Van még az otthonotokban vezetékes telefon? (Kort is írjatok légyszi!)
Nagyjából 25 éve nincs, de lehet, hogy 30 is van az. (Gyerekkoromban nagyon sok egészségügyi gondom volt, többet voltam kórházban, mint akárhol máshol összesen.)
Nagyjából az elsők között lett a családba mindenkinek mobilja, okostelefonunk meg akkor lett, amikor bejöttek a Lite mobilok, butított tudással, de azonos funkciókkal, mint a magasabb árú társaik.
Van, bár manapság, a digitális telefonoknak nincs értelme. Régen az analóg telefonok ítéletidőben, tartós áramszünetben is működtek, bármikor, bármilyen körülmények között tudtál telefonálni, amíg a kábel ép maradt. A digitális telefonnak folyamatosan áram kell, ha az elmegy nem működik. A mobil is idővel lemerül, meg a tornyok is képesek lehalni ilyen helyzetben, például tavaly nyáron volt a balcsinál egy óriási vihar, ami kiütötte a vonatközlekedést, a mobiltorony is elpusztult. A padláson az ablakban egy távoli torony jele jött be, így tudtam telefonálni, de a gyenge jel jobban meríti a telefont, így hosszútávon ez se jó megoldás.
Szóval a régi analóg vezetékes telefonnak van értelme és jól használható bizonyos szituációkban. De a jelenlegi formájában már valóban nincs, esetleg annyi, hogy olcsóbb (már ahol), így például nem kell korlátlan mobil csomag tízezrekért, mert a vezetékesről hálózaton belül ingyenes a hívás párszáz forintért is, így elsősorban, ha otthon vagy (és otthonról fogsz hosszan telefonálni) jó egy rádiós telefon, ha meg nem vagy otthon, arra egy olcsóbb, valamennyi lebeszélhető percet tartalmazó csomag elég, ha akkor kell telefonálnod ha nem vagy otthon arra elég.
38 éves vagyok, nálunk van vonalas telefon.
Ritkán használjuk, jellemzően olyankor, amikor pár havonta valamelyik szófosó rokonunkkal beszélünk. A mobiltelefontól már rég megfájdulna a fejünk, ugyanis, amit a kedves fiatalok nem tudnak, a sugárzás káros. Sokkal jobb vonalason lebonyolítani az ilyen csevegéseket.
Korlátlan mobilcsomagunk nincs, mert értelmetlen, nem beszélek annyit, hogy megérje. Anyámmal családi csomag, férjemmel csak 1-2 perceket beszélünk, ami belefér az ingyenes keretbe a mobillal.
Persze ha megérné a korlátlan csomag, akkor valószínűleg nem lenne vonalas, bár nem értem miért mondanám le, ha jól tudom ingyen van maga a rendelkezésre állása, és nem kér enni, elvan a polcon.
5: Ki lehet hangosítani a telefont, (minden nélkül is - hátránya: mindenki hallja, aki a lakásban van), van bluetooth-os fülbedugós kihangosító...
Csernobilnak milliószor nagyobb a sugárzása máig, azóta is volt egy két atomrobbanás, meghalni meg így is, úgy is meghalsz valamiben(a ma élő, aktív - dolgozó, tanuló - emberek közül szerintem 100-ból talán 5 éri meg majd a 90-et, akkor brutálisan sokat mondtam.
Van, mivel a tv/net szolgáltatómnál a többi szolgáltatással csomagban 200 ft a havidíja, meg ilyen 10 ft alatti percdíja (saját hálózatba ingyenes) szóval ilyen "miért ne" alapon úgy döntöttem hogy kell. Kb hetente használjuk is.
33N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!