most engem terhel mindkét postaköltség. Egyedül engem.
Pedig a fentebb leírt törvény szerint legalább ennyi járna.
És nem tudok más törvényről, ami ez elől kibóvót nyújt a vállalkozónak, ezért is írtam ki ezt a kérdést.
De ha nem tudtok ilyen törvényről, akkor nekem van igazam.
6-os: és ezt mi alapján írod?
Milyen törvény alapján?
Meg tudod nevezni?
Vagy be tudod másolni?
Mert ha nem, nem is létezik ilyen TÖRVÉNY/rendelet.
(pont ezt a törvényt/rendeletet szeretném megtudni, hogy létezik-e vagy sem)
Nem neked kellett volna fizetni a visszaküldést.
Az hogy ilyen jó fej voltál és kifizetted csak a te bajod.
"6-os: és ezt mi alapján írod?
Milyen törvény alapján?
Meg tudod nevezni?
Vagy be tudod másolni?"
Te magad másoltad be:
"...14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is, tehát a szállítási költséget is"
A lényeg ez: IDEÉRTVE A TELJESÍTÉSSEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN FELMERÜLT ÖSSZEGEKET. Nos: ha két terméket rendeltél volna, akkor xFt a szállítási költség. Ha a harmadikat is megrendelted, akkor yFt. A többletköltség tehát (y-x)Ft. Ha tehát ugyanannyi lett volna a 2 termék kiszállítása is, mint a 3 terméké, akkor nem köteles a szállítást téríteni.
+1 megjegyzés: valószínűleg maximum 1-200Ft-on rugózol. Az idegeskedés, utánajárás, telefonálgatás és idő ennek sokszorosába kerül. Értem, hogy jár, meg a becsület, meg akármi, de biztosan megéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!