Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Más is úgy látja, hogy a...

Más is úgy látja, hogy a Facebook a képmutatás, a felszínesség melegágya?

Figyelt kérdés

Ez alatt azt értem, hogy az emberek túlnyomó többsége csak pozitív dolgokat posztol. Ismerek olyanokat is, akik óránként megosztanak ilyen-olyan tartalmat, legyen az kép, idézet vagy akár zene.

Kamaszkoromban sok időt töltöttem a Facebook előtt, manapság azonban már nem köt le. Időnként belépek az oldalra, de akkor sem töltök ott sok időt. Inkább a Messengert használom.

2022. jan. 2. 16:23
1 2 3 4 5
 1/46 A kérdező kommentje:
24/N.
2022. jan. 2. 16:24
 2/46 anonim válasza:
90%
Én meg azt látom, hogy mindenki csak sajnáltatja magát, meg kéregetnek csoportokban, hogy nincs mit enni.
2022. jan. 2. 16:30
 3/46 anonim ***** válasza:
84%
Ez ilyen. Az emberek próbálják kifelé azt mutatni,hogy ők szépek és jók,sőt még okosak is. Sokan el is hiszik magukról ezt. A legtöbb ember ezt azért látja,hogy más a helyzet. Van is egy olyan mondás,hogy amíg nem volt internet,addíg csak a szüleid tudták,hogy hülye vagy.
2022. jan. 2. 16:32
 4/46 anonim ***** válasza:
100%
2-es, 3-as vagyok. Az egy szűk réteg. De szerintem legtöbben nem erre használják szerintem
2022. jan. 2. 16:33
 5/46 A kérdező kommentje:

Ez is furcsa. :( Én még nem futottam bele ilyesmibe. Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!

Azért is vetődött fel bennem a kérdés, mert Anyukám megbánta, hogy elvált Apától, és felrúgta a biztost a bizonytalanért, a 2. házassága nem valami rózsás. Ennek ellenére heti szinten tölt fel közös képet, mellé szerelmes sorokat ír. Nem tudom mire vélni, mert amíg Apa volt a férje, nem volt jellemző rá a gyakori posztolás. A mostani férje like-okban méri a népszerűséget.

2022. jan. 2. 16:33
 6/46 A kérdező kommentje:

3. válaszoló, tökéletesen megfogalmaztad!

Ment a zöld kéz. :)

2022. jan. 2. 16:34
 7/46 Szirty ***** válasza:
100%
A facebook is olyan amilyenné az emberek teszik.
2022. jan. 2. 16:45
 8/46 anonim ***** válasza:
100%

Én ritkán használom az FB-met főleg csak messengerre nézek rá laptopon, én azt látom hogy elég vegyes a dolog, van aki a legjobb pillanatait teszi ki, valaki meg vitatkozik random emberekkel a komment szekcióban politikáról és társairól.

Én azt látom hogy a fiatalabb korosztály egyre inkább kikopik az oldalról míg az idősebbek közül egyre többen vannak fent.

2022. jan. 2. 17:01
 9/46 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló, ebben van valami!

Vegyes képet mutat. Olyan emberek akadnak az én ismeretségi körömben is, akik a politika miatt kapnak össze boldog-boldogtalannal.

Nagyon sok középkorú vagy idősebb ismerősöm regisztrált az utóbbi időben.

A fiatalabbak, főleg a tizenévesek közül sokan a TikTok-ot, az Instagram-ot és a Snapchat-et használják, ahogy észrevettem. A húgom 17 éves, és ő igen sokszor múlatja az időt ezeken a platformokon.

2022. jan. 2. 17:17
 10/46 anonim ***** válasza:
100%
Az FB (de az Instagram, a Messenger, a Tiktok és sok más egyéb "likevadász" közösségi oldal) egy célt szolgál: egy mesterséges, az emberek nárcisztikus hajlamait kihasználó dopaminfüggés kialakítását - mint a kokainnál ( [link] )
2022. jan. 2. 17:25
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!