Más is úgy látja, hogy a Facebook a képmutatás, a felszínesség melegágya?
Ez alatt azt értem, hogy az emberek túlnyomó többsége csak pozitív dolgokat posztol. Ismerek olyanokat is, akik óránként megosztanak ilyen-olyan tartalmat, legyen az kép, idézet vagy akár zene.
Kamaszkoromban sok időt töltöttem a Facebook előtt, manapság azonban már nem köt le. Időnként belépek az oldalra, de akkor sem töltök ott sok időt. Inkább a Messengert használom.
Én már három éve nem használom, végleg megszabadultam a facebook és társaitól, és meg kell mondjam, hogy sokkal jobb az élet nélküle.
A használata rengeteg nyűggel, idegességgel, szánalommal jár, nem beszélve az elfecsérelt időről.
Van előnye és hátránya is a közösségi oldalaknak.
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz.
#16 Ehhez nem szükséges a facebook, illetve postára sem kell elmenni.
Rengeteg egyéb alternatíva létezik, amik ráadásul sokkal megbízhatóbban működnek, mint pl. a facebook és társai.
De hiába a rengeteg hiba, leállás, bug, vírus, és egyéb veszélyek, az emberek inkább szenvednek azzal a sz@rral, minthogy váltanának végre.
"Van előnye és hátránya is a közösségi oldalaknak."
Mint minden másnak is...
Csak az nem mindegy, hogy melyikből mennyi és milyen szempontból előny vagy hátrány egy tulajdonság.
OFF: Én egész életenben abból éltem, hogy "tartalmat" állítok elő a "rendes" médiában, ezért csak röhögni tudok már azokon, akik ezt teljesen fogalmatlanul és főleg ingyen csinálják a világ leggazdagabb embereinek (big tech).
Az emberek konkrétan bedolgozói a közösségi médiáknak: írnak, fotóznak, videóznak, posztolnak és kommentelnek, azaz időt, munkát és figyelmet fektetnek be, és ezért a saját testük termelte dopamint kapják fizetségül, lol. A cégek meg gigászi pénzeket tesznek el. Ez a világ legnagyobb átverése, még akkor is, ha pár kisvállalatnak relatív jó reklámfelület az fb.
A kérdező csinálja jól, le kell róla jönni. :)
ON: Kérdező: igen az fb egy hazug álvilág, ami sokat vesz el és keveset ad. A legrosszabb tuladonságainkra épül az üzleti modell, a hiúságra, az irigységre meg a kritikátlan okoskodásra. Ennek megfelelő szegény anyád meg az új férje reakciója: saját gyengeségük rabjai. Nem a hazugság a fő baj, hanem a rabszolgaság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!