Az aux az jack?

Figyelt kérdés
Nem igazán értek hozzá, de van egy kütyü aminek a kimenete ilyen bedugós mintha fülhalgatóé. Az jack lenne?
tegnap 18:26
 1/8 Szirty ***** válasza:
50%
Lehet.
tegnap 18:27
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Auxiliary általánosan egy tartalék vagy kiegészítő bemenetet jelöl, amit igény szerint használhat az ember.

Lehet RCA, jack, vagy elvileg bármi.

Noha volt erről vita és valaki felmutatott kuriózumként olyan készüléket, ahol kimenet volt AUX jelzéssel ellátva, de ez tényleg ritka.

Jellemzően egy opcionális bemenet.

tegnap 18:31
 3/8 A kérdező kommentje:
Bemenet? Najó hogy pontosítsak, van egy tv box, azon van ugye egy hdmi kimenet (amihez a tv van kötve) van egy optikai kimenet és egy aux gondolom akkor az is kimenet.. a lényeg az hogy lehet tervezek majd venni valami hangprojektort, mert a tvn elég gyengécskén jön a hangzás, és kb semmi mélyhang nincs. Arra gondoltam hogy ha a hangprojektoron van aux bemenet, a tv boxon meg aux kimenet, akkor elvileg azt egy jack-jack kábellel össze lehetne kötni, és így a hangprojektorra megy a hang?
tegnap 18:37
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

" Najó hogy pontosítsak, van egy tv box"

Akkor pontosíts tovább: mi a TV-box gyártója és típusa?

tegnap 18:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Tévedtem, nem aux kimenet az a boxon hanem AV van oda írva. Tehát van egy hdmi egy optikai és egy Av kimenet. De olyan mint egy mobilon a fülhalgató bemenet, és a használati útmutatóba az optikai kimenethez van az írva hogy hang eszközt pl hangprojektort lehet rá kötni. Viszont azon a hangprojektoron nincs optikai bemenet amit én kinéztem
tegnap 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Az AV elvileg azt jelenti, hogy Audio/Video, azaz analóg bemenetre lehetne kötni pl. régi CRT tévén megfelelő jack/3RCA kábellel, de ez csak tipp.
tegnap 19:11
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Jack AV-kábel:

[link]

Továbbiak:

[link]

tegnap 19:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Amúgy rádugtam az AV-re egy fülhalgatót és szólt.
tegnap 20:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!