Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Más is úgy látja, hogy a...

Más is úgy látja, hogy a Facebook a képmutatás, a felszínesség melegágya?

Figyelt kérdés

Ez alatt azt értem, hogy az emberek túlnyomó többsége csak pozitív dolgokat posztol. Ismerek olyanokat is, akik óránként megosztanak ilyen-olyan tartalmat, legyen az kép, idézet vagy akár zene.

Kamaszkoromban sok időt töltöttem a Facebook előtt, manapság azonban már nem köt le. Időnként belépek az oldalra, de akkor sem töltök ott sok időt. Inkább a Messengert használom.

2022. jan. 2. 16:23
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
Igaz lehet. Ezek az oldalak nagyon sok embernél okoznak függőséget, pedig mértékkel kellene használni ezeket is.
2022. jan. 2. 17:51
 12/46 Szirty ***** válasza:
100%
Lehet tovább egyszerűsíteni: Pénz...
2022. jan. 2. 17:51
 13/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2022. jan. 2. 18:28
 14/46 anonim ***** válasza:
100%
Én használom Facebook gyakran de én az ilyen óránként idézetek ismerősőket ki kapcsolom.csak számomra fontos dolgok amik érdekelnek vagy akik érdekelnek maradnak.
2022. jan. 2. 18:52
 15/46 anonim ***** válasza:
80%

Én már három éve nem használom, végleg megszabadultam a facebook és társaitól, és meg kell mondjam, hogy sokkal jobb az élet nélküle.

A használata rengeteg nyűggel, idegességgel, szánalommal jár, nem beszélve az elfecsérelt időről.

2022. jan. 2. 19:21
 16/46 anonim ***** válasza:
45%
Mihez képest? A semmihez képest tök jó. Értesülök a rokonaim dolgairól anélkül, hogy le kéne írni, elmenni postára bélyegért, nyálzani, feladni, majd várni tizenhárom hetet, míg megírja, hogy igen, jöhettem volna szüretre, szívesen láttak volna, de már november van, meg is itták a bort...
2022. jan. 2. 19:32
 17/46 A kérdező kommentje:

Van előnye és hátránya is a közösségi oldalaknak.

Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz.

2022. jan. 2. 19:38
 18/46 anonim ***** válasza:
60%

#16 Ehhez nem szükséges a facebook, illetve postára sem kell elmenni.

Rengeteg egyéb alternatíva létezik, amik ráadásul sokkal megbízhatóbban működnek, mint pl. a facebook és társai.

De hiába a rengeteg hiba, leállás, bug, vírus, és egyéb veszélyek, az emberek inkább szenvednek azzal a sz@rral, minthogy váltanának végre.

2022. jan. 2. 19:52
 19/46 Szirty ***** válasza:
100%

"Van előnye és hátránya is a közösségi oldalaknak."

Mint minden másnak is...

Csak az nem mindegy, hogy melyikből mennyi és milyen szempontból előny vagy hátrány egy tulajdonság.

2022. jan. 3. 08:08
 20/46 anonim ***** válasza:
70%

OFF: Én egész életenben abból éltem, hogy "tartalmat" állítok elő a "rendes" médiában, ezért csak röhögni tudok már azokon, akik ezt teljesen fogalmatlanul és főleg ingyen csinálják a világ leggazdagabb embereinek (big tech).

Az emberek konkrétan bedolgozói a közösségi médiáknak: írnak, fotóznak, videóznak, posztolnak és kommentelnek, azaz időt, munkát és figyelmet fektetnek be, és ezért a saját testük termelte dopamint kapják fizetségül, lol. A cégek meg gigászi pénzeket tesznek el. Ez a világ legnagyobb átverése, még akkor is, ha pár kisvállalatnak relatív jó reklámfelület az fb.

A kérdező csinálja jól, le kell róla jönni. :)

ON: Kérdező: igen az fb egy hazug álvilág, ami sokat vesz el és keveset ad. A legrosszabb tuladonságainkra épül az üzleti modell, a hiúságra, az irigységre meg a kritikátlan okoskodásra. Ennek megfelelő szegény anyád meg az új férje reakciója: saját gyengeségük rabjai. Nem a hazugság a fő baj, hanem a rabszolgaság.

2022. jan. 3. 09:35
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!